Our weekend: Episod 1

Haha..sibuk nak post episode by episode. mcmla byk nak citer ye tak. nway, hari sbtu mgu lepas mmg kitorang kuar berjalan seharian. selalu klu papa smpai tgh malam jumaat, then sbtu ptg barula kuar merayau. ni pepagi lagi dh kuar dh smpaila ke mlm..hehehe.penat giler aritu.
.
So mula2 nk citer akt wktu pagila. kitorng kuar kol 9am mcm tu kot gi breakfast kat tasik shah alam. act dulu mama tak tau kedai kopi tu bukak utk bfast. then ms wt ps ngan cik linda latip barula mama tau ramai org dtg situ pagi2 utk bfast. so mmg nicela kan. makan2 smbil menghirup udara pagi (sorila yek. skang klu takde ayat skema mmg tak sah..hehe)
.
Pepagi lagi dh buat alsi mencuit hati. sibuk main ngan tudung mama. bile mama nak kenakan elok2 tak maula pulak..
.

Smbil tgu makanan, zara smpat usha ikan dlm akuarium

.
Mama bfast nasi lemak. Zara plak mama orderkan hashbrown. then siap tapau bubur nasi utk zara sbb mama ter'mls' nk msk bubur pagi tu

.
Zara makan smbil goyang kaki. aritu die tak mau duduk dlm high chair
.
Lps makan, bg can zara jalan2 plak

.
Spt biase, zara lg syok bile dpt jalan2 sndiri
.
Aksi posing ngan mama wajibla ade kan...=))
.
.
p/s: Papa kate zara mcm 'jantan' pakai t-shirt hijau tuh. hehe..mama tgk baju tu mcm lawa. tp kenakan kat zara mmg tak sesuai. zara dhla rmbut pendek n muka 'boyish'. .hehe

4 comments:

yginsaf.com said...

boyish yg tembam ghitewww.. thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg ittewww..

ninieZUERYANNIE said...

ya Allah.. mcm dah beso dah anak dara ko lily.. jln pon nk jln sdri je..

kakyong said...

salam mamazara..

zara lepas ni kena gtau kat mama "mama, pasni zara nak pakai baju yg kaler terang2, girly pinky kaler.., gaun yg liplapliplap.. tak nak yg suram2..." kuikui.. :D

lily azliyana @ mama zara said...

yginsaf- hehe..tula.br nak start bace blog awk tu dpt brite mengejut plak. n nampaknye blog tu pon leh tahan ramai peminatnye.so jgnla berhenti dr berblog yek..=)

Ninie- tula pasal. anak aku tu mmg suka berlagak cam orang besar. n sgt2 lasak jugak. tak lame lagi qisya pon mcm tu kot. jenuh nak mengcontrolnye..hehehe..

kak yong- hee..selalu mama zara ni mmg gilerkan warna2 pink+purple+merah. tu konon saje2 nak tukar kaler baju bg variasi sket. tup2 kena cop 'jantan' ngan ayahnye plak.hehe..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016