Blog Widget by LinkWithin

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Showing posts with label movie. Show all posts
Showing posts with label movie. Show all posts

Robocop 2014

Weken last week berkesempatan bawak anak2 tgk movie nih..actually mula2 tu takde niat nk tgk..sebabnya mama bukanlah peminat tegar Robocop dulu2 kan..hihihi..tp review org macam best jek citer ni so bile papa ajak tgk wayang kite on jekla..^_^

Nway, mula2 plan nk tgk kat ECM..tapi tak beli tiket awal pon..smpai2 tiket kol 9.30pm dah habis..mujurlah ada lagi dua pilihan panggung wayang kat kuantan kan so papa decide tukar port ke MBO kompleks teruntum..kat MBO ni biasa mmg tak ramai org sangat so kompem2 tiket tak habis..movie time kitorng amik kol 10.30pm..cam biasa kakak Zara semangat tgk smpai habis n Zareef plak tido sekerat jalan..kikikiki


Ni kat GSC East Coast Mall...dah eksited2 budak ni amik2 gmbar tup2 papa kate tiket habis..hakhakhak

Sblm gerak ke Komples Teruntum, smpat lagi round2 Parkson sbb si adik request nk Ultraman Zoffy...terjumpe ngan booth jual toys robocop ni..teringat nayli anak dara nad pakai topeng ni kan so soh zara try gak..hihihi..leh tahan mahal rupenye eh helmet robocop ni.. =p

Ni baru port tgk wayang sebenar..MBO Teruntum..adik takut tgk poster robocop besar tu so mama jekla posing ngan kakak Zara..

Ank dara eksited nk tgk movie..last movie tgk citer Frozen dulu.. leh tahan dah lama gak tuh..=p


Overall, mmg best lah citer ni..leh jek layan...lagipon pelakon die lebih muda dari Robocop dulu2 tu so semangat sikit nk tgk..kikikiki..dlm movie kali ni die lebih fokus mcm mane asal usul Robocop tuhla.. mcm mane daripada sorang detektif die mengalami kecederaan teruk n ditransformkan kepada badan robot..then banyak ujian2 n perubahan2 yg dilakukan sblm die betul2 dpt jadi polis yg baik..ada gak part2 sedih tuh bile isteri n anak die tk dpt jumpe die wat masa yg lama..hukhukhuk..nway, paling takleh tahan , dlm movie nih dia ada show tau part manusia yg masih ada kat badan detektif Alex Murphy tuh..tinggal otak, salur pernafasan ngan jantung jek..dah papa kata mcm penanggal versi mat saleh..hahahahaa..


p/s: Nnti dah ada bby kecik tak danlah mama nak ke panggung wayang lagi kot..kena 'puasa' tgk wayanglah gamaknya tak tau berapa lama..=p


 

Tak dapat THOR, dapat FROZEN pon jadilah..=)


Hmm..lama dah tak tengok wayang..hajat di hati nak sangattttttt tgk movie Thor..tapi time movie tu baru kuar papa plak outstation ke Singapore..balik dari sana weekend ada jek aktiviti lain so smpai sudah tk smpat nak menonton..last2, smpai kuar citer kartun Frozen ni plak kat panggung..dah ada citer kartun, kompemlah jadi keutamaan utk bwk anak2 tgk wayang kan..lagi2 citer pasal2 princesses ni..lagilah kakak zara suka..hehehehe



"In "Frozen," fearless optimist Anna (voice of 'Kristen Bell' ) teams up with rugged mountain man Kristoff (voice of 'Jonathan Groff' ) and his loyal reindeer Sven in an epic journey, encountering Everest-like conditions, mystical trolls and a hilarious snowman named Olaf in a race to find Anna's sister Elsa (voice of Idina Menzel), whose icy powers have trapped the kingdom of Arendelle in eternal winter. Encountering Everest-like conditions, mystical trolls and a hilarious snowman named Olaf, Anna and Kristoff battle the elements in a race to save the kingdom "


