"Mama..nak shoppinggggg...."

3 minggu lepas, macam biasa balik dari antar papa kat stand bus seksyen 17 mesti akan lalu kat Plaza Ole2x Sek 18 tu kan..tetiba time lalu kat Plaza Ole2 tu Zara tanya...

"Mama..ni ape??.."
"Ni tempat shopping" --> mama jwb
"Nak masuk shopping.."
"Iskkkk..mane boleh..dah malam ni shopping dah tutup..lenkalilah mama bawak ek"..-->dh kol 11pm pon mmglah tpt tu dh tutup kan
"Mamaaaaaaa...nak shoppinggggggggggg..."--> minah ni dh menjerit2 smbil nanes2 dah..huhu


Minggu depannya benda yg sama jadik lagi..lalu jek Plaza Ole2 tu die sibuk tanye ini apelah, nak shoppinglah sume..mmg menangislah die bile mama buat donno n tros drive balik..nk pujuk die terpaksa singgah 7-E belikan biskut n vitagen..last lalu Plaza Ole2 ni hari Sabtu yg lepas..kebetulan mama gi wedding coursemate mama kat Sek-17..balik tu plak ade kawan nak singgah umah, so mmg tak dan nak singgah Ole2 tu kan..nasib mase ari Sabtu tu Zara tak menangis..itupon sbb mama janji nk bwk die shopping kemudian pas kawan mama balik..huhu

Nway, janji tinggal janji sbb kawan mama balik dh ptg dah pon..Zara pon dh tido ptg tu so tak jadilah bwk die kuar...Tapiiiiii..ahad tu minah ni dah menuntut dah..ayat yg sama k..

"Mamaaaaaa...nak shoppinggggggggg....."...hihihi


So gigihlah bwk minah ni kuar..kol 3pm gak mase kuar tuh..mula2 bwk Zara lunch dulu kat Pizza Hut sek 20..


Zara kat pizza..leh plak nk main2 ngan pisau tuh..huhu
Zara lagi..=)


Pas makan, bwk die pi SALAM sbb mama kena check tekanan darah..sekali nk amikkan die ubat selsema sbb balik dr Cameron selsema plak die maybe sbb sejuk sgt kat sane kan..lom smpat kuar dari SALAM die dh sebut balik..


"Mamaaaaaa...nak shoppinggggggggg.....".


So, troslah menuju ke Plaza Ole2 tu..pas parking tros tanye die..Zara nak ape? Dia jawab..

"Nak baju princess koneng" --> maksudnye nak baju Princess warna kuning


Hee..nasib baik dh tau mane nak carik baju Princess murah2..mane lagi kalau bukan kat Hari2 tu kan..baju sehelai tk smpai rm15..lehlah Zara nk pau mama ye tak..=p


Sonoklah tuh dpt rembat 2 helai sekali..konon nk warna kuning..tp kuning takde, die bntai nak pink plak..

Tgh beratur nk byr pon smpat soh Zara posing ngan baju baru..hihi


After beli baju, bwklah die round2 kat Plaza Ole2 tuh..tetibe die kata plak..


"Mama..nak main..nak main kat atashhhh.."


Adoi..cam tau2 jek kat tingkat atas tu ade pusat game. Mmglah pernah bawak die main kat sane dulu tp tk sangka die leh ingat..so mama pon melayanlah die kat pusat game tuh..die teruja nak main Puzzle Bobble..masuk token 2 round jek..selebihnye biarka die main godek2 jek..kan kalau tk masuk token, komp tu still akan main sndiri kan..Zara ingat die yg gerakkan padahal komp gerak sndiri..haha


Sibuk jalan sana sini..beg baju yg beli tadi mama soh die pgang sndiri..=p

Tgh melayan puzzle bobble..mcm pandai main padahal main tekan ikut suka jek tuh..mama nk ajar die tk bagi..huhu


Penat menunggu die abeh main..mama ajak balik..itupon kena upah ngan eskrem dulu..tapiiiiii...anak dara ni tk puas hati lagi k..still cakap..


"Mamaaaaaa...nak shoppinggggggggg....."


Adussss..nk shopping ape lagi ntah..mama tanye nk beli baju ke..die kata tak. nak buku pon tak..nak mainan pon tak..bile mama cam blur die mcm nak ngamuk dah smbil kata lagi..


"Mamaaaaaa...nak shoppinggggggggg....!!!"kali ni ngan nada cm org tak puas hati dah


Mama mula2 cm tak larat nk layan sbb badan dh penat dah dari td melayan die kan..rase nak marah pon ade sbb dh layan macam2 tp nak shopping jugak..tetiba...die tunjuk kat beg yg die bwk dlm keta

"Ni...nak 'shoppingggggg'..."


Laaaaa..rupenyer..ade satu benda yg die tk puas lagi..patutla nk shopping, nak shopping dari tadi..rupenye yg die maksudkan nk shopping sume tu bukanlah nk pi beli baju, nk jalan2 sume tuh..tapiiiiii...


