Dinner @ Secret Recipe..

Semalam hari gaji..petang balik keja tros bwk Zara gi Ole2x Sek 18..hehehe..sejak ada Ole2x ni asyik dok bwk Zara jek gi jalan sana sbb dekat je ngan umah..act ingat nak cari tudung untuk mama, tp malangnya takde yg berkenan..last2 Zara jugak yg dapat hasil..semalam dpt kasut jalan baru..macam biasa, mestilah Princess kan..yg ni Zara tak pau..mama yg ikhlas nak belikan sbb kasut jalan Zara tinggal sepasang jek..
Plan memula nk ajak Zara dinner kat Pakli Kopitiam..tp bile tgk ramai sgt orang, anak dara ni dh mula rimas..so smbung jalan2 keliling Ole2x n last2 anak dara tunjuk Secret Recipe..oklah kan..gaji baru masuk lehlah mama layan makan best2 sikit..hihihi


Anak dara bergaya ngan kasut baru..tros pakai ok..tak dan dah nak simpan2 bwk balik umah..=p


Fokus pada kasut aje bukan pada kaki. baru nk masuk 3 tahun kaki dh banyak 'tanda'..tulah tk suka pakai seluar pjg..mane tk bercalar kaki tuh..huu


Ice lemon tea + kopok free dari SR


For Zara..tk kan tinggal order mushroom soup nih..


For mama + Zara..fish n chips..tak habis pon siap mintak tapau bwk balik..


Single scoop ice-crea for dessert..



Hmmm..macam pelik lak gi SR tp tak order kek..ntah..smalam tk rase nak makan kek kot + rase cm dah banyak sgt order..yg order tu pon tk habis makan kan..=p

Nway, yg sadisnye...balik dari Ole2x tu Zara mintak susu n tros tido..ingat die leh tido smpai pagi..rupenye kol 11pm leh terjaga semula..pastu mintak mama layan macam2..nk tgk tvlah..nak nasiklah..last2 kol 3am baru nk tido semula..so, arini mama adelah lewat sket gi keja sbb bangun lmbat + badan rase letih sbb tk cukup tido..haihhhh..baru layankan anak dara sorang tu..sat lagi tmbah ngan adek die lagilah dasat kan..mau hari2 pi keja ngan 'mata lebam' nanti..huuu

12 comments:

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

papa xde sib baik anak dara ni ada buat peneman soping yea..heheh anak girl ni bab soping mmg x banyak ragam tul tak hehehe

jom join GA kita
http://hasroylin.blogspot.com/2011/01/mama-kyra-1st-ga.html

Dilla Ady said...

dilla lagi la tak penah makan kat SR tu...tak tau pun selain dari kek ade rupenye dish2 tu..hahahah..sadis btul..

kagum sgt ngan lily sbb leh handle zara bawak jalan2 sume..dilla nih bile la nk berdua lebih baik ngan acha agaknye..tak sabar tau..

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

sonoknya jln2 cari makan kat SR.norly kena tunggu 2bln lg lah.hehe..
pasneh, tatau bleh ke tak nak jln2 ngan bawak zahra n lil zharif..hehehe

mama_umar_maryam said...

eei,suke tgk kakak zara ikat rambut camtu pastu rambut depan lurus baris je kt depan,kiut! lame x g SR nih

YatieJay said...

Kalau kat SR, akak biasa order makarooni cheese dia. Pergh! Sdap sgt tapi kerap melecur lidah coz tak menyabor nak makan ;)

Satu lagi chocolate indulgance dia adalah yg terbaeekkk...

lily azliyana @ mama zara said...

@Adlin a.k.a Kyra MomS

Tu yg best bile ade anak dara kan..cam leh jadik kawan2 mcm tu..pi mana2 pol leh usung sekali, no hal..hehehehe

lily azliyana @ mama zara said...

@Dilla Ady

hehehe..takpe..pasni lehla try jenguk2 secret recipe yek..act macam2 menu ada kat sane..but still yg femes kek2 tu sume..=)..

lily azliyana @ mama zara said...

@Norly Saliana a.k.a Sweetmama

sementara adek baby lom kuar ni nk pulun jalan ngan Zara puas2..rase klu dh ade 2 anak nanti pon tak dan kot nk angkut diorang kuar sorang2..=)

lily azliyana @ mama zara said...

@mama_umar_maryam

Haha..cube perati btol2..tak lurus pon rambut depan tuh..kantoi mama yang potong sbb senget benget..=p

lily azliyana @ mama zara said...

@YatieJay

Ehhh..ada ek macaroni cheese kat SR..cmner leh tak perasan ni..hehe..act saye nye fev menu bolognaise spageti..semalam jek saje try fish n chip sbb si zara nak kentang..utk choc indulgence..mmg terbaekkkkk kan..=D

NzA said...

ada gak anak dara tecik jd kwn mama.....

OneSimpleMother said...

salam lily.. pandai zara pilih tempat makan.. :) lily nak tnya cemana lily set reply comment tu ye? yg macam kat atas ni la. yg lily reply each and everyone one by one.. eh.. paham ke nih.. hehehe

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016