Butterfly Garden @ Brinchang..

Sambungan dari ENTRY lepas..

Sesudah berehat, semayang n tukar pampers Zara, kitorang kuar balik hotel sebelah ptg..dh kol 4pm lebih jugak mase tuh..mmg blur nak pi mane..konon nak relaxing holidaylah sgt kan so mmg tkde plan awal2 nk terjah tempat2 bst kat Cameron tuh..mula2 ingat nk gi strawberi centre, tp bile tanye Zara, die kate nk tengok BUTTERLY (butterfly versi pelat..=p )..ni gara2 on the way ke Cameron hari sebelumnya die ternmpak signboard butterfly kat Brinchang la tuh..dokla asyik sebut nk tgh butterly..hihi

So, akhirnye kitorng bwklah jugak die ke salah satu Butterfly Garden kat area Brinchang. kebetulan sebelum2 ni pon mama n papa tk pernah lagi tgk tempat2 tuh..Bayaran rm5 utk seorang, tp budak kecik cam Zara FOC jek..Reaksi Zara bile masuk dalam tuh???Of kozlah eksited kan..minah ni kan pencinta haiwan..heheheh..tp eksited tgk jekla..bile soh pegang die mcm takut2 gak..papalah yg jadik mangsa kena pegang n tunjuk butterfly tu dekat2 kat die..=D

Ohhhh..satu yg mama musykil psl butterfly garden ni ialah butterfly die sume cm 'manja' sgtla plak..dok kat pokok, kat batu diam2..bile dikacau baru nk terbang..mulalah nk tuduh butterfly tu sume kena cucuk ubat sbb mcm khayal jek sekor2..(hahahaha...ni mama pepandai wat teori sndiri ye)..Klaaa..lyn jekla gmbar kitorng kat butterfly garden ni k..



Butterfly Garden, Brinchang..

Rama2 besar yg sgt 'manja'..statik jek diorang lepak kat bunga2 tuh..huhu

Meriah pokok ni ngan rama2 besarrrrr..

Huiiii..yang kat sini lagiiiiii meriah..=p

Mama pon nk posing kat butterfly..Zara die cam takut2 nk dekat ngan butterfly ni mase mula2..hihi

Eksited..tp berani tunjuk dari jauh jekla butterfly tuh..=p

Tgk..dok 'manja' jek butterfly tu atas tgn papa..bile dicampak ke atas baru die nk terbang..

Mama yg gigih melayan anak dara..

Dah Zara tkmau posing ngan butterfly, mak buyung ni jekla yg posing lebih2 nmpaknye..=p

Sana sini butterfly..sukelah Zara..=)



Act, butterfly garden ni tak besar mane pon..kecik jek kawasan yg ade butterfly tuh..stakat buat Zara gumbira kire oklah..hihi..selain butterfly, ada gak binatang2 lain cam ular, arnab, ayam, katak daun dll binatang kecik kat situ..tp malas nk amik gmbar sume..tgk ular tu seriau plak mama..huhu



Zara usha ayam..

Butterfly lagi..byk giler melekap kat jaring2 tepi tuh..

Landkap not bad..cunlah jugak penuh ngan bunga2

Papa n Zara..

Mama yg lebih2 dr anak kan..si Zara dh keletihan gamaknye mase nih..die dh malas nk layan kamera dah..=p

Seeee..mak buyung terover pose sekali lagi daa..=p

Mama n Zara..dh serebeh dah anak dara tu mase nih..huhu

Ikan2 comel yg berwarna warni..suke Zara dpt tgk pish nih..


K.A.M.I

Pas abeh round kawasan butterfly garden tuh, kitorang pon bergerak kuar..On the way balik, nmpak pasar malam kat area Brinchang tu dah bukak..so smpatlah singgah skjap..tp tk banyak beli barang pon sbbnya mama dh pening tgk banyak sgt gerai..penat sgt pon ye jugak kot sbb abeh round satu pasar malam, mama dh mula rasa nk pitam..huuuu..troslah gerak balik ke hotel..Balik tuh Zara pon dh ketiduran penat. mama n papa pon just rehat2 smbil layan tv jek..smpailah kol 10pm baru Zara terjaga n kitorng pon kuar semula ke pekan nk carik dinner..dh kebuluran dh mase tuh. Sebab cuaca teramatlah sejuk malam tu, maka decide nk makan steamboat..mmg nikmat wehhh dpt layan steamboat time sejuk2 kan..=)


On the way ke pekan Brinchang, smpat berhenti jap semata2 nk amik gmbar kat stroberi besar nih..hai mama...mama..=p

Mama n Zara kat pasar Brinchang..serius rmbang mata tgk gerai yg byk giler tuh..tp sbb dh byk sgt, tros blur nk beli apa..haha

Nak sangat bunga2 ni sebenarnya tp papa buat tak layan..papa kate klu nk sgt bunga, die belikan yg dlm pasu jek soh mama jaga kat umah..huhuhu

Ni plak time dinner sebelah malam tuh..Zara smpat pau kentang goreng KFC smentara nk tunggu steamboat msk..=p

Mama n Zara yg kesejukan..hihi

Our dinner..syedapppppp..tp syg sbb tak habis pon..byk sgt die bagi utk set 2 org makan..

