Last episode: Window shopping @ Toys'R'us

Hehe..sori lagi sekali. citer ujung mgu kami tak abes lagi ye kawan2..Klaa..after lunch kat giant kitorng menuju ke subang parade plak. act papa nk survey swimming suit kat sane. kena beli khas sbb bulan 5 nanti papa ade kursus menyelam. dgr kate kat parkson ade jenama yg leh dpt murah sket bbanding tpt lain. tp hampanye, tak de plak kat situ. so alang2 dh smpai subang parade, spt biase menjengahle ke toysrus kat sane. tp mmg takde plan nak beli pape since toys kat rumah pon banyak yg zara tak termain. saje nak abehkan masa jek.hehe..
.
So, layanla aksi2 zara mencube pelbagai menan ni ek. kalau ikut die, sume benda nak amik. nasibla mama ni bukan jenis kaya raya kan. klu tak, mau yg zara amik sume tu mama tlg bayarkan..=)
.
Masuk2 jek die dh nampak rak anak patung ni. ape lagi troslah dikumbahnye. zara mmg suka ngan spesis2 bearbear ni..

.
Comei jek kan sofa ni. tapi klu mama beli konpem zara buat tpt panjat. bukan nak duduk pon..=)

.
Haha..zara nampak macam rambang mata kan. sume die nak picit. bukan setakat zara. mama die ni pon sbnrnye sibuk mengusha menan2 tu jugak..=p
.
Zara try test naik keta plak
.
Yang ni mama suka btol. zara pon nampk suka maen zirafah yang jongkat jongkit nih. tp mahalla harga die. more than rm150 tau..(pd mama mahalla tu. pd korang tak taula plak)
.
Gelungsur mini ni pon zara mmg suka sgt main. selalu klu gi SALAM specialist hosp tu msti bwk zara main benda ni. yang hari tu, gelungsur ni ade kat dpn toysrus tu. so layanla zara main kejap
.
.
After penat melayan zara (mmg penat yek, sbb die sgt aggresif di situ), kitorng bwk die gi pusat game dekat2 toyrus tu. so bagila die can naik ape2 benda yg patut. dulu zmn dating2 ngan papa zara, kitorng mmg kaki main game. suka lawan main tembak2 or main gasak2..selalu klu game tembak2 papa menang. tp klu game gasak2 tu selalu mamala yg menang..hahahahaha..
.
Kat umah takde motor cenggini, so kat sini bg can zara naikla
.
Naik bas mini. bile kitorng masuk duit n bas tu mula bergoyang, zara jadi takut plak. terpaskela papa menyelit masuk tlg comfortkan die kat dlm tu..=)
.
.
Ok..habis sudaaa citer mama. act ari ahad tu pon kuar seharian jugak. akt hampir same. jalan tgk rumah, lunch kat plaza ole2, then beli2 brg. nasibla bateri kamera dh abeh so takde amik gmbar. klu tak, terpaksela korang melayan episod weekend yg lebih pjg lagi..hehehe..
.
.

2 comments:

auni firdina said...

wahh besh je tgk zara test mainan tu sume..xde yg tersangkut ker?hehehhe..sonok ye zara g jnjln ngn mama n papa..

lily azliyana @ mama zara said...

Hehe..kalau ikut zara, memangla ade yang die mcm berminat kan. tp mama tau si zara ni bukan leh caya sgt. sat lagi beli mesti die buat dek jek kat rumah. mainan yg sedia ade pon cume certain2 jek die buat main btol2. tgula die besar sket lagi br nk tmbah koleksi mainan die.

p/s: ceh..alasan baikkan. padahal mama n papa zara lokek nak belikan mainan baru..hahahahaha..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016