After 1st bash, kami ke Genting pula..

12 April yg lepas, kami sefamily (papa, mama, zara n nenek ma) gi jalan2 ke genting highland. walaupon masih penat menguruskan bday bash zara hari sbelumnye, tp still bersemangant nk berjalan2. act mama pon dah lame janji ngan nenek ma bawak die ke genting highland tu. alang2 nenek ma ade, baik pergi kan. lagipon nenek banyak sgt tlg mama utk majlis zara semalam. klu mama bg duit, msti nenek tknak. baik mama bwk nenek gi jenjalan kan.
.
Gmbar naik kabel car. pgrapher diorng cas rm30 utk gmbar ni. disebabkn tknak muka kitorng dibuang begitu saje, so kenala beli jugak wlupon mahal kan..=)
.
Klaa..seperti biasa kegemaran mama , mama just bercerita ngan menggunakan gmbar jekla ye. lagi senang n mudah dibaca kan..so, enjoy these pixs of ours..!!
.
Zara kat dpn model kereta kabel.sekarang die suka buat muka blur. susah nak suruh die dok diam n senyum bile amik gmbar


.
Disebabkn mmg tak bercadang nk gi ke outdoor park, so amik gmbar nmpak outdoor pon cukupla..hehe..


.
Mama n Zara tgh tunggu papa beli tiket


.
Kami naik bot kat 'tasik' indoor park tu


.
Mama n Zara lagi


.
Tgh tgu turn nak naik benda kat belakang tu. Rio Ride kot name die


.
Mama, Zara n Nenek


.
Mase ni tgh tgu papa main bumper car. Mama mls nak join sekaki


.
Dalam monorail train. Seronok sbb dpt tgk seluruh kawasn genting dr indoor hinggalah outdoor


.
Pemandangan dari atas train


.
Berhenti makan. wlupon tgh disuap, zara sbnrnya dh ngantuk tu. die dh miss nap time die


.
Just call me princess..or..sleeping princess to be exactly..hehe..


.
Papa, nenek n zara naik raindeer ride.


.
Org dah nak balik, zara sibuk nk merayau2 lagi


.
Kami sefamily


.
Genting- City of Entertainment


.
Uishh..anak sapelah merayau2 smbil pegang bearbear tuh..


.
Pose terakhir sebelum bergerak balik..=)


.
Act nenek n papa ade masuk dlm snow house jugak. tp diorng tak amik gmbar sbb tak dibenarkan. kalau mama yg masuk, konfirm mama dh suruh pgrapher diornag amikkan gmbar mama. mahal pon mahalla asal ade gmbar kan.hehe.erk..mama tak masuk sbb kena jaga zara. budak bwh 3 tahun tak boleh masuk. act kalau tinggi zara dh smpai 75cm ok jek. tp zara pon kecik lg, still tak cukup syarat ketinggian..tkpela, lenkali zara besar sket kite gi lagi k..then mama bwk zara main kat outdoor pulak next time..!!
.
Itu jekla cerita ttg episod jalan2 kali ini..semoga papa akan bwk kite jalan2 lagi ke tempat lain plak lps ni..hehe..

10 comments:

auni firdina said...

alaaa..besh nye u all g genting..sya x samp lg ke sane ler..nk pegiiiii..heheh

wah,sonok zara yer..baju lbh kurg sama ngn auni ler..ala2 gitu..heheh..

mcm zara da pndai jln lg besh..hmmm bile mama auni n auni nk g genting???hukhukhuk

lily azliyana @ mama zara said...

hehe..baju mmg lbh kurng same ngan auni kan. patutnye bj tu pon nak wt baju mase bday bash. tp disebabkn buat kat park, kitorng belikn baju lain yg nipis sket biar tk rimas. klu tk serupe jekla diorng berdua ni..=)

takpe, next mth bday/aniversary mama auni lehla ajak hubby bwk gi genting plak..kan auni kan..hehe

Mama Mya said...

happy belated birthday zara semoga membesar dgn sihat n menjadi anak yg solehah..

bestnye pi genting saya dah bertahun2 x jejak kaki ke sana :(

mama mya
http://www.quefamili.com

auni firdina said...

haah kn..klu x sama ngn auni mase bday tu..kembar..hehehheh

hrp2 ler hubby nk bwk nnt..nnt mama auni request kt ayah auni..hehehhe

azzul said...

bestnye dpt gi mkn angin....sy x sabar tgu naufal ble jln...teruja nk bwk dia p genting gak heheh

mizzy N said...

lily email gambau anak ko kepada aku ke email yang aku pas pada ko tu kat email ko.

toodles

:iBuAfiQah: said...

bestnya zara g genting ek..
afiqah pun lom sampai sana lagi..
mesti dia seronok tgk mcm2 kat situ..
cuaca sejuk plak...

lily azliyana @ mama zara said...

Ye..marila ramai2 kite jalan2 ke genting..hehe. okla kat situ. yg bwk baby2 kecik leh main2 kt indoor tu.byk jek benda menarik. nnti zara dh besar sket nk bwk die gi main outdoor plak. ms tu die dh paham n pndai main, so lagi enjoy la kot..=)

kakyong said...

salam mamaZara
bestnyer zara, 1st besday dah dpt jalan2 ke gENTING...
Hepi besay Zara.. semoga bertambah pandai tolong mama buat kerja rumah...

tHrEE oF us said...

bestnye zara g genting.. nnt nk g genting lg laa..tp kene tunggu cikBetty umo 3 taun laa.. aritu g pon x dpt masuk snow world sbb cikBetty x cukup umur.. nenek ngn atuk jek yg bole.. huhu!!

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016