Our weekend: Episod 2 (jln2 tgk rumah+gi giant)

Okla..smbung cerita. Lps breakfast, kitorang pon tros menuju ke Bandar Puteri, Klang. kan aritu ade citer dlm blog ni psl niat nkt gk umah kan. so smpatla gi sales opis n tgk rumah contoh jugak. huhuhu..klu iku hati mama n papa mmg dh ter'sangkut' ngan rumah2 kat kaw tu. saiz besar n tak jauh sgt ngan opis mama jugak. but then, tk konpem lagila. Lps Bandar Puteri, ade tgk jugak kaw Bayuemas Klang. dekat2 jek ngan BP tu. tp banyak rumah tak naik lagi so takdela rumah contoh.
.
Ni antara gmbar curi2 snap kat rumah contoh tu. saiz besar (22x75 kaki)
.
Wlupon mama ni mls masak, tp mmg suka gile kat bhagian dapur ni. ade divider btw wet n dry kitchen

.
Master bedroom pon luas (ceh..ni nmpak cntik sbb dah siap hias perabot. klu sndiri nye katil msti jadi buruk jugak..hehe)
.
Ruang utk family pon besar (mama kate besar, compare to umah sewa skangla)

.
.
After tgk2 rumah, kitorng pon pi giant sek 13 plak. nak amik gmbar studio zara tu (dh bubuh dh pon muka zara ngan baju rama2 tu. ingat nak shopping brg2 dapur sekali tp tak larat dah nak melayan zara smbil menyopping brg. so just gi lunch kat kfc dlm giant tu jek..
.
Aksi zara dlm keta. bukan nak mama pangku. sibuk menyelit kat dpn tu. opss..lupe bgtau. act blk dr tgk umah tu kitorng sesat smpai ke klang. so memakan mase jugakla b4 smpai ke giant..

.
Muka budak cheeky+notti..
.
Tgk tu..sukahati die jek nak diri kat situ. nasib baik mama ni baik. klu tak mau kena puk tu..hehe..
.
Papa melayan anak dara die tgk gmbar..
.
Muka budak dpt makan ayam. act suap die ngan bubur nasi. tp spt biase zara msti nak pau benda yg mama mkn. hulur la sket bia tak kempunan..=p
.
K..citer bersambung lagi. hahaha..mesti orang bengang tgk citer tak abeh2 kan..nasibla yek..=p
.
.

2 comments:

~~ciklinn~~ said...

saya pun berkenan dgn rumah kat bukit tinggi..tapi budgett takdo.. huhhuhuhu

lily azliyana @ mama zara said...

Ciklinn-hi..salam kenal. takpela, nnti dah ade bajet lehla beli rumah baru ye tak. kami ni mmg lom ade rumah sndiri. tu yg sibuk2 survey rumah tu..hehehe..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016