Playskool-step-start-walkn-ride

Yeay..semalam mainan baru utk zara dh smpai. Papa yang beria belikan mainan tu utk zara sbnarnye. playskool-step-start-walkn-ride ni leh buat as push toy then leh ubah jadi car jugak. mainan tu kitorng beli online so mintak poskan ke kedai cik anem jek (susah plak nk pos brg besar2 kat opis mama kan). mlm td mase cik anem bwk balik mama n zara dh tido dh. so pagi td kol 5am mase bgn wat susu (zara pon ikut sekali) nampkla bungkusn ni kat bwh. tros bukak n bg zara try. she loves it okey!!
.
Nilaa mainan baru zara..leh jadi pusher n car jugak..



Kalau ikutkan, rase mainan ni sesuai utk budak2 yg baru belajar berjalan kot sbb die leh pimpin baby utk bergerak ke depan. tp ok jugakla utk budak yg dah pandai jalan mcm zara. at least ngan menolak pusher tu ke depan die akan berjalan slow n lebih teratur sikit. kalau tak si zara tu kan suka jek bergerak laju2 smpai kaki nk tersadung2.hehehe.. setakat pagi td mama baru bagi die cube tolak pusher tu jek. lom lagi trykan die naik car pulak. hopefully die suka jugakla..=D

.
Muka budak br bgn tido..tp still semangat nk tolak mainan br die..=)






Harapnye lamela zara melayan mainan baru die ni. jangan baru main sekejap dh bosan pulak..hehehe..

6 comments:

:iBuAfiQah: said...

irnie memang nak belikan utk afiqah mainan niey..
bleh tau beli kat mana?berapa harga nye yer?

:iBuAfiQah: said...

thanx mama zara...
dah tgk harga sebenarnya boleh tahan la..
nnti irnie nk g jenguk blog tuh?
thnax ye

mama_umar said...

waahh adiah sebeday ke tu zara??pasni die akan meluncur lajulaa tolak bende tuh cmm si umar :)

Diamilikku said...

wahhh dah boleh berjalan ye...alesha masih meniti2 lagi...memang semuanya bermula agak lambat untuk alesha..takpe takpe..asalkan semuanya sihat dan sempurna kannn...

lily azliyana @ mama zara said...

irnie- sama2..kite share2 info jek.kot2 ade brg yg sesuai ngan afiqah lehla beli ye tak

zeti- hehe.. niat ayah die saje nak beli. tp dh kebetulan dkt2 besday lehla wt hadiah besday sekali kot. mama die jek tak tau nak bg hadiah ape lg nih..

mama alesha- takpe. yg penting anak sihat n cergas kan. zara pon cepat berjalan, tp bercakap tak boleh lagi. asyik mengomel ngan bahasa bby die tu jugakla..=)

ct RUBI said...

mainan ni selamat tak utk baby yg takleh jalan lagi. (aisehh mu'az xleh jalan lagi ni. jeles tgk zara pandai jalan :p)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016