~WaJaH KeSaYaNgAn HaMbA~ (My 100th post!!)

Salam..
.
Hee..mmg takde tajuk khusus harini. Mama cuma nak share antara gmbar2 terbaru Zara yg mama suka. Ade antara gmbar2 tu yg mama dh publish pon dlm entry2 sebelum ni. tapi takpela kan, mama postkan jek sekali lagi khas utk entry 'Wajah Kesayangan Hamba' hari ini.
.
So, nak taknak..korang layan jekla gmbar2 zara ni yek. semakin hari semakin cheeky n pndai mengambil hati. segala penat bekerja hilang bile setiap kali mama pndng zara tau..
.
Ini gmbar yg paling terbaru ye kwn2. Diambil pagi tadi sebelum masukkan zara dlm keta nk pi umah bbysitternya. Sandal yg die pakai tu br jek mama belikan mgu lepas sbb kaki zara dh besar!..hehe..

.
Ni gmbar wktu weekend. sungguh ceria zara di pagi hari..

.

Hari yg same. Zara sibuk mengerjakan beg kerja mama

.

Zara beraksi ngan keretanya..

.

Muka seronok dpt main sikat. Dia pndai sikat rmbut orang tau. Later mama akan publish akis2 zara menyikat rmbut pakcik die..=)

.

Haha..kelakar muka zara mase ni. Die dok main dalam tudung saji. ape2 jekla anak mama nih..

.

Nilaa gmbar penuh die dok pijak dlm tudung saji ni. ceh..leh tercemar makanan nnti.

.

Aksi zara berjoget dgr AF

.

Muka puas hati dpt kacau papa drive

.

Suka gmbar ni. Zara nampak manjaaaa sgt ngan papa

.

Zara yg ligat bermain. wktu ni tgh bosan tunggu papa n mama kat sales opis Bandar Puteri

.

Yess..both are 'wajah2 kesayangan mama'. luv u dears...=).
.
Hee..act this post is my 100th post in blogspot. Semenjak mama mula berblogging sec serius October tahun lepas, dh smpai entry ke-100 rupenye. normal ke banyak sgt ek..hehehe

.

Act bile disemak balik, bulan April ni adalah bulan yg paling byk mama menyumbang kan cerita. Kenapa?? mama takde keja sgt ke..hehe..tkdela. sbbnye bulan 4 ni mama byk bekerja dpn pc jek. Buat literatue study, report, summary dll. n mama bukan leh fokus pd satu benda. so bile bosan barula mama berblog. Satu sbb lagi ialah bulan 4 ni bulan kelahiran zara n papa. so mmg banyak sgt yg mama nak stori dr awal bulan aritu. Last but not least, mama rase yang sebenarnya dari bulan ke bulan, mama dh semakin addicted to blogging kot.. =p

.

Tgk..post plg byk mama pernah buat ialah utk bulan april nih..

.

Ni plak post plg sket. mase ni baru mula2 berblog n bulan nov tu mama sgt sibuk ngan kerja2 kat lab. update blog semata2 nk update perkembangan zara pd bulan ke-7..=))


.
Apepon, semoga usaha mama untuk berblog ni akan berterusan. harapnye bile zara besar nnti dptla die review kisah keluarga kami dr die kecik smpaila besar nnti. N thanx also for all bloggers yg selalu meluangkan mase membaca blog mama ni yek..Mama luv u too...!!

.

.

13 comments:

Mama Mya said...

lepas nie kena rajin2 lagi update hihihi

re = nie muntah cik mya dah besor baunye yg amat asssssaaaaammmmm :(

mama mya
http://www.quefamili.com

auni firdina said...

mama zara..sandal pon sama ngn auni le..sandal anakku kn??..sandal auni yg tu da lama da xpki,tah muat lg ke x..suke le tgk pic2 zara yg comel n memek2 muke die..spontan jer

Putra Mama said...

Zara ni hepi jer kan... suke buat memek2 muke.. mst mama slalu terhibur..

wah dah 100 entry.. ni btl2 xder kejer..hehehe

:iBuAfiQah: said...

pandainya zara niey posing

lily azliyana @ mama zara said...

MamaMya- Haha..ni pon kire dah 'terlebey sudaaa'. sanggup curik2 mase kat opis nak berblog. siap bukak skrin kecik2 je plak tu nk cover dr bos.hahahaha..

MamaAuni- Hee..betulla. sandal Anakku..nway, zara tu time gud mud mmgla suka sengih cenggitu. klu time bad mood, susah gk nak amik gmbar die..=)

Putramama- ye..zara mmg sgt menghiburkan hati mama die. by the way, ni bukan kes takde kerja tau, tp bijak menggunakan kemudahan yg ade di opis..kui...kui..(ayat baik punye)

IbuAfiqah- Afiqah pon pndai posing ape. siap pndai duduk bersimpuh2 lagi..comeii..!!

mizzy N Naderiey said...

tahniah. ala pos ke 100 tu normal je pada aku. yele beb, blogging bukan ada tarikh tertentu.

anyway aku rasa baik ko buat back up entry yang lama2 itu sebab aku ada baca artikel yang mmepersoalkan berapa lama blogspot akan sudi bagi servis macam ni secara free. aku pun nak gi save posting lama kejap lagi nie. ok bebeh, tata.

lily azliyana @ mama zara said...

Nadh- Thanx for reminding me. aku pon dr mase ke mase save jugak post2 aku ni. takut beb sbb dh byk kali dgr kes blog kena remove. klu blog aku yg kena, mau meraung.. byk giler stori n gmbar dlm blog nih..huhu..

zieha said...

heheh..ini kira terlebih sudah addicted :)..zara suka bergambo yer..pandai anak mama nie..cak! cak!cak! auntie nak satu gambar leh..??

kakyong said...

SALAM mamZara
psni kena lebih rajin berblog & semoga dpt lebih ramai kawan

nooreen.rahman said...

aww, comeyl dia mcm mcm perangai. budak kecik mmg comeyl kan. lilly, betul kata nadhrah tu normal je posting ke 100.. :) tp yg bab blogspot dah tak nk bg free tu kan aku tak sure sngt. tp account lama aku sume dah tak bole bukak, sbb yg before this account aku guna yahoo.. tetibe dia suh tukar gmail. pastu da tak ley bukak dah lgsung. tp dia masih wujud lagi lah... blogspot tak delete kan ia. heh tpp tak tau lah kalau pasni dia nk suh kita byr pulak. kalau ye, jom kite pindah kat live journal. aku ade live journal gak :) da bezaman tak active. haa, ataupun word press. :)

mama idzareef said...

salam kenal..
saya pn duk berangan if dapat baby gal nnti nk letak nama zara..
ur zara nmpk so cheeky...

DYLA said...

zara ni lincah & ceria. bagus la..

lily azliyana @ mama zara said...

Zieha- he..zara time gud mood sukela die bergmbo. siap menyengih2. time mud tak ok, susah jugak nk bg die senym..=).

Kak yong- Thanx kak yong. skang ni pon dh ckp seronok sbb kwn dh bertmbah compare to awal2 berblogging. wlupon niat awal tp bile reramai share stori kite seronok la jugak kan..=p

nr- tula.aku pon risau ngan blogspot ni. tp kan, rasenye wordpress mcm kena byr jugakla. live jurnal free ke..

mama_idzareef- Salam kenal juge dr zara n mama. hee..silela letak nama zara kat baby girl nnti. leh tmbah geng ZARA..

dyla- inas pon comei gak. peramah n sgt petah bercakap2..=)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016