Last day di Cameron Highland..(T_T)

Ecehhh..siap ade icon menangis kat tajuk entry tuh..menandakan betapa tk puasnye mama pi Cameron tu kan..=p..tkpelah, ade rezeki tahun2 akan dtg leh pergi lagi ye tak…tp time tuh anak dah dua (or mungkin lebih???? ) n besar2 ntah dpt ke nak cuti rileks2 lagi..hihihihi

Okla..layan gmbar ari last kitorng kat Cameron..takde singgah tpt2 best dh pon sbb masa sgt mencemburui..mcm mane tk cukup masa..ari Ahad pas bfast dok smbung golek2 dlm bilik smpai kol 12pm baru checkout..pastu lagi nk jalan2 sekitar resort amek2 gmbar pulak..tu yg tk cukup mase nk singgah banyak tpt..=p

Nway, pas checkout tros melintas seberang jalan sbb Centruy Pines Resort ni letaknye btol2 berdepan ngan Taman Awam kat Tanah Rata..sian Zara sejak ari smpai arituh sibuk nk main playground tp tk terbawak2 lagi..so kebetulan Ahad tu cuaca cerah, sesuailah nk bagi die main2 kejap kan..bagi die happy…=)


Nk masuk taman kena lintas jambatan comel ni dulu..smpat pose skjap kat sini..=p

Ngan mama pulak..arini kami serba pink yek (papa terkecuali..hihi)


Semangat die dpt gi taman..luas taman ni..playground nye pon byk tpt..si Zara siap bwk ball lagi tuh nk main ngan papa..

Seronok bile tgk anak dara ni HAPPY..=D


Nk turun gelongsor sempat senyum kat mama dulu..=)

Papa n Zara..gigih papa melayan anak daranye..hehe
Ngan Mama plak..yg ni kat seberang jalan lagi dpd taman awam tuh..kawasan replica buah2an besarrrrrr…
Pas Zara dh puas main..tros gerak ke Brinchang..nk singgah pasar yg dekat2 Equatorial tu sbb ade lagi beberapa brg nak beli..mainly nk beli bunga yg mak mentua kirim ngan buah stroberi utk kawan2..tp tulah..harga kat pasar ni mahal sketlah berbanding kat pasar malam..yg lenlain tu mmg tk shopping ape pon..dulu2 ada gak borong sayur yg 10 peket rm 10 tuh..tp kali ni, hampassssssss..sbbnya papa malam Ahad tu jugak nk balik Kuantan..so klu beli sayur, mau busuk jekla dlm freezer sbb mama kan sejak 2 menjak ni mmg tak masak lagi2 klu papa takde kan..

Antara gerai kat pasar Brinchang..


Buah stroberi yg merah ranum..yg ni mahal sket harganye..kena pndai2 survey mane yg termurahlah..=p


Buah2 an lain..mcm2 ade..tp sume tk beli pon..ehehehe


Zara kat gerai bunga..tgk bunga rase geram jek tp klu beli tkt mama tk terjaga..mama selagi dok umah sewa ni mmg mcm tk semangat nk cantek2 kan umah..huhu

Ok, setel kat pasar Brinchang kami meneruskan perjalanan turun..on the way tulah baru terperasankan Ladang Teh Boh Sg Palas tuh…hehehe..sian kan..sebelum ni ingat ladang Boh yg kat Ringlet tu jek..papa dok sibuk nk masuk tengok so mama pon ikutkan jekla..pemandangan mmg superb, sama cam ladang kat Ringlet jugak..cume tulah, kitorng just drive smpai kat visitor parking jek sbb untuk ke Tea Shop sume tuh mcm kena naik bukit sikit (mcm kena jalan kaki, mama tak sure)..kebetulan Zara pon dh tertidur pas minum susu maka malaslah nk menyinggah..


Antara view di Ladang Teh Boh Sg Palas..

Suka sgt tgk pemandangan ladang, pastu ade anak sungai kecik mcm nih..dpt bayangkan tak ke’fresh’an suasana kat sana..=p


Papa smpat gak stop amik gmbar..mama malas nk kuar keta sbb tgh meriba Zara yang ketiduran..

