Percutian kami ke Cameron Highland..

Layan dulu 3 keping gmbar yg penuh bermakna utk percutian kali ini..tuan umah masih sakit2 n bisa2 tangan + badan so tak dan nak edit or upload gmbar bebanyak..huhu

Apepon, sgt menghargai detik2 bercuti bersama family kali nih..rasa tk puas pon ada..rasenye inilah percutian last sebelum mama deliver bulan 3 nih kot..InsyaAllah, kalau mama panjang umur, next holiday dah berempat plak kan..=)..nway, percutian ke CH kali ni leh jugak diibaratkan as 3 in 1..ala2..


HONEYMOON..



FAMILYMOON..



BABYMOON..



Hihihi..ok tak nak bagi term mcm tuh utk percutian kitorng tu..??..=p..nway, kalau tgk gmbar2 kat atas sure sume dpt tangkap kan yg kitorng ni asyiklaaaaaaaa dok bergmbar kat ladang teh aje..ade yg kate nk tgk gmbar strawberi, tp sorilah yek..mmg langsung tak jejak ladang strawberi kali nih..huhu..seriusly mmg asyik pi ladang teh..suka tgk pemandangan n suasana yg aman, damai n tenang tuh..kate cuti kali ni nak rilek2 kan..heheh..

Full story next time mama update k..ikut kerajinan diri sndiri..huuuu


16 comments:

Sidratul Muntaha said...

tingin nak pergi sini lama dah!!
tpi entah bile dapat pergi!!

Dilla Ady said...

aloololol...romantiksetik gambar2 nih..

sape yg tukang hamikkan gambar nih yek?

tahniah wat suziey...baru berangan ingat nk menang fm..salah rupenye tekaan ku..huhuhu..

YatieJay said...

Sangat terignin nak pergi CH, tapi asyik tak kesampaian. Tengok gambo2 lily ni lagi terasa tergedik2 nak pergi....tapi takde cuti, camno? Ada cuti, takde duit lak..hahaaa....

lily azliyana @ mama zara said...

Ayu- takpe..baru gi bukit tinggi kan..pasni gi pulau plak..after that, lehlah smbung plan bercuti ke Cameron kan..hihi

Dilla- hahaha..gmbar guna self timer jek dilla.terpaksa carik maner2 tunggul kayu ke batu ker nak amik gmbar konon romantik tuh..klu anak dara dh leh harap senanglah jugak kan..=p

Kak yatie- InsyaAllah, ade rezeki nanti lehlah akak plak jejak ke Cameron ye tak..=)

Ain said...

ain tak pernah sampai CH....

sedey tau....

suka la tengok pict. ni sume....

chantekkk...

mama_umar_maryam said...

ececehh..sejuuukk mate memandangnye ;)

Nad @ MamaZakwan said...

syoknye pi CH! :)
insyaAllah, thn dpn pi berempat pulak, hehe... :)

Ummi Eisya said...

bestnye..dah lama tak pergi..since kawen ni tak pernah lagi pergi..wei,cite la skit ko stay kat mane..aku nak g la bawak anak2 ni..

nieda said...

seronok bercuti kt cameron..sejuk mata memandang ladang teh itu. minum teh mmg layann time sejuk2 kan..hehe

Nana said...

wahhhhh
suka gmbr 1st tu
lomantik sgt..hehe
kita pon suka ladang teh
duk lama2 pon xpe

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

sonotnya p bercuti before bersalin..pasni nak kena 'bercuti' kat rumah plak kan.

p/s:aritu ada tanya pasal tungku kan, saya still jual lagi tungku tu..kalau nak order, boleh email saya nanti eisya_81@yahoo.com

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cantiklah pemandangan ladang teh ni...sedap mata memandang..

Suke lah tgk gmbr lily with Hubby tu...Romantik gitu.. :)

Sue said...

ni ladang teh yg on the way antara ringlet dgn tanah rata tu ek? masa pegi tak sempat singgah ladang teh pon.. hehe lily stay kt hotel mana

lily azliyana @ mama zara said...

Ain- takpe..ade rezeki lehlah bercuti ke Cameron yek..kot2 nak babymoon jugak kat sana kan..hehehe

Zety-huuuuu..mmg sejukkkkk n nyamannnnnn...smpai skang teringat2 suasana ladang teh tuh..=p

Nad- insyaAllah, pjg umur pasni lehla bercuti berempat plak..=)

Fara- haha..nantilah story penuh yek..tgh tak rajin edit gmbar..nway, kitorng start kat century pines resort, tanah rata

lily azliyana @ mama zara said...

Nieda- btol2..smbail layan teh, smbil layan pemandangan..fuhhhh..mmg best..=p

Nana- sesekali nk sibuk2 gak ade gmbar lomantik..hehehe..itupon ank dara dh menjerit2 dari dlm keta sbb jeles tgk mama papa die posing sakan berdua2an..kekekeke

Ummi Aisyah- sbb tulah gigih gak berjalan2 b4 deliver nih..pasni kena dok terperap berpntang kat umah plak kan..hihi..nway, psl tungku mmg berminat..nnti kite emel k..=)

Lily- haha..jarang dpt bergmbar mcm ni..sesekali teringin gak kan..=p

Sue- gmbar 1st ngan 3rd tuh kat ladang teh BOH yg kat ringlet tuh..yg gmbar 2nd plak gmbar kat cameron valley..kitorang kali nih mmg dok asyik pi ladang teh jek..ladang stroberi yg tk smpat nk terjah..=p

btw, aritu stay kat tanah rata..century pines resort..=)

nza said...

bestnya...mesti sejuk!!!!!

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016