Mari belajar menconteng

Inilah aktivitu terbaru zara kat rumah. Zara dah mula tunjuk minat nak menconteng. 1st time bagi zara krayon mase umur die 9mth. mase tu kat umah mak Idah kat serawak. zara mengamuk2 tak tentu pasal n mak Idah bg satu set kertas lukisan + krayon.
tp mase tu zara langsung tk berminat. lagi die masukkan krayon tu ke mulut die adelah.hehe..
.
Then baru2 ni mama nmpak zara amik pen n buku diari mama. sibuk die nk try menulis kat buku tu mcm mama tp die tak reti pegang pen betul2 pon (mama ade citer psl ni dlm entri 'Update Zara'). so akhirnye mama saje2 la beli buku mewarna n colour pencil kot2 la zara nak belajar menconteng kan. Lehla tambahkan aktiviti zara kat rumah..=)
.
Aksi zara pegang pencil color. susah jugak nk mengajar die pegang kaler tu btol2. takpe, slow2 kan..
.
Pencil kaler Luna yg mama beli. beli kecik dulu. nnti dh pndai mewarna mama belikan yg besar plak..=)
.
Upss..hasil contengan zara adalah coret2 yg kaler ijau tu je ek. yg grasshopper, kambing n bunga tu mama la conteng konon nak bg cth kat zara..hikss...
.
.
K Zara..nanti tgu mama balik umah kite belajar conteng2 lagi ek..=))
.
.

3 comments:

auni firdina said...

hehhe pandai da zara nk kale2 yer..mesti comel time gaya die pegang kale pensil tu kn..

mlm td,nenek auni ade ajar pegang pencil suoh tulis2..die cm confident je nk menulis pastu siap letak tgn kt lutut..hahha..klaka tgk gelagat anak2 ni kn..

zara,teruskn ler mewarne yer..nnt acik nk tgk hasilnyer..

Mama Mya said...

waa bagus2 zara dah pandai mengaler .. cik mya sekarang menyonteng badan sendiri hihihi

mama mya
http://www.quefamili.com

Diamilikku said...

wahhh advance...alesha masih lagi nak masukkan dalam mulut pen atau pensil kalau kita bagi kat dia..dia conteng sekejap je..pastu masuk mulut je ....

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016