Kuar balik dari jalan berliku2 Sg Palas tu, troskan perjalanan turun..tapiiiii..stop sekali lagi kali ni kat Cameron Valley plak..yekla, teh Boh dh borong, tp teh Cameron Valley lom borong lagi..mama suka jek teh Cameron Valley tu so belilah beberapa kotak kecik wat minum sendiri n bahagi2 kat orang kan..=)

Zara at Cameron Valley Tea Shop


Kena upah eskrem baru nak balik..klu tk sibuk nk duduk2 n kejar bird kat tingkat atas kedai..huhu

Akhirnya, pas singgah sana sini..kol 4.30pm gak br start gerak turun ke Simpang Pulai bebetul..Smpai Tapah, papa berhenti rehat jap sbb dh ngantuk sgt..tu yg pas semayang n makan2, mama take over memandu sbb sian kat papa..mklumlah, malam tu jugak papa dh kena balik Kuantan..tiket bas pon dh beli..mama tolong drive smpai Sg Buloh jek (adalah dlm sejam lebih), tp tk sangka leh sebabkan mama bisa2 tangan n badan arituh..huhu..


Apepon, percutian kali ni mmg seronok n puas wlupon agak penat…penat bg mama sbb nk kena layan anak kecik + mengendong yg dlm perut ni lagi..n penat bg papa plak sbb malam yg sama dh kena rush ke Kuantan..Lepas nih, ntah bile berholiday lagi..kena tunggu adek baby kuar + dh besar sket + bajet ada lebih br leh pi jenjalan..hehehe..skang ni focus utk persediaan smbut kelahiran adek baby dulu + persediaan utk pindah umah plak..semoga urusan kami sekeluarga akan dipermudahkan..aminnnnnn…=)


10 comments:

Nana said...

kita suka gile g makan kat boh sg palas tu
dia nye anjung ala2 terapung gitu hehe
gayat
lawa plak tu view dia & sejukkk grrr

mama_umar_maryam said...

happy tgk korang njoy short holiday nih,sumer org heppy,yg dlm perut pon heppy ;)..terigt2 plak minum teh traik kt ldg teh tu..sejuk2..beshhh

Dilla Ady said...

eh....baru perasan, panjang gilak rambut zara...santek wooo..

die tak rimas ye lily..pandai die manage rambut die ye..

hmmm...dilla teringin nk bercuti cam lily gak..ntah bile la baru tercapai..

kakyong said...

rumah baru dah dpt kunci ker?

terliur plak tgk buah stoberi... ;)

maya amir said...

strawberry....suke..suke suke..:) kalau lily dekat, lame dah akak pesan suh belikan..heheh

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

comey zara berambut panjang, pandai posing la dia

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

comey zara berambut panjang, pandai posing la dia

lily azliyana @ mama zara said...

Nana- tulah..rase rugi plak tk singgah arituh..mmg sblum ni tk tau psl teh boh sg palas..hehehe..tp nk naik tea shop tu mmg kena menapak ke? klu kena menapak, rase mmg tk laratlah aritu..hihi

Zety- alhamdulillah..percutian menjadik mcm yg dirancang..so, mestilah happy kan..heheh..nway, layan teh wktu sejuk2 smbil tgk ladang teh mmg besttttttt..=D

Dilla-hihi..sebelum ni x perasan ek..maybe sbb rmbut dia cm layer sket..klu tgk yg sblh dpn cm tak berapa pjg, tp rmbut belakang mmg dh pjg giler dah..rmbut die sng dijaga sbb spesis nipis n lurus..=p

lily azliyana @ mama zara said...

Kak Yong- hehe.lom lagi kak yong..bajet dlm 2,3 bulan lg dpt kot..=)

Kak Maya- heheh..klu akak teringin, kena beli stoberi kat jusco jekla nmpaknye ye..=p

Anje- heheh..posing die tk dpt lawan posing Balqis..=p

YatieJay said...

Unlike maya...akak tak berapa suke stawberry. Sebab rasanya adalah masam! Kalau akak gi cameron, rasanya akak borong bunga kot.

Tah bila laaa nak sampai cameron (mode sedih)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016