Beg yg menjadi 'petunjuk' kehendak Zara yg sebenarnya..mama salah paham upanye..=p


nmpak tak ape yg si Barbie tu pegang..alahaiiii..rupenye yg Zara maksudkan shopping selama ni ialah "BOWLING"..klu tak belikan baju, tk bwk main game sume tadi pon takpe kot..klu mama tau awal2 mama carikkan menan Bowling nih

So tros pi kedai DIsney Baby kat ole2x tu cari2 kot2 ade mainan bowling ni..nasib baik ade..Zara senyum smpai ke telinga dpt mainan tuh...balik tuh mase lalu kat belakang Ole2 mama dok tgk kat bahagian atas bangunan..rupenye selama ni yg Zara tanya "Mama..ni ape??"..die merujuk pade banner gmbar bowling yg tergantung kat belakang bangunan tu..mama plak ingat die tanye bangunan tu bangunan ape..dari Bowling dah jadik Shopping, jauh tu menyimpang..hehhehe

Alahaiiii..anak2..agaknye Zara berminat ngan bowling tu sejak first time die jejak pusat bowling ngan kazen2 mama arituh kot..=D


Zara ngan set bowling idaman hati die..huhu



p/s: Hajat asal nk 'bowling' jek..tp rezeki Zaralah mama bwk makan pizza + belikan baju baru + main game + makan eskrem..nasib baik papa takde minggu yg lepas..so lehlah die nk pau2 mama lebih2 kan..huuuuuu

p/s2: next time mama buat entry Zara bermain 'bowling' kat umah k..hehe



12 comments:

ita cutevirus said...

hadoi...
shopping & bowling...
bagi sara same je...
da dekat sangat dah ole² & sec 17 tu ngan umah ita...
nape tak calling²?? leh la kite dating skali..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..lawak Zara..
Rupanye nk bowling yer..
Tp untung gaklah dpt rembat bju 2 helai.. :)

shila ariff said...

hehehe....at least, salah tafsiran tuh..menguntungkan zara...hehehe...dapat baju baru..mainan baru...huhuhu...good zara!!!!...hehehe...

Nieza Ishak said...

hahahahah ....
hebat betui ...
sib baik anak2 akak tak gitu, kalo tak feningggggggg lily weiii ... hahaha

Diamilikku said...

alesha pun gitulah..ummi nak main boling..asal lalu shopping coimplex ada banner boling je mulalah...haish la haishhh....

ninieZUERYANNIE said...

alahai.. mcm2 aje kisah anak2 kecik zaman skang nih.. nasib at last ko dpt tau gak "shopping" die tuh..

NzA said...

ha.ha.ha..kelakar je zara...agaknya masa pregnen zara mamanya sibuk brshopping tak????

lily azliyana @ mama zara said...

Ita- haha..insyaAllah next timelah kite dating2..tkde plak pernah terserempak kite kat luar kan..selalu jek kitorng gi area sek 17 n 18 tuh..=p

Lily- tulaa..rezeki die. nk bowling jek tp sbb mama silap paham, dpt macam2 lah pulak..ehehehe

kak Nieza- huuu..dh terbiasa lah tu kot kak nieza..sebelum ni time die kecik sy yg manjakan lebih..papa takde jek bwk pi jalan pastu beli mcm2..ni dh besar dh tau mintak sndiri dah..haihhhhh
Shila- tau takpe..nasiblah papa die mmg tk balik..so kena pau pon mama tk berkira sgt..=p

lily azliyana @ mama zara said...

Kak Su- nasib baik Zara tk ngaruk soh sy bwk die masuk tpt boling..dhlah berdua jek ngan die mase tuh..kang die buat perangai dok dpn org lain main boling tk ke naya..hehehe..stakat beli menan boling tu tak kisahlah kan..tk mahal mane pon..=p

Nong- nasib baik ade beg barbie tu sbnrnya..klu tk smpai sudah aku tak paham..hahahaha

kak Nza- hehe..bukan stakat time preknen..sejak die bby dh jadik peneman mama gi shopping..=p

ibuafiqahhuzaifah said...

hahaha..
jauh tul boling n shoppin..

lily,
awak beli baju princess tu kat pasaraya hari2 yer?
byk choice tak?kat pjya nie xder pasaraya hari2 nie..adoi!

lily azliyana @ mama zara said...

Irniey- yup..kat hari2 ni plak byk choice baju princess..ada yg ala2 gaun..ade yg set ngan suar..murah plak tuh..tu yg Zara leh pau mama die baju byk2..oklah wat baju basahan kan..dh tgh minat princess layankan aje..=p

Dilla Ady said...

ooo..salah paham rupenye...hahahaha..

untung zara dapat pau mama die..

dari nk bowling dapat pizza, baju..

sib baik cepat lily dapat tangkap ape yg die nk..kot tak bengkok okeh...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016