Aktiviti tengah malam di hujung minggu...

Oklaa..citer psl aktiviti kami 3 beranak plak..ni citer ari Sabtu..ari Jumaat ade gak beraktiviti tp tkde gmbar best..hehehe..just sibuk shopping sikit barang2 utk adek baby + mak baby (dh 7mth preggie pon sibuk nk beli baju maternity baru..haha)...

Ari Sabtu tu, siang just dok kat umah jek..klu ari jumaat mama ter'rajin' masuk dapur prepare lunch, ari Sabtu tu turn papa..siap try recipe baru lagi..dahsyat..hihi..nway, ptg tu ade adegan rajuk merajuk sket ngan papa..so biaselah, klu merajuk mulalah mogok tk mau kuar bilik..last2, dh pas maghrib baru rajuk tu sejuk..itupon sbb papa pujuk ajak kuar beli barang yg kebanyakannya dh abeh stok..paling penting stok Drypers XXL Zara tula..=p

Pas bersiap2, last2 kol 9pm baru kuar..tros tuju ke Tesco Extra..ramai gak org malam tu, mklumlah ujung minggu kan..so pas beli2 sume beraturlah pi bayar..



Zara kat tesco..syok bebenor dpt dok dlm troli tuh..=p
.
Ntah apelah yg eksited sgt tu Zara oiiiii..


Kuar dari Tesco dah kol 1o lebih macam tuh..tgk2 kat area stadium tu ade plak bukak Funfair..dpd seberang jalan nmpak cm menarik giler so papa ajak masuk..tp, bile dh masuk biasa2 jek sebenarnya..lagipon mama tgh preknen, Zara pon kecik lagi..so tk sesuailah nk main mostly permainan kat sana..ade yg train ke ape utk budak kecik pon, mane nak harap Zara naik..die kan penakut..hehehe..so last2, papa just main satu game (buai yg pusing2 tinggi tuh), pastu kitorng naik merry-go-round jek..main baling2 bola kat booth2 yg tikam2 tu adelah 2 round..itupon total dh dekat rm30..gile mahal funfair ni satu token die letak harga rm2...huhu


Sebelum masuk funfair..Zara tgh teruja tgk lampu sportlight kat atas tuh..
.
Banyak2 benda die leh teruja bile nmpak booth ni..sbb apa tau..sbb nmpak gmbar Princess Beauty tuh..alahaiiii anakkkk..
.
Just sbb nk hepikan Zara, belikan die mainan lampu2 ni..nasib takde bentuk Princess..Ultraman pon jadilah..idola Zara gak tuh..=p
.
Syok goyang lampu sana sini..=)
.
Mama n Zara before naik Merry-go-round..3 token per adult..nasib baik utk Zara free
.
Mama n Zara dlm merry-go-round..lame gak die pusing..so kire puas hatilah jugak kan..
.
Hehehe..si Zara sempat posing ngan papa rupenye time mama sibuk main baling2 bola nih..hadiah??dpt pen sebatang jek..kekekeke..mmg takde luck sungguh
.
Papa plak try main..pon dpt hadiah 'kurang mewah'..kipas tangan jek..hahaha..
.
Kipas tangan dh jadik hak milik Zara..


Pas kuar dari funfair, aktiviti masih diteruskan lagi yek..sbb kitorng sume lom dinner pon!!!huhuhu..so pikir2 nk makan kat mane, last2 decide gi Uptown Shah Alam..mase tuh pon dh dekal 12am, mesti Uptown tgh meriah kan..smpai2 same, umang aiiiii..terlebey meriah..sesak giler kenderaan nak masuk..mula2 mama dh give up n ajak papa pi tpt lain jek, tp papa bersungguh2 nak ke Uptown gak..luckily, dpt gak parking kat kawasan sebelah dalam tuh..fuhhhhh..smpai2 sane tros carik kedai makan..itupon terpaksa upah Zara ngan eskrem dulu sbb klu tk die nak berjalan jek kejanya..hihi


Zara menjilat aiskrim penuh kesedapan..haha
.
Papa melayan anak daranye makan..Papa order mee hongkong + sirap bandung
.
Kitorng makan kat kedai nama "Big Bite"..not bad kedai ni..deco cantik, harga ok, makanan pon leh tahan sedap..yg kt bawah ni mama punye Chicken Grill + mango juice..besttt!!
.
Makin lame makin pucat n kusam jek muka mama kan..
.
Ok..yg ni Zara punye..home made mushroom soup + roti bakar
.
Sedap nyum2 Zara habeskan satu mangkuk sup tuh ..=D


Pas makan, barulah start jalan2 cuci mata..puas hati plak jalan2 Uptown malam tu sebab sume dapat 'hasil' sorang sikit..Zara dpt selipar baru..of kozla selipar Princess k..mama plak rembat tudung bawal 2 helai..adek baby yg dlm perut ni pon dpt gak..hehehe..sbb tetibe terjumpa kedai jual tight, so tros belikan 2 helai utk adek baby..n papa plak? tak beli papa, tp die smpat gi berurut kaki kat sana..kire fair n square kan..haha..balik tu, tengok dah kol 2 lebih pon..first time rasenye kuar 3 beranak smpai lewat pagi mcm tu..bukan lewat malam lagi dh..n balik tuh..trossssss sume pengsannnnnn..hihihihihi



p/s: Malam ni papa dh balik semula..yeay!!! esok insyaAllah takde aral akan gerak ke CH utk program cuti2 merehatkan minda..=p


9 comments:

Ain said...

sekali sekali gi fun fair ni seronok jugak terutamanya bila bawak anak2...

teruja la masing2 nak naik itu, nak naik ini....

pernah sekali ain bawak danish gi funfair, since mama ngan abah dia jenis gayat, terpaksa la dia naik menan tu sensorang...

huhu...

selamat merehatkan minda di CH nanti....

lily azliyana @ mama zara said...

Ain- hehe..kitorng plak rase tak berbaloi pegi sbb Zara tak reti nak main sume tuh..die ni jenis penakut sket..=p

mama_umar_maryam said...

eeeii..dah lame x g funfair!! aritu ade dkt area umah mak zt, nk pegi tp ujan plak..huhu

Dilla Ady said...

tak kusam la...cantek jek lily dilla tgk..

hepi btul tgk zara..sonot kan jejalan ngan famili camni..

Sidratul Muntaha said...

seronok deh tgk zara
ahahah
enjoy giler dia bila ade papa dia...
huhu..
agak2 esok bile setot dgn ara beso sikit nak ler jln mlm2 mcm ni
bru syiok!

ieda said...

seronoknya kalau sesekali gi funfair nie kan .. anak2 sure suke .. akak memang x merasa lahh sbb hubby akak x suke gi tmpt mcm nie .. huhuhu kenalah redhooo ...
zara dah berapa tahun dik ?? dia pakai XXL pampers ya .. ermmm anak akak dah x pakai dah .. pakai mlm jer .. jimat lah jugak :) rasanya zara sama tua ngan zahrien tak .. zahrien bulan 3 nie 3 tahun :))

Nana said...

haih suka tgk umah baru ni
cantik
kita xpenah lg bw damia g funfair hehe
sebab klw g funfair duit mcm kena sedut je kan

littlehumblelynn said...

bestnya dia :)

baik2 jalan ke CH..ok!!

NURUL said...

lama tak pi fun fair kalau bawk anak seronokkan

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016