Hari Raya 2017

Salam semua..harapnya masih belum terlambat nak ucap selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir batin kat kawan2 yg masih setia membaca blog mama..hihi..makin lama makin merundum entry2 dalam blog..angan2 nak rajin update blog asyiklah ke laut..so mama abaikan lah dulu citer2 tertunggak kan, meh nak update gambar raya pertama tahun ni..turn raya pertama kali ni kat rumah family mertua kat parit raja..alhamdulillah..mama papa dapat cuti seminggu sama ngan budak2 sekolah..so puaslah dok ulang alik tidur kat parit raja n rengit..kikiki..nway, tema kami kali ni biru..tp takdelah sedondon mane..haha..anak2 kaler biru gelap sket..mama papa kaler biru cerah sket..parents in law n adik beradik ipar pon sume serba biru sama..=)


Dua beradik siap awal dah

lengkap songkok, baju melayu, sampin n stokin raya..hihi

cheeky zayed..

kakak zara berjubah princess..tp baju terbesar sikit mama beli..silap saiz tahun ni beli online..hihi




pasangan sejoli atok n nenek..=)


Family photo

5 of us..

Atok with anak sulung and cucu2


the one and only couzin zara zareef zayed kat sebelah papa..baby nur shazwani alya


Geng gugurls in the house

jarang posing sorang mama ni..kasi can skali skala..haha

ngan papa


outdoor family pic..zayed wat muka sebab tak tahan silau..huhu


layan selfie mama n anak2



Jom berayaa..gi umah pakcik n makcik sebelah papa haritu..=)


Oklaa..tu je utk kenangan hari raya pertama kami..hari2 lain nye gambar if ada kerajinan mama share nanti ya..tapi actually mmg tak banyak pon posing2 raya ni..anak2 pon dh besar kurang nk pose2 utk mama..haha

Simple bday party for Zara Zareef Zayed

Salam Isnin semua..tak sampai seminggu dah nak raya..sekejap jek kan..mama masih gigih update entry backdated ngan harapan lepas cuti minggu depan leh terus tepek gambar raya..agagaga..so arini nak share gambar simple celebration for my 3Z bulan April lepas..macam biasa, smbut sekali untuk tiga2 senang walaupon sorang lahir Feb, sorang Apr n sorang May..haha..so kali ni tak beria pon buat tema ke apa..cuma kek ngan goodies sticker jek mama print watak cartoon kesukaan diorang which is Lego Ninjago and Lego Friends..barang2 lain untuk deco candy/cake table, backdrop, alas meja sume borong kat Mr DIY..majlis pon buat kat rumah je tahun ni jemput jiran2 n kawan2 terdekat.=)

Simple backdrop..sume beli kat Mr DIY except belon 3Z tu beli tempat lain..first time buat belon bentuk bunga tu mak is suka..kikiki

The birthday cake..double theme..dalam kek choc indulgence air tangan Lijobake, kawan fpg mama dulu

Instead cupcakes, order victoria sandwich cake ni sebab mama suka..hihi..order dekat Lijobake jugak

Goodies kita bagi popcorn jek tahun ni..tapi sedappp weh popocorn ni..manis rangup..haha..order ngan the Dreamaker..pon bekas kawan FPG jugak..=)

Simple candy n cake table by mama..budak tu sengih jekla dapat pakai baju ninjago n potong kek ninjago


abg posing plak..overall deco nmpak lebih ke girlish kan sebab kaler lembut2..agagagga

3 beradiks..

ngan jiran sebelah

table n backdrop again..angin mmg kuat sgt habis terbang rambu ramba tuu..haha


sume order katering except makaroni bakar je air tangan mama..lain2 ada nasi ayam, agar2 santan, buah2, nasi lemak hijau, air teh o panas n air oren sejukk

order dalam pek siap2..senang bagi2 kat orang kan..sedap nasi lemak ni..=)

jom tiup lilin..eh..lupa..angin kuat sgt api asyik padam so takde tiup2 pon..kekeke


potong kek jekla kita..hihi


mama n the kids


satu2 nya family photo yg semppat diamik..kali ni takde photog2 ke apa so mmg tak bykla amik gbr..kekekek

ni jekla gbr sekitar kejadian yg ada..





Okla..tahun depan rasa mama nak rehat dari buat bday party korang..plan tahun depan just nak watkan majlis khatam quran kakak kat rumah nenek jek..itupon kalau sempat dia khatam kan..hihi..InsyaAllah..=)


11 Apr 2017 ~ Happy birthday kakak Zara..

Salam Ramadhan ke 20..backdated entry harini nak share gambar3 sempena bday anak dara mama yg ke 9 on 11 april lepas..balik keja just belanja bday gurl makan kat tempat fevret die jekla..hihi..sekejap jek dah besar zara kan..taun depan dh masuk sekolah rendah tahap 2..😅..apepon, moga zara terus.membesar.jadi anak solehah mama papa n kakak yg baik untuk adik2..

Nur Riza Azzahra @ 9 years old @ 11 Apr 2017

Mama n Zara..ni kat secret recipe taman tas..mmg antara.port kesukaan anak2..

kek.choc apa tak ingat dah..tp sedap tak cukup bday gurl makan..hihi


3 beradiks yang macam2 ragam..susah sket nk amik gbr bertiga masa ni..


Zara is 9..☺

adik tembam

abang ngan.papa

acara suap2 kek..hihi


Mama's most fevret..sedapnyaa..caramel.latte

first time try order aglio olio sphagetti

love..love..zara mcm biasa suka mkn.bolognaise spageti

baca doa makan dulu..

Family photo..☺❤


Bday gurl.dengan papa

ni plak all time fevret papa..grilled dowry..tp fries die anak2 dah kebas..hihi

tukang makan fries tegar


lepas makan..cari hadiah bday kakak..dia mintak sandal baru ngan.tmbah koleksi novel ana muslim je..^_^

Happy Bday kakak..pasni mama share stori triple bday celebration yg simple utk 3 beradik tu.pulak ya..😊

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016