Birthday cake yang mengecewakan..=(

Huhu..wlupon bday zara esok, tapi mama still nak publish jugak gmbar bday kek zara yang 'tak berapa' memuaskan hati ni. Act 1st time mama order kek online n hasilnye mmg mengejutkan!!. Tak same lngsung ngan yg mama mintak. Kecewa, frust, sakit hati, sedih..sume ade. bday zara tgl esok jek. nak otter cmner pon tak boleh..

Okla..sebelum membebel lagi pjg..korang tgk dulula gmbar kek ni yek..


Alkisahnye, mama sgt berkenan ngan satu design kek ni. tapi mmg chinese yang buat. kat opis mama plak mmg tgh naik isu makanan halal n tak halal. so mama pon sec tak langsung terpengaruh n mulala mencari pembuat kek yg beragama islam. yg mama heran, mama dh bagi die contoh gmabar kek yg mama nak, n description sume dh bagi. hasilnye jadi lain pulak..
.
Okla, kalau diabaikan pon design sbnr kek yg mama nak (kek yg mama nak tu mmg comei sgt. tk same langsung ngan yg ni..huhu), mama still tk puas ati ngan kek kat atas tu..sebabnye:
.
1) Nama Zara salah!! mama dh bgtau tulis ZAHRA..die gi tambah 'H' kat ujung buat ape. tu dh bukan name anak mama..huhu..
2) Takde tulisan 'happy birthday' atas kek. mane ade kek besday yg takde tulisan hepi besday kan. mengarut btol pembuat kek tu
3) No 1 yang sangat besar n salah pasang!! dhla buat besar betul (mama rase tak suruh buat besar sgt mcm tu) then salah psang plak. msti korang perasan kan. no 1 tu menghadap sebelah yang lain..
4) Warna kek pon bukan mcm mama nak. tp yg tu mama still maafkan lagila..
.
So..mama sgt tension n tak bersemangat. nak order kek lain mcm buang duit n dh tak smpat. tgkla. maybe beli simple kek kot (kebetulan besday papa last week pon takde kek. so mungkin leh beli satu kek khas utk papa n zara pulak). Kesimpulannye org melayu buat kek mmg takleh challenge chinese buat kek. tp atleast, ape yg mama request sepatutnye die ikutla kan wlupon design tk brape nk cantik..huhu...
.
p/s: To cik linda. mama sgt harap esok cik linda amikla gmbar kek ni dr view yg sesuai yg boleh mengcover 'kecacatan'nye k..mama nye mood lom pulih lagi ni. hopefully esok nye majlis berjalan lancar la (wlupon mama still tak akan puas ati ngan 1st bday kek zara ni).=(

10 comments:

Raja Radiah said...

alahai lily..memang kalau apa yang kita nak tu tak menepati kehendak kita, memang tak puas hati sangat lah...plak tu besday kek tuk anak kita yang sulung plak tu kan?huhu..sib baik Kak Tun Boxhousestudio selalu menepati citarasa akak sekeluarga....

yginsaf.com said...

me baru cakap pasal besday cake semalam one uoolsss.. ekeke

auni firdina said...

ala..siannyer besday kek zara..da ler slh letak 1thn tu ekk..hmm..tp bg sya lawa gak kek ni wlupon x memuaskn ati mama zara..hrp, mama zara bersaba yer..

ninieZUERYANNIE said...

ala siannye.. xpe la lily.. insyaAllah jumpe sok ye.. =)

Mama_Aqish said...

ala siannyer tak pe next time birthday zara mama pi kedai tempah k...jangan la sedey2 tenyum tkit

kakyong said...

salam mama zara,

kalo takde tulis happy besday, letak ajer yg tulisan happy besday yg ready made dr plastik tu..
kek tu should not be the big issues, yg penting ingatan pada harijadi anak nyer... :D

mizzy N said...

no 1 salah pasang tu hampeh giler. Ko posting la gambaran sebenar kek yang ko nak, kitaorang nak tengok beza dia. Tetiba aku wakil sumer orang plak. Aku je yang nak tgk sebenarnya.

Kak Yong: memang la kek bukan isu besar tapi sebab si lily ni dah order kan, mesti la nak yang macam mana diorder tu.

lily azliyana @ mama zara said...

hehe..thanksla sume sbb concern ngan isu kek ni. ye kot..sbnrnye yg tensen sgt sbb tak dpt mcm yg kite require. bayar penuh, tp hasil tak spt yg dijangka.

nadhrah- aku saje taknak post design yg asal. kalau ko tgk kang ko 'ter'maki pembuat kek tu plak. mmg jauh panggang dr api ngan hasil yg die buat tuh..huhuhu..

Linda Latip said...

alahai siannye..harapnye looks can be deceiving la..biar sedap sbb timbal balik rupe nye tu..huhuhu

ok mama zara, i'll try my best k..

mizzy N said...

ko gi tengok cakewrecks.blogspot.com pun banyak corak kek hampeh dari design. ada link kat blog aku.

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016