Keseluruhannya..Zara sgt enjoy tgk movie nih..Zareef separuh movie dah tido dah..hahahaha..watak princess Anna tu serupa sangat dgn watak Repunzel dlm Tangled..and watak org salji Olaf tu kelakar sgt..kire oklah tgk citer ni..semua pon happy..=)


Gambar2 before masuk wayang.. dua beradik posing kat poster ..gambar besar tu Queen Elsa aka Snow Queen yang sangat cantekkk..^_^





p/s 1: mujur smpat dah bwk zara tgk movie ni hari sabtu lepas..tiga hari ni kuantan dah berturut2 hujan lebat..dengarnya bndar kuantan pon dh naik air..jalan nk gi tpt keja mama pon dh start bnjir dah...wuwuwuwu..mmg tak gi bndar dahla smpai hujan reda gamaknya..>_<

p/s 2: Citer Thor plak tunggu kuar kat Astro Bestlah..tgk kat umah jek..hahahaha..tgk kat astro feeling lebih sket dpd tgk cd cetak rompak...hihihi


Dari Mondrods ke Espikay Cafe

Monrods Kuantan, antara port makan fevret kitorng..kalau gi sana biasanye makan western..harga murah, tu yg kitorng ok jek makan situ..hehehe..nway, last week pegi sane..terkejut tgk Monrods dah bertukar rupa.. rupenye2 dah bertukar pengurusan agaknye skang so nama restoren bertukar menjadi Espikay Cafe...tgk gaya menu, mcm lebih byk pilihan..so duduk jugaklah lunch kat sana kan..=)


Sementara menunggu order, mama n anak2..

Papa n anak2 plak..adik bukan main ngan ultraman die kan

Dua beradik berbaju hitam

Nyum3x..cedapnye si ultaman kecik ni melayan air kan


Order papa..nasi kukus..

Mama plak teringin makan chicken wrap nih..overall, sume sedap..=)

Pas lunch, smpat gi Megamall layan movie Cloudy with a chance of meatball tuh..best n cute sgt citer nih!! ^_^




The Smurf 2

Tak ingat hari raya ke-6 or ke-7 arituh tgk movie citer The Smurf 2..orang lain sibuk beraya lagi kat kampung kan kitorng dah sibuk beraya ke wayang..kekekeke..nway, first time try tengok kat MBO Cinema Kuantan sebab papa cari The Smurf 2 dalam Bahasa Melayu..saje jek cari yg alihsuara sbb mesti kakak Zara lagi senang faham citer kan...=)

By the way, kitorng tak pernah tengok pon lagi citer The Smurf 1 sebenanrnya..tapi rasa tak effect kot sbb leh faham jek citer yg baru ni..kire bukan sequel lah..enjoy sangat2 especially kakak Zara..minat btol die dengan si Smurfette tuh..hihihi


Zara sonok tgk wayang


Dalam movie..amik tayangan kol 10pm so tak ramai orang

Wth mama..sama2 kesejukan dlm wayang malam tuh..=p

Watak2 yg menceriakan movie ni..antara suara yg menonjol ialah Lisa Surihani utk watak Smurfette, Zizan utk watak Vanity (smurf yg ada bunga tuh) n Elfira Loy utk watak Vexy (smurf pompuan kaler putih)..ohh..Aznil buat suara ahli sihir Gargamel pon best


Sedikit sinopsis citer nih:-

Filem The Smurf 2 kali ini menyaksikan ahli sihir jahat, Gargamel yang telah mencipta beberapa makhluk nakal dan menyerupai Smurf yang diberi nama Naughties dengan harapan ia akan memberikannya kuasa ajaib. Walau bagaimanapun, apabila dia menyedari hanya Smurf boleh memberikan apa yang diinginkannya itu dan Smurfette tahu sihir rahsia yang berupaya menukar Naughties kepada Smurf tulen, Gargamel bertindak menculik Smurfette dan membawanya ke Paris dimana dia telah disanjung tinggi sebagai ahli sihir terunggul dunia. Terpulang kepada Papa, Clumsy, Grouchy dan Vanity bersama-sama rakan manusia, Patrick dan Grace Winslow untuk menyelamatkan Smurfette