Zara yg ceria sbb dh puas tido + dh kenyang perut..=)


Klaaa...abeh sudah citer aktiviti ari Sabtu..pasni smbung lagi citer k..tp sebenarnya dh takde tmpat best pon yg kitorng pergi dah..mmg banyak habiskan masa rehat2 kat bilik jek..=)


16 comments:

ita cutevirus said...

sronok sungguh anak dara tu gi berjalan yer..
happy je mukenyer..

Diamilikku said...

sejuk2 kena pulak ngan steamboat memang layan aaaa.....kalau kak su confirm tak cukup set untuk dua org tu..hubby kak su kan ke tangki besar..hahahahahahhaha....:)

mamyharraz said...

salam kenal,

camaron dah berkali2 pegi memang tak jemu...steambot tu menariknya tgk terliur je =P

Sue said...

hari tu tak sempat masuk butterfly garden. sume2 la tak sempat sbb rushing kan.. eh butterfly tu kesejukan kott. hehehe tu yg tak gerak2 tu. happynye zara.. kat mana stoberi besar tu, tak nmpk pun...

Dilla Ady said...

suke gambar yang K.A.M.I tu..

sweet!

cantik2 la gambar kt sini..suke tgk..

ha ah ek, cam btul gak lily ckp tu..rama2 kt sini cam manje jek kan..tak terbang pun bile ade org..slalu kalu kite jumpa kt luar tu, kite jauh lagi die da terbang da..

[-suziey-] said...

sakan berjalan..larat lagi ye lily ke sana ke mari..

cantik buterfly..tp cam geli plak sume mnepek kt jaring..ekke:D

shila ariff said...

cameron is my fav place too...skrg ni dok bayangkan kundasang plak..tak sabar ye...hehehe...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Ye lah Lily...mmg nmpk manje jer butterfly tu..X nk terbang pon..Tp tmpt ni mmg cantik lah..teringin nk pergi..

mama tisya said...

sronok tgk gmbr lily sefamily p cameron..tercapai gk 2nd baby pn nk p cameron gk mcm zara dlu ye...bestnyeeeeeeeeee

littlehumblelynn said...

zara yg sungguh happy..mama nampak sarat yek..jaga diri ok!!

lily azliyana @ mama zara said...

Ita- Hehe..Zara klu dpt jalan mmg hepi saje..tp part nk bangunkan tido pagi2 sebelum gerak pi jalan tu yg susah..punyelah liat..=p

Kak Su- klu kak Su n hubby leh habiskan satu set steamboat tu mmg giler kagum..sbb pade kitorng mmg dh byk sgt dh..makan smpai kembung perut pon tk habis2..kekekeke

Mamy Haraz- thanx dtg singgah n folo blog ni yek..=D..Cameron mmg best kan..byk tpt best leh pegi..hihi

Sue- Okla sue pergi arituh..at elast anak2 dpt petik stroberi kan..kitorng yg langsung tk jejak ladang stroberi kali nih..=p. nway, stroberi besar tu kat depan ladang kok lim kot name die..antara pekan brinchang nk pegi equatorial tuh..

lily azliyana @ mama zara said...

Dilla- sweet ker..gmbar buruk sbb letak self timer atas palang jambatan jek..haha..nway, mmg nmpak manja kan..rase mmg diorang letak sumthing kot bg rama2 tu khayal n dok diam..huhu

Suziey- oklah lagi..perut tk berapa besar so tkdelah berat nk bwk sana sini..ehehehe

Shila- yup..Kundasang pon besttttttt..sejuk giler..lagi ebst klu dpt stay one nite n amik resort yg leh hadap ngan gunung kinabalu tu depan2..kompem cunnn..=D

Lily- InsyaAllah, ade rezeki lehla Lily n family plak gi sini kan..=)

lily azliyana @ mama zara said...

mama Tisya- Alhamdulillah..ape yg dirancang menjadi..dpt gak gi bercuti sbelum deliver ni kan..=)

Kak Lynn- hehe..dh nak masuk 8 bulan mau tak sarat..tp oklah masih larat berjalan sana sini cume cpt letih jek..=p

Cinda... said...

eh... skali jengah.. dah lain background.. rajin tol meng'edit'. tp sgt suke yg ni.. sebab butterfly.. i luv butterfly too.. same arr zara.. give aunty 5 !!!!

Nana said...

xpenah lak g butterfly garden ni
xtau pon ada heheh

nieda said...

cantiknya view..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016