Makan malam di Muara Ikan Bakar

Hee..actually bukan makan malam pon. Dah more to supper sbb smpai muara ikan bakar tu dh lewat. Al-kisahnye, mama mmg teringin sgt nak pergi muara ikan bakar kat port klang ni. mmg tak pernah pergi, juz dgr diorng bercerita kn. so ari jumaat tu sbb dh dpt gaji, berusahala mama tanye jalan kat budak2 opis. diorng siap lukiskan perta utk mama lagi (kredit to abg nor din sbb peta tu mmg sgt comprehensive n kami tak sesat langsung.hehehehe)
.

So mlm sabtu tu kuarla kami anak beranak gi makan. tp kol 9.15pm br gerak sbb tgu si zara bgn tido. sepjg ari zara tak tido. so b4 maghrib tu smpai dkt kol 9pm baru die bangun. so gi sane, kitorng ikut kesas hway sbb nak elakkan jam kat bndar klang.
.
Smpai2 muara ikan bakar tu dh kol 10.15pm dah. ya Allah, mmg pack gile org sbb mlam minggu agaknye. ingat nak duduk makan kat tepi jeti tu pon tak dpt. duduk jekla mane tpt ksong yg ade. Banyak juga papa order. tp last2 siap berbungkus sbb kekenyangan. kire rezki cik anem zara la..hehe...


Ni gmbar zara sebelum kuar rumah. ingat lg mase ni aril tgh perform kat af. zara siap joget2 lagi dgr si aril menyanyi..hehe


.
Yeay..smpai akhirnye kat muara ikan bakar ni..


.
Sementara tgu order, papa bwk zara round2 dulu..


.
Banyak tak kami order..tamak tu..


.
Nasib baik zara gud girl mlm tu. leh mama n papa makan ngan tenang..=)


.
Before nak balik smpat lagi snap gmbar papa n zara

.
.
Lepas abeh makan, kitorng pon tros nak balik. tapi on the way nak cari tpt pusing keta, tetibe nmpak plak sebiji kapal besar 'park' tepi pantai tu. kapal tu kapal display jek kot. nway, kat tepi2 laut tu mmg ramai gile org tgh melepak. so mama n papa pon bawakla zara amik angin laut malam kat situ..=).

.
Nilaa kapal besar tuh.ramai jugak org melepak2 kat tepi laut tu malam2 rupenye
.
Hee..geram tgk zara yg 'cheeky' tu. dh pandai senyum tunjuk gigi

.


Pemandangan laut di waktu malam

.
.
Tak lame kat jeti tu..kami pon balik. Smapi rumah, tros tido.. adoii..berkumpul lagi lemak2 dlm badan..huhuhu..
.
.

2 comments:

kakyong said...

salam...
byk nyer makanan tu.. habis ke makan berdua... hehh... sedap sungguh nampaknyer..

lily azliyana @ mama zara said...

Hee..byk2 tu udang jek tak abeh. sbb mamaZara ni mmg bukan pemakan udang yg tegar. so kitorng tapau bwk balikla utk adik ipar. yg lain2 tu..licin...=p

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016