Balik check-up ngan hati yang HAPPY..

Ok..ni update utk mama nye check-up semalam yek..check-up utk 32 weeks of pregnancy...

Dipendekkan citer, semalam balik check-up ngan psaan happy sbb

1- Tekanan darah mama ada sikit berkurang dari biasa..itupon dokter dh happy n kate satu perkembangan yg sgt baik..hope dpt terus turun smpai ke paras normallah waktu dekat2 due nanti..=). skang ni still kena consume makan ubat darah tinggi tu 3 kali sehari..

2- Perkembangan baby pon macam biasa..masih normal setakat ni..berat baby utk minggu yg ke-32 nih dh naik jadik 1.9kg..dh besar kan? agak2 kuar nanti lebih 2.5kg kot..besar dr kakak die..=p

3- Selain scan biasa yg 2D tuh..smalam 'rezeki terpijak' sbb tetibe dokter offer nk buat scan 4D utk mama..nk scan for FREE jek pulak tuh..sbbnye, SALAM baru jek terima mesin baru..aritu mase 1st check-up kat sana takde lagi mesin 4D..tetibe kali nih dtg dh ada..kire die saje2lah nk try test kot..mama pon terima ngan hati terbuka..heheheh..nway, semalam mase scan 4D adek Zara tutup muka smpai ke sudah..tapiiiii..'belah bawah' tu die tunjuk terang2an plak..kire oklah dpt jugak tgk 'sesuatu' yg baru. Utk scan 4D tu, dokter printkan gmbar hitam putih jek..tkde kaler2 mcm yg 1st 4D scan mama buat dulu..kire oklah kn dh nama pon FREE..takkan nak demand lebih2..=p

4- Lepas settle check-up, kuar dr bilik dokter.. dapat plak hadiah free..satu beg penuh tuh..suke2x..agaknye utk tahun baru ni kan mcm2 comp bagi brg2 utk promotion..rezeki utk ibu2 mengandung yg dtg check-up harituh...hihi


Inilah die beg yg mama dapat..beg Anmum kaler purple


Seee..banyakkan isi die..yg Anmum nye barang ada susu utk newborn (ni klu dokter kjaan nmpak mesti tk puas hati..hehe), ada activity beg utk baby (yg ada ladybird sume tuh), ngan satu carseat organiser. Pastu dlm tu ade lagi kotak utk brg2 lain jugak antaranya trial pack pampers Huggies, pantyliner (jenama lupe plak, mls nk check), multipurpose cleaner (pon mls nk cek jenama), voucher utk barangan Avent, Fisher Price, Baby Gear n Bumble Bee dari butik Mom's Care n last sekali pelekat kereta yg tulis "Mama-to-be Onboard" tuh..best kan..kan..kan..hehehehe


Inilah die carseat organizer tuh..leh jadik 'poket' tambahan utk letak barang2 baby dlm keta nanti..=)



Klaaa..last but not least, nk tepek 2 keping gmbar kat bawah ni..nak soh korang teka sndiri gmbar ape agaknye yg cube ditunjukkan..hehe..klu org yg terer tgk gmbar scan, sekali pndang dh nmpak kot..tp klu yg macam mama nye spesis, siap leh tanye dokter lagi "dokter print bahagian mane tuh..sy tk pahamlah"..kekekeke..opsss..teka2 ni tk dpt hadiah pon..saje nk menguji mata korang..nnti later2 mama bg jawapan jugak k..=p


Gmbar 1: 2D scan..ni mama dh rotate kan gmbar ni bg nmpak clear sket..korang dpt tangkap tk ni gmbar ape sbnrnya..hehe


Gambar 2: Ni plak hasil 4D scan..tp hitam putih jekla mcm mama sebut kat atas tadi kan..haaa..cube teka sekali lagi gmbar bwh ni gmbar ape plak??



ok..sambung citer lain nanti k..=D


19 comments:

NzA said...

rezeki yg murah tu.....

LyNn HaMzAh said...

syoknya dapat macam2 waktu gie check up semalam...

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

amboi dpt scan 4D pastu dapat gift lagi mmg rezeki...lily check up kat mane? tk tau la area cheras ni mana ada scan 4D hehehe teringgin gak ni

[-suziey-] said...

waaa mmg rezeki terpijak..dh la dpt scan 4D..dpt plak goodies best anmum..haih rezeki baby btl..hiks..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

salam.
nnti bersalin ngan doc siti ke?

bb boy la tu..ade pistol! ehhehe

::ienafazlyna:: said...

syok nye dapat free kan? semoga selamat melahirkan baby utk Zara

Diamilikku said...

gambar bibird baby kan..hehehehheheh :)

ieda said...

tahniah dikkkk
sungguh2 rezeki terpijak nie heheh
banyak tul barg yg adik dpt dlm beg tuu .. ada promo lah tuu :)

sYaFiQa said...

wah...mesti baby boy kan. tahniah. time duk lam perut pon dh murah rejeki... semoga selamat bersalin....

maya amir said...

berita yg sgt best.. dpt nampak tut baby.. confirm laa kan dpt boy? hehehe..suke suke.. pastu dpt byk barang lagik..wahh mmg rezeki baby lily:))

Mummy Zara Sofea said...

best2...

Dilla Ady said...

mmg failed bab2 tgk scan baby nih...tak dapat tangkap gambar ape sebenarnye..huhuhu

beznye, murah rezki adek zara!

=*NuRo0L* = said...

baby boy..!!? best nye..

Naddiea said...

congrats lily!!!insyaallah boy tu...hehehe...malu pulak tgk.

Mama Farra dan Faris said...

salam kenal..


meh la join GA at..

http://farrafaris.blogspot.com/


tlg war-war kan..just 4 fun..

mama_umar_maryam said...

eeei,sukenye tgk beg anmum dgn isi2nyer..suke btol!

murah rezki dpr free scan, eei nmpk bebed adek zara!!!!

lily@mummyQistina said...

Wah..mmg rezeki Lily lah tu..
Dh lah free scan4D dpt gift lg..

Tp kita X dpt tangkaplah kedua2 gmbr nih.. hiks :D

zailamohamad said...

salam, rasanya on that day zaila terperasan you, tapi pasai ingat2 lupa & badan pon xsihat mana rasa macam xberani nk tegur.

Zaila pon dapat goodies tu, insya allah planning nak bersalin di SALAM jg, hrp2 dapat bersalin normal..you pon moga selamat melahirkan baby;)

Zaila pon expected to have baby boy juga kali ni;)

kakyong said...

tahniah... bb boy ya... sepasang la nanti...

bertuah nya.. byk free gift tu...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016