Sesi fotografi yang tak dirancang

Hari Sabtu yang lepas mama ajak papa jalan2 kat giant sek 13.Adelah nak re-stock brg2 dapur n nak beli pampers zara. tgh2 jalan tetibe ade satu booth minuman ni. die ofer beli 2 botol kordial akan dpt 1 keping gmbar studio. kat blakang booth tu adelah studio set kecik siap ngan pgrapher n sederet kostum kanak2 yg comel2. so papa pon kate ok bile mama tnye nak tak amik gmbar zara kat situ.
.
Nway, pgrapher tu mmg pndai btol cr duit. sepatutnye bile beli 2 botol kordial tu akan dpt 1 kpg gmbar free+masuk bby contest (contest utk jadi model kalender). then die cdgkan kitorng tmbah duit sket spy leh pakaikan zara ngan kostum + gmbar 4 keping. so mama setuju byr rm38. then dia amik gmbar zara punyela banyak. si zara plak unpredictably boleh bermood baik n bergaya sakan dpn kamera tu. sudahnye mama tak dpt nak pilih 4 kpg gmbar yg plg cntik (sume cntik2 + tak sanggup nak delete gmbar2 zara yg lain tu..huwaaa). then die ofer plak tak nak delete takpe, leh cuci sume but rm9 fpr 1 pc. wah..mahal betul die letak harga.finally, mama just amik 7 kpg gmbar jek sbb tak mampu nak bayar mahal2..huhuhu..
.
Gmbar sbnar lom amik lagi. 18hb baru siap. so kat bwh ni just gmbar yg mama amik sorok2 ngan kamera sndiri. mcm2 aksi zara bergaya dpn kamera..
.
Pgrapher tgh pakaikan klip rambut kat zara. Act die pakaikan zara ngan gelung bunga kat ats kepala. tp zara mmg tak suka ade benda atas kepala die. tak smpai 2 saat die dh cmpak bunga tu ke bwh. klu tak msti lagi jelita anak mama ni..(ahaks..perasan bg pihak zara)
.
Tgk tu aksi zara. taks angka die leh good mud jek. papa n mama ingat die akan meragam lagi2 kitorng pakse die tukar ke kostum rama2 tu kan.
.
ceh..ceh..mcm real jek zara mendgr arahan pgrapher..
.
Hi..geram tgk zara..pndai posing..
.
Rase nak geget2 jek budak kecik nih..=p. Sengih memanjang wktu org tu amik gmbar die
.
Nilaa 2 btol kordial yg dibeli. tak pasal2 zara glemerkan diri amik gmbar hari tu. klu ade rezki lehla muka zara kuar kalender nanti kan (haha..mama perasan lagi)

7 comments:

shila ariff said...

alahai...bestnya dapat baby girl...huhuhu...tp takpe le..next coming baby,harap2 girl le..

p/s: tgk baju baby girl semua comel2 n pinky pinky...heeeee...

lily azliyana @ mama zara said...

Hehe..tula. baju bby girl skang mcm2 rupe bentuknye. kkdg rase nak borong jek byk2..

Tp takpe, baju bby boy pon tak kurang comeinye.hopefully termakbulla hasrat korang nk dpt bby girl pulak ye..heheh.

p/s: bile planning nak next bby tu..=p

nooreen.rahman said...

comeylllnye baju dia lily. rama rama comeyl ;) happy bday baby zara. :)

shila ariff said...

hahaha..next bby..huhuhu..sakit induce hr tu pun tak hilang lg..tggu le 1-2 thn lg..nak curah sepenuh kasih kat hazim dulu...

p/s: bila dh PJJ ni susah nak ulang alik kalo tambah sorg lg...huhuhu..kena tempah 3 seat nnti..huhuhu..bankrap mama...hahaha

ninieZUERYANNIE said...

alahai.. comel giler!! nak geget!!!!!!

Linda Latip said...

huhuh chomelnya zara! bleh terbang lg..kna la mama jg betoi²..kekeke..derang skrg buat bsnes mcm² gaya..tp mahalnye smpi 1 kpg 9 rnggt..tu bru cekik drh! gilos..huhu..baik shot ngan acik..return dlm cd sume ..huahahaha (smpt promote lg tu)...

:iBuAfiQah: said...

pandai zara berposing..
boleh buat model la zara niey..

p/s:thanx jenguk blog..
irnie dah link ek..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016