Baby Cute Contest

Hi...act mama blog hopping and terjumpe satu baby contest yg dianjurkan oleh sorang blogger ni. Mama Aqish suka2 mengadakan baby cute contest ni utk merapatkan hubungan sesama bloggers. so mama pon amik kesempatan jugak utk menambahkan kenalan ngan mama2 yg lain. Tu yang ikut sibuk nak join contest ni. Hihihi...

So for mama aqish, firstly salam perkenalan dari zara n mama ye. Berikut ni gmbar my luvly baby zara ..=)

Ni gmbar fevret kami sekeluarga. so mama upload yg ni la utk contest tu..=)

.

Ok. dah letak gmbar ade plak soalan kena jwab. dua2 soalan ni ala2 nak 'mengangkat bakul' anak sndiri plak. takpelakan..sekali sekala..n yg lebih pnting, kite mmg WAJIB bangga ngan anak sendiri..hehehe

1) Apa yang menarik ttg baby anda?

~ Erm..zara ni rajin sgt berusaha n belajar sesuatu yang baru. sejak die umur 6mth, achievement die utk belajar merangkak, duduk, berdiri n berjalan mmg memberangsangkan. hasilnye, zara dah boleh berjalan sebelum umur 10 mth lagi.. (huhu..i'm proud of u sayang)

~ Yang lebih membanggakan, wlupon papa zara bekerja jauh, n mama zara plak hari2 sgt sibuk melakukan kerja2 umah n melayan zara seorang diri, tapi zara independant n ade usaha utk belajar. takdela die mengharap mama pakse die suruh buat benda2 baru kan

~ Mata zara bulat n besyarrr..mmg anak mama kan..kan..kan..hehehe..

~ Zara sgt pandai mengambil hati n menghiburkan kami sekeluarga. Dia paling suka meniru perbuatan orang. sekarang die dah pandai tepuk2 tangan, babai orang, letak tepon ke telinga, geleng2 kepala, bawak duit masuk tabung..sume tiru orangla tu..=)





2) Mengapa anak anda layak jadi pemenang?

~ Sebab zara mmg anak yg cutela..hahahaha..die comei, pandai membebel2, pndai main kejar2, pndai bergaya dpn kamera dan bla..bla..bla..(ni mmg gile2 angkat bakul ni..=p)



Yang lain2, mama dh email ye mama aqish..=)

p/s: Mama saje suka2 join contest ni. lagipon kat blog mama aqish ni ada ramai sgt list mama2 yg ade baby yg comei tomei. lehla tmbah kenalan cyber mama n zara. menang tak menang tu kire rezki zarala kan. klu ade rezki, dptla tights yg comei tu kan zara..=))

10 comments:

Mama_Aqish said...

salam zara,

TQ zara sebab sudi asuk contest tu...salam kenalan jugak untuk awak ek...kita dah jadi follower awak

auni firdina said...

hi..salam kenal gak dr auni n mama zura..comelnyer zara..sama lak besday ngn auni yer..da pndai jln yer zara..cpt tol..auni sya lom pandai jln lg ler..tah bile agaknyer..kite smbut besday anak sama2 yer..sya add blog awk yer

auni firdina said...

zara da tukar minum susu anmum essential yer..perisa pe?bese or honey?sya bli perisa honey..kunun rase sedap..mlm td bg auni susu tu kn,maybe x sedap kot..susu anmum step 2 da bih so thts why mlm td bg yg essential tu..pg td nasib baek kedai da bukak so bli yg step 2 tu dlu..igt ptg ni nk bli essential perise biasa..zara nk ke minum essential?

mizzy N said...

lily, pe kata ko follow aku dan aku follow ko. Heheh ni sesi angkat mengangkat bakul ni. Tak pe, kita kan kawan lama. hix hix

kakyong said...

Salam kenal mama Zara

sweet nyer ZAra.. kecik2 dah pandai bergaya...

lily azliyana @ mama zara said...

mama aqish- thanks to u too. gud idea la awk anjurkan contest mcm ni..kan rezki sy dapat kawan br..=)

mama auni- seronok kn tau ade anak wth tarikh lahir yg same. susah nak jumpe.nway,auni tu tak lame lagi pndai la die jalan. kena rajin practice..hehe..

p/s: zara minum susu anmum essential perisa biase jek. baru mgu ni start bagi minum.okla so far..=)

nadh- haha..okla. jap lagi aku gi follow ko k..=)

mizzy N said...

rajin je ko layan aku. aku dah folo ko dah. xie xie nie.

auni firdina said...

smlm sya try bli essential perisa bese tu..try bg gak ptg smlm tp x bih la die minum..nape yer??mula2 cmtu ker?zara mula2 minum essential cane,abih x?so pg ni,bwk gak le essential ke umh pengasuh..step 2 tu pon sya bwk gak kot2 die xnk essential tu..if she still xnk essential,nmpk nyer kene cr brand laen ler...huhuhu..

sok anak kite berdua da 1thn..sonokkn..heheh

ye laa..anniversary kite bln yg sama,beza 1 week jer..heheh..leh celebrate sama2 yer..sonok la jupe kwn yg exactly sume sama..hope leh jd kwn selamanye..

Linda Latip said...

wah wah..bole vote ke ni! kami pon nk vote la..lily, msuk la skali pa&ma baby contest tu jgk..huhuhu

tHrEE oF us said...

alhai tomey.. ade munge tuh...

good luck zara!

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016