Klaa..layan lain2 gambar ni eh..ni gambar sebelum tengok wayang tuh..=)


Mama's lovelies..=)..kat umah pon kena paksa posing2 dulu..hihi




Dalam kereta lak


Time papa beli tiket movie, smpat layan budak2 kat arked ni sekejap


Sementara tunggu 10pm, gi Kuantan Parade jap nak cari dinner..lom apa2 Zareef dah terik tangan papa masuk KFC..layan jelahhhhh...=p

 Last but not least, after tgk wayang..sebelum balik ada budak kecik terpesona tgk 'ayam' nih..hehehehe..ingat ayam betul ke dik


p/s: Arituh nmpak ada movie Planes gak..tak tau nk tgk wayang ke nak beli cd jek nanti..kena tanye bos besar dulu..=p

Unplanned movie time- Monster University yg best n comel..^_^

Kisah aktiviti hari Ahad lepas..ahad malam tu tak plan pon sebenarnye nak gi tengok wayang..actually nak kuar pi dinner jek..disebabkan jerebu dah start kat kuantan hari tuh. so plan cari tpt makan indoor lah kan..terus tertuju ke megamall..tup2x papa offer nak gi tengok wayang sekali..dahlah anak2 berbaju tido jek time tuh..gasak jekla..hahahaha..mujur mmg dah tau GSC kat Megamall Kuantan ni mmg selalunye pasang ekon tk kuat, so takdelah risau anak2 kesejukan kan..=p

Nway, movie yg dipilih time tu of course "Monster University"..Zara ekisted giler nk tgk movie ni..mama pon sama sbb mmg suke sgt tgk yg Monster Inc pertama dulu..keseluruhannye..citer ni mmg best sangat..comel jek tgk macam2 rupe monster tuh..actually movie kali ni bukanlah sambungan dari movie yg pertama ye..tp lebih kepada kisah sebelum tu lagi..mcm mana Mike monster hijau tuh, leh berkawan baik dgn Sully..kisah dari diorang kat universiti, berlawan sesama sndiri utk jadi monster yg paling menakutkan..n akhirnye dibuang uni sbb dah melanggar peraturan..akhirnye diorang jadi kawan baik n start keja kat Montster Incs dari jadik mail man smpailah berjaya jadi scarer utk menakutkan budak2..errrrr..klu sesape peminat movie ni kenal lah kan dgn watak2 mike n sully ni..hihi


Ohh..ni gmbar sblum hari kejadian..time ni mmg ingat nk tgk dah movie ni kat East Coast Mall tup2 cume ada yg 3D jek..malas nk tgk yg 3D kan so kansel tgk wayang time tuh..merajuk Zara sbb tk jadik tgk wayang..haha


Ok..yg ni barulah gmbar time kitorng tgk movie ni..tgklah anak2 pakai baju tido jek..kekekekeke


Dua budak yg ekisted nak tgk Monster..tp Zareef dlm wayang main lebih jek rasenye..tk kisahlah janji tak kacau org...hehehe

Oozma Kappa Brotherhood..Mike n Sully dan kawan2 diorang..daripada monster2 yg penakut, Mike berjaya menjadikan diorang Monster yg berani..kelakar sgt tgk aksi2 diorang nk memang pertandingan Monster paling menakutkan kat university tu..=p
Buat peminat citer kartun, jgn terlepas tau tgk movie ni..mmg comel, best n kelakar..tp Zara leh plak tanye, mana watak budak perempuan yg pakai baju pink tu *noted: budak perempuan nama Boo dlm movie monster Inc. yg first*..hehe..yg ni citer lain lah kakak..takde dah watak tuh..kite kenal ngan watak2 lain plak k..^_^

;
;

.SuperBOY.SuperGIRL.SuperMAN.

