Tiba2 teringat...=)

Pagi2 Isnin ni layan gambar makanan nak tak? amik mood sbb tgh lapar + nk menunggu waktu breakfast kol 10am jap lagi..=p

Act, tetibe teringat nk publish gmbar2 foods kat bawah ni..antara foods yg sedap + nikmat dinikmati kalau bercuti di Camron Highland..hihi


Refreshment kalau gi ke ladang teh..macam kat bawah ni, kami pekena teh panas + ngan blueberry cheese cake..smbil makan, smbil feeling2 tgk pemandangan ladang teh..bestttttt...


Stroberi celup coklat..wlupon harganye mahal rm5 utk 3 cucuk..tp pantang jumpe mesti nak beli..hehehe..mcm menggiurkan jek tgk stroberi merah2 tu disalut ngan coklat hitam menawan kan..=p


Jagung manis Cameron Highland..Aritu kan ade satu mase yg mama dok teringin sgt makan jagung kan..so, kali ni tk lepaskan peluang menikmati jagung Cameron..bukan stakat jagung bakar, jagung cawan pon smpat makan tp gmbar plak takde..heee



Sayur2an + seafood goreng tepung..sepanjang kat sana smpat makan sayur kimcan (btol ke eja nih) n cendawan goreng + jugak ngan ketam goreng..murah jek beli kat pasar malam..opsss..kat bwh ni gmbar cendawan takde..=)


Stroberi segar ni pon dok borong banyak jugak..tp klu tk lawan ngan coklat sume tuh masamlah sket nak dimakan..but stilll sedap jek rasa sbb jarang2 dpt makan kan..=p
Eskrem stroberi ni papa yang minat..mama try makan tp masam sgt plak rasenye..hehehe


Steamboat yg bestttt..dpt makan time dinner + cuaca yg sejuk tu mmg sgt nikmat okeh..hehehe



Okehlah..itu jek gmbar stok makanan yg mama ada..hehehehe..klu ade yg terasa teringin nk makan foods2 mcm kat atas tu sile telan air liur jek k..=p

9 comments:

shila ariff said...

hehehe...ptg semlm kami sempat layan one slice of blueberry cheese cake...hehehe....sodapppp....yummy yummy...hehehe...

Dilla Ady said...

tetiba rase teringin pulak nk makan jagung bakar...skang nih susah tau nk cari kt pasar malam...haissshh..macam mengidam la pulak..hahhaah...

ita cutevirus said...

waaaaaa....
kijam ar lily ni.. pepagi da tunjuk makanan yg sangat yummy...
nak gi cameron lah jap gi.. kekekekkee

mariaariffbaby.com said...

huhuhuh..
ni yang tak sabar nak p CH
kita akan p bulan 3..with family in law!
huhuhuhu, amik berkat tgk dulu pic

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

makaiih, semua makanan sgt menyelerakan. semua teringin nak mkn.hehehe
sok2 abes pantang nak terjag CH lah.nak merasa semua sekali, especially eskem stoberi tu..nyum2

LiLy @ MumMyQiStInA said...

tetiba plak tekak kita ni nk mkn kek..huhu.. :)

ninieZUERYANNIE said...

aduhh jagung.... nyum nyum!

mama_umar_maryam said...

yeayyy..ilang rindu tgk gamba cheese cake dgn teh tarik,huhu

Cinda... said...

nyumm2x.. sodapnye.. telan air liur da nie..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016