A year passed by..

.
(mama start tulis ni pagi 11 apr yg lepas. tp disebabkn internet kt umh tersgtla lembab, so mama berputus asa nk publish post ni. so arini dtg keja mama sbg tulis blk. sorila yek, post ni kire backdated sket..)
.
Its Sat, 11 Apr 09 morning.. Setahun yang lalu, mama baru saje selamat melahirkan puteri hati mama yang pertama. Terasa cptnye mase yang berlalu. Sakitnye mama diinduce, sakitnye merasai kontraksi bayi n susah payah meneran tu masih terngiang2 lagi kat kepala. Sikit pon kenangan sewktu melahirkan zara tu tak pernah mama lupekan. Mama pernah menulis tentang pngalaman mama sewaktu melahirkan zara di blog lame dulu. sesiapa yg berminat nk share cerita, lehla jenguk blog lame mama kat sini..
.
By the way, gambar kat atas tadi ialah gambar kami ngan zara sejurus sebelum mama keluar dr wad. nampak tak seri muka ibu bapa baru.hehe.mase tu nak pegang zara pon kekok lagi. zara mama rase kecik dan mulus sesangat. yg paling mama rindu ialah bau baby zara yg sgt menenangkan jiwa..=)
.
Ni pulak gmbar mase majlis aqiqah n potong jambul zara. zara umur 2 bulan mase tu
.
Untuk post kali ni, rasenye mama nak imbas kembali wajah2 zara dr baby hinggalah yang terkini. Perkembangan zara dari bulan ke bulan mmg tak pernah mama lupa catitkan, either di blog lame (frenster) hingalah di blog baru ni (blogspot). Sedikit achievement zara pon dah sedia ada mama tempelkan di sisi blog ni kan. Jadi rasenye, tk payahla mama menulis sekali lg..=).Nway, mama takde photoshop, so terpaksela melayan gmbar2 ni satu persatu ye..
.

Zara newborn. 1st day keluar dari perut mama..

.
Zara 2mth
.
Zara 3mth
.
Zara 4mth
.
Zara 5mth
.
Zara 6mth
.
Zara 7mth
.
Zara 8mth .
Zara 9mth
.
Zara 10mth
.
Zara 11mth .
.

.

.

.

.

.

.

.

and..these pixs is Zara at her 1 yr old!! cerianya zara di pagi hari lahir die kan..=))



.

Mama n papa bersyukur sgt dikurniakan zara sebagai penyeri hidup kami. Wlupon hidup ber'PJJ' tapi kasih syg kian kuat lebih2 lagi adenye zara di sisi. Mama nak share pulak pengalaman kami bercuti sekeluarga bersama2 ngn zara. Mklumla, bile jarang berjumpe, percutian mcm ni dptla mengeratkan hubungan kekeluargaan kan..

.

Us wth Zara at Cameron Highland. Zara umur 3mth

.

Us wth Zara at Tjg Bidara, Melaka. Zara umur 4mth

.

Us wth Zara at Kuala Tganu. Zara umur 7mth

.

Us wth Zara at Kuantan. Zara umur 8mth

.

Us wth Zara at JB. Zara umur 9mth

.

Us wth Zara at Langkawi. Zara umur 9mth

.

Mama tak sabar menempuh byk lagi wonderful journey bersama2 zara. di kesempatan ini, mama nak ucapkan 'Selamt Ulangtahun yang Pertama Zara Sayang..semoga zara sentiasa dilindungi Allah dan menjadi anak yang baik n cemerlang dari segala segi..Amin..'

.

p/s: Gambar majlis harijadi zara akan diupdate later yek. Mama masih menunggu gmbar dr cik photographer. mklumla, aritu jd mak pengantin kan..so takde mase nk amik gmbar ngan kamera sndiri.hehehe..

2 comments:

auni firdina said...

hehehe..sonok kn tgk pembesaran anak ni..betul la..rindu ngn bau mase bby..skg da bau machammm daa..hehhe..

Diamilikku said...

eeehh..baju zara dua bulan sama ngan alesha ahhh...hehehhehehe

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016