Khamis lepas 13hb movie terbaru Superman aka Man of Steel dahpon released..disebabkan mama ni memang peminat Superman (except citer smallville mmg tak minat langsung..wuwu)..maka sukacitalah bila papa ajak tgk movie tu..hihihi..kebetulan aritu ada belikan anak2 tshirt Superman ni so semngat pakaikan diorang ikut temalah kononnye..so jadikla Superboy n Supergirl of the day..=p..sebelum mama bg review sket ttg movie ni, layan jekla gmbar kitorng dulu k..hihi


SuperKakak vs SuperAdik..^_^


Awal2 masing2 sibuk nk pakai jaket..layankan ajelah..jaket zara tu dah kena beli baru dah kot..yg dia pakai tu beli sejak umur setahun lagi..tu nmpak senteng jek..kuikuikui

Bila kakak senyum, adik muka masam, bile adik dah senyum kakak plak yg tak senyum..haih..payah nk amik gmbar semenggah bdk2 ni

My anak dara..pntang ajak tgk wayang suka sokmo


Mama n papa..sama2 mengembang..sama2 menembam..hukhuk

Tepek muka mama seketul..kembang semangkuk

Dlm keta..tgk wayang kat Berjaya Megamall..sana tak sesak sgt mcm GSC kat East Coast Mall


Sampai kat Megamall, seperti dijangka mmg tak ramai org pon kat GSC..amik tiket kol 8pm so leh buat aktiviti lain n maghrib dulu..depan GSC ni ada bowling..tup2x..papa ajak masuk plak..lame giler mama tak layan boling..bertahun kot..hahaha..so macam2 gaya leh tgk arituh..paling byk gaya masuk longkang..strike dpt jugakla sekali..jadilah kan....kekekeke


Gambar dpn poster movie wajib ada




Promo Superman..beli set popcorn dpt beli tumbler rm3..so belilah utk Zara sebiji..die pon dah ikut mama minat kat Superman..haha

 Next target citer Monster Inc plak k..itupon kalau papa tak belikan cd cetak rompak awal2..>_<

Gambar dlm boling

Mama n papa...smpat posing dulu before lawan boling..haha

Adik jakun tgk lane boling eh..awal2 jek budak berdua ni diam mcm ni..tak lama pastu buat aktiviti tawaf tpt boling..nasib gakla dpt lane tepi sekali..takdleah diorang kacau org sgt..wuwuwu

 Finally...kalah ngan papa..hahahaha..mama main atas nama Zara..

Kakak posing2 lagi


Nway..berbalik pada movie ni..tak tau sebenanrya nak komen best ke tak..hahahaha..bestlah jugak kot..tp tak sebest movie Ironman 3..=p..tp papa suke sgt..mama pon suka gaklah sbb movie kali ni mmg lain dari yg lain..tak macam citer2 superman yg biasa..kali ni lebih details lagi..lengkap dari sejarah mcm mane planet Kripton kena serang n Superman tu dihantar ke bumi oleh mak pak die..pastu scene2 masa die kecik n masih nak membiasakan diri dgn kuasa dia tu pon ada..aksi2 dlm movie ni pon mcm hebat giler..byk btol benda2 musnah..wuwuwuw..kali ni Superman nk kalahkan orang2 dr planet Kripton tu dari musnahkan bumi..dalam citer ni awal2 die dah kenal dgn Lois Lane tuh..n bila dah scene last baru ada mcm mane die start keja kat Daily Planet as Clark Kent..hehehe..pelakon die plak..badan mmg sasa habis..tapi apasal mama rasa die tak sehensem watak2 Superman sebelum ni eh..LOL..


Budak yg beria nak tgk MAN (Superan bahasa Zareef)..tapi last2 Superman yg tgk die..leh plak die tido dari awal smpai abeh movie..sound system kuat pon die tak sedar diri..kekekeke

Tumbler Superman yg jadik rebutan anak2..haha


p/s: Rasa movie ni 'berat' sket berbanding citer yg sebelum ni..makhluk asing die mcm kuat giler kesian superman tu dah kalahkan sorang2..hehehehe