Kotak mainan baru n Zara yg semakin lasak

Cerita pertama ialah ttg bekas mainan yg baru mama belikan utk zara. disebaban mainan2 zara sudah semakin bertambah (antaranye puzzle box, mr bug, bearbear yg pelbagai bentuk, bantal2 kecik, buku2) mama pon decide nak belikan box nih. Lega hati mama bile dh ade box ni. segala mainan yg zara dh main tinggal di'sumbat'kan sahaja dlm kotak tu. Proses kemas yg lebih cepat dan mudah. hehehe..klu tak bersimpang siur mainan2 zara lagila mainan yg ade part kecik2 tu kan..

.
Hehe..sudut ni dh nampak kemas sket. klu tk berlonggok ngan mainan zara jek..

.
Cerita kedua pulak kisah budak zara yg makin lasak. bile mama dh belikan kotak mainan baru tu, si zara plak sibuk nak panjat ke ats. dulu die suka panjat tangga jek. sekrang ni segala menda die nk panjat. jgn jatuh smpai benjol cam dulu2 sudah..
.
Mula2 mama ajak main ngan kerusi comei yg cik anem belikn nih

.
Then die buat kerusi tu as tpt panjat plak


.
Bersungguh2 die nak naik atas kotak mainan tu

.
Last2 die try plak panjat guna push car die. sikit lagi nak tersungkur. nasib baik car tu rendah jek..
.
Adoi hai..rasenye leps ni lagi semputla mama menjaga zara sorang2.. (semput2 pon takdela mama nk mengurus ye tak. makin debab adela..huhu..)






p/s: Mama br belajar buat signature ni dr blog ibu afiqah. cmner..ok tak? ke pjg sgt,,hehe..

6 comments:

auni firdina said...

wah2 manyaknyer mainan zara..nk tumpang maen leh x?hehehe

mainan auni pon bersepah gak..lom bli box tuk mainan die..box ari tu ade bli tp tuk simpan2 khazanah2 auni..heheh..byk lak baju2 die yg x muat..

lily azliyana @ mama zara said...

haha..mainan zara tak banyak mane. agaknye klu mainan auni,lagila kena beli 2 kali box besar mcm ni kot..=p

azzul said...

memang terserlah kelasakan si zara ni heheh

auni firdina said...

xde la byk mainan auni ni..bese je mama zara..tp tgk mainan zara ni,10X ganda dr mainan auni ni..hehhehe

bkn pe,bia dlu sbb nnt nk pindah umh baru..nnt x yh ler bwk byk brg ;)

:iBuAfiQah: said...

fiqah nak tumpang main gak boleh...
rasanya fiqah pun tumpang nak panjat2 tu suma...hehehe...

p/s:dah ada signature ya...

Raja Radiah said...

salam lily...huhu budak2 memang macam ni lah...sama macam e in jugak...habis semua nak di panjatnya...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016