Rambut toncet satu

Semalam mase amik zara kat umah bbysitter, tgk2 rambut zara dh di'toncet' satu ngan mama ina. haha. rajin mama ina ni melayan zara. dhla rmbut si kecik tu nipis jek. kena berusaha gigih nak ikat rambut die tu. nway, tak sangka gak zara leh diam jek bile rmbut kena ikat mcm tu. selalu klu ade benda kat atas kepala die, cpt jek tgn tu nak capai buang..
.
Then, smpai2 umah tros wat video call kat papa. saje biar zara main kat pintu gate biar papa nmpak gaya baru anak dara die..papa kate 'eh..mcm dah nampak besar jek zara'..hehe..mmgla anak dara kire dh besar yang oii..dh umur setahunla katekan..=))
.
Klaa..silela tgk rambut toncet zara ni yek. tapi act tak brape nampak pon coz rambut zara mmg nipis..toncetnye pon kecik jekla..
.










.

.
p/s: bilela rambut zara nak panjang ni. rambut die dpd baby tak pernah pon ptg. tp smpai skang tak jugak pjg2..huhu..
.
.

8 comments:

Ana said...

wahhh..kakak zara cepat ekk terrer jalan..10 bulan dah pandai jalan..ishh..x sabar auntie nk tggu adik auni pandai jalan jugak..sure comel cam zara jugak..
anyway, sedap nama zara..

mizzy N Naderiey said...

sepupu kawan aku sampai dah 3 tahun maintain je rambut pendek. Dah dekat 4 tahun barulah panjang sikit.

Dulu masa aku potong rambut kat satu kedai ni ada makcik ni bawa anak dia dua orang. Satu dalam 7-9 tahun dan satu lagi dlm 4-5 cam tu. Yang kecik tu panjang sangat rambut dia sampai paras bontot.

Tukang potong rambut tu tanya la, tak nak potong ke? Dan maknya kata, eh nanti bapak dia marah pula.

yginsaf.com said...

chomeynyerrr.. dh besar, dh boleh dpt adek baghu tewww.. ihiks

lily azliyana @ mama zara said...

Ana and Nadh - Haha..ni sume zara ikut dr ayah die. mak mentua kate hubby dulu pon 9mth ++ dh pndai jalan. n ikut hubbyla yg rambut die nipis + pendek jek tu. kes kurang rmbut. klu ikut mama die ni, konfem rambut zara pon lebat n cpt pjg..huhu..

Yginsaf- Hehe..belum pikir nak bg zara adikla. saye bg syarat kat hubby, klu nak anak lagi kena tgu zara smbut 2nd bday die dulu. 1st sbb nak manja2 ngan zara puas2. 2nd sbb sakit bersalin aritu mcm tak ilang lagi..hehe..boleh gitu??..=)

ct RUBI said...

anak perempuan sure kena tocang/ ikat rambut eh. mcm2 leh hias. anak lelaki, botak je. senang nk handle. hehe.

btw, seronoknya tgk zara jalan. muaz dh nak setahun takleh jalan lagi ni. ikut ibu dia, opah ckp :p

lily azliyana @ mama zara said...

CikguRubi- Hehe..wajibla anak ppuan nak kena ikat2 rmbut. biar nampak girllishh gitu..klu bole nak letak2 riben sume. mlgnye si zara ni tk suka pakai benda2 kat kepala..

Nway, tak lame lagi msti mu'az pndai jln. ni die saje nak bagi ibu die rehat puas2 dulu. kang dh dpt 'kaki' tak terkejar ibu die dh..hehe..

Diamilikku said...

alesha tak boleh toncet dah..owan nya sudah bawak potong itu toncet..huhuhuhu

lily azliyana @ mama zara said...

mamaAlesha- alaa..rambut alesha dh kena ptg yek. kalau sy msti sedih sbb orang lain yang gi potong rmbut anak senyap2..hehe..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016