Sudah saiz XXL!!!

Huuu..klu baca tajuk mesti korang dah terbayang2kan mama yang bersaiz XXL kan..maklumlah, b4 preknen pon dh pakai saiz XL..ni dh 7mth preggie mestilah bertmbah kembang mambang ye tak..tapiiiiii..kali nih bukan nk citer psl mama yek..tp nk citer psl anak dara mama ni sebenarnya..

Yeeee…now Zara dh umur dekat 2 tahun 9 bulan..saiz pampers sudah bertukar pada Drypers XXL!! Hahahaa..besar tak? Actually klu ikutkan Zara bukanlah debab mane pon..Although die tinggi n nmpak matured sket berbanding usia die (ramai ingat die dh nak masuk 4 yrs padahal tahun ni baru nk masuk 3yrs), tp die nye badan sedang2 aje..baju umur setahun lebih dulu pon leh pakai lagi cume kena pakai leggingla sbb dh senteng. Satu jek mslh budak ni ialah wlupon muka 100% ikut gen papa, tp bab montot n peha tu leh plak ikut gen mama..hehehehe..peha n montot die mmg gebuzzzzz sket..so last pakai Drypers XL tu, buatkan kulit peha die melecet..sian gakla mase tu sbb si Zara mmg spesis sensitip ngan pampers sket..stlh diteliti, mmg sbb pampers XL tu dh sempit n ‘kacau’ kulit peha die..tu yg last2 mama try saiz XXL tu n alhamdulillah, ruam sume dh ilang..

Tp satu jek tak best psl pampers besar ni sbb harga makin mahal..skang paling murah mama beli kat Speedy mart lah leh dpt pek 32pcs ngan harga rm28 (org lain beli Mamy Poko tk heran, mama baru beli diapers dah bising2 psl harga kan..hehe)...plak tu Zara dh besar kan, kencing sekali dua pon dh penuh n kena tukar pampers..mmg sejak tukar saiz pampers, laju jek duit kuar utk stok pampers sebulan..huhu..tulaaaa..sepatutnye Zara ni mmg dh kena ajar free diapers..umur pon dh besar..leh jimat duit..tapi sebab sepanjang preknen ni mama dikuasai perasaan MALAS n KURANG SABAR yg sgt tinggi, so mmg tk sedia nak ajar Zara free diapers..InsyaAllah, bulan 2 ni nenek Zara nk dtg utk temankan mama smpailah wktu mama bersalin..so, mama nk mintak nenek yg tolong potty trainingkan Zara..hahahaa..hampeh punye anak kan..nk ajar anak tk pakai pampers pon kena mintak tolong mak..=p

Klaa..layan minah ni posing ngan drypers XXL berline kuning..sorry gmbar cekci sket tp mama dh cover baik punye ngan watermark besar gabak tu..kekekeke



Pakai pampers jek pon ade hati nak posing minah nih..=p


Seeee..peha n punggung Zara yg gebuzzzz tuh..awal2 papa dh sound kate peha Zara mmg besar cam mama..huhu.

.

p/s: Gmbar mama bersaiz XXL, tk payahlah tepek..dh selalu sgt ade dlm blog ni kan..ehehehehe


12 comments:

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

wah zara dah pakai size xxl yea...
kyra tetap lagi size L tk mau besar2 pulak anak dara tu hehehe...

mama_izz said...

ha'ah.. betul2 ingat zara dah 4 tahun mcm tuh.. apesal anak saya kontot sangat.. hehe

Izan Ishak said...

hehe...izan pun kalau ikutkan duit diaper utk twins sblm ni mmg laju je mengalir.

tp skrg ni beli 1 pek je diaper saiz xl jenama biasa2 cuma 28.90 je sebulan. memang berbaloi2...

ninieZUERYANNIE said...

alahaiii geram betol tgk budak zara nih.. weh, x boleh blah tgk gambo 2ndd tuh.. macam model dah haa.. aduuuu aduhhh..

LyNn HaMzAh said...

heheheh...dah macam model pampers dah...

lily azliyana @ mama zara said...

Adlin- alahai..kecik comei jek Kyra ni kan..Zara size L tu dh berzaman die tinggalkan..ehehehehe

Mama_Izz- Zara ikut gen mak apaknye yg ebsar gabak..haha

Izan- yekla..Izan lagila kena beli utk 2 org sekalikan..ni kite br sorang dh sgt2 terasa..tu yg ingat nk free diaperskan die sebelum adek die lahir..at least bajet pampers leh gi kat adek plak kan..=p

Nong- hahaahhaha..sejak dh suka posing2 ni, pakai pampers jek pon dh jadik..=D

Lynn- model pampers tak berbayar..hihi

Nana said...

damia nampaknye memang tak sempat nak naik saiz la heheheh
paling tinggi damia pakai saiz L jek
dah stop pampes dah
haih jimat banyak heheh

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Yelah..Zara nampak besar dr umur dia..mama & papa diakan besar..Zara pon gen besar jugak..Peha dia mmg gebusss sgt..hehe..Klu Qis mmg ikut saiz ktorglah kecik molek..sampai skrg msih guna Size M.. ;)

maya amir said...

hahaha..gmbr last tu comel..posing maut gitu...;)

Sha@Mama Tina said...

XXL? huhu..tina baru pakai saiz XL jek..haih..gebuzz betul minah kecik nih.. :)

nieda said...

hehe....cekcinya

Diamilikku said...

hahahahhaha...gambar last yang tak tahan tuh...hahahahhahahahah :)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016