Cerita SADIS hari ini..

Huhu..mama baru dapat call yang menyedihkan..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Sudah tidak dapat diselamatkan
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Sudah tamat riwayat n hayatnye
.
.
.
.
.
.
.
.
Terpaksala mama menerima hakikat
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
LAPTOP MAMA SUDAH ROSAK!!!!!!!!!!huhuhuhuhuhu..



Act ni 2nd time laptop tu rosak. Ade problem ngan graphic card die. 1st repair mama byr rm300 tau. then bile 2nd time rosak lagi si tuan kedai dah pesan awal2 kemungkinan laptop tu tak dapat diselamatkan. dan..tadi die call mama mengkonpemkan laptop tu dh tamat riwayatnye..

Adoii..sayang btol mama ngan laptop tu. itula laptop yg diguna utk mneyudahkan tesis mama yang hampir 200muka tu. Laptop yg mama guna utk update stori zara, download gmbar, pics, video sume. Laptop utk buat video conf ngan papa (nasib dh ade nset 3G), laptop yg mama guna utk main game, utk update blog kat rumah, utk chek FB n frienster sume (di opis FB n frenster ken blocked ye kwn2)..huhuhuhuhu..mane nak cari ganti nih..

Mama takde bajet utk beli laptop baru. PC? hee..dh lame tak guna pc n mama tak minat. complicated nk pasang sume. kang zara dok main2 jek ngan wayar2 pc tu kang.klu laptop tu lehla layan smbil2 baring di katil (kes org pemalas) dan boleh dibawak ke mane2..

Hmm..nmpaknye kenala jadi pekerja baik 1, 2 bulan ni spy dpt bonus banyak june nnti. huh..br ingat nk guna duit bonus utk lain, dh terpakse gune utk beli laptop baru..=((


p/s: haha..mama berangan2 jek nk beli laptop baru tu. silap2 papa tak bg sbbnye mama bukan guna sgt laptop tu. dulu ms zmn belajar yekla guna nk taip tesis sume. skang guna semata2 nak online internet, itupon klu zara tak tido mama tkleh bukak sbb zara kacau..=)


8 comments:

auni firdina said...

alaa..cian nyer pn lily..laptop da rosak lak..xpe,nnt ade rezki leh bli baru.. :=)hmm,kt opis sya pon FB n frenster kene block gak..so lyn le blog jer.hhuhuh tp xde keje sgt baru le update..

Mama Mya said...

so tanam kat mana laptop tue kakakaka.. gurau jek yer..

tuelaa laptop nie kalau murah2 boleh laa beli nie nak makan ribu pensan jek kan hihihi

re = tempat main tingkat berapa? berapa yer lupa lak tapi same level ngan tempat baju kanak2 kat pusat game dalam tue ada tempat berbayar tuk budak2 main.. bila nak pi tue hihihi (mama mya kena bersedia melawa2 kang jumpa selebet lak hahahaha)

mama mya
http://www.quefamili.com

~mamazahra~ said...

alahai, sian nya..
kang ada rezki beli lah...
norly pon pakai PC jek kt umah..
mmg payah sket...
tp, leptop neh sensitip mudah rosak...
tu yg papazahra takmo kasik mama beli tuh...

lily azliyana @ mama zara said...

MamaAuni n MamaZahra- tula..harapnye adela rezki mama zara nanti. klu tak, mati kutu jugak tkde laptop ni. dh biase beronline kan, so sumtimes kat umah msti nak bukak internet jugak..=)

MamaMya- huhu..lom kebumi lg. laptop tu pon still ade kat kedai. esok br nak bwk balik 'jenazah'.nk selamatkan hard disk. byk gmbar zara dr baby smpai dh besar kt dlm tu.huhu..

zieha said...

hmmm..kalau zieha mmg mati kutu jab la,kalau laptop rosak,sbb skrg tgh addicted berbloging..hehehe..
sabo yer mama zara..adalah hikmah tu disebalik kerosakansss..Nak layan blog kt office mmg boleh tapi tak sesuai sgtlah..tempat keja la kenns..Tak per la mama_zara..ada rezeki lebih esok beli yang baru..ataupun suwoh abg presentkan laptop baru..amacam..??hehehe

kakyong said...

salam..
ada rezeki nanti beli la mini lappy.. senang nak bwa ke mana2.. siapkan RM jer... hihii..

nooreen.rahman said...

ala, pas ni tak ley nk tgk pics zara la.

lily azliyana @ mama zara said...

Zieha- huhu..bahagia la kalau hubby sanggup belikan laptop baru. smalam mengadu sedih last2 die cume sanggup nak pinjamkan laptop die dulu jek. hmm..jadila dpd tkde langsung..=)

Kak yong- hee.laptop mini tu susahla nak tgk. kecit sgt..nak tk nak, kenala start simpan duit jugak mau beli laptop br..

Nooreen-jgn risau. gmbar2 br zara sume dlm kamera lg. leh transfer pakai usb jek. hehe..yg aku syg gmbar2 lame tu. gmbar kawin,gmbar zara ms bby sume dlm tu. kena transfer hardisk gi pc lain la

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016