Nama panggilan adek baby + penerima ole2 Cameron..=)

Ok..sambungan dari entry mini teka teki arituh..mama announce sape yg bertuah dapat teka nama panggilan adek baby dululah yek..

So..penerima ole2 Cameron 'tak seberapa' dari mama ialah.....

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

SUZIEY!!!!


Heheheh..Suziey ni slalu bertuah kan..so Suziey nanti emel details like full name, address ngan phone no kat kite yek..email kat azlilly_utm@yahoo.com. InsyaAllah, paling lewat hujung minggu ni gak kite poskan hadiahnya..=). Act, selain Suziey, mummy Zara Sofea n Sue ibu Damia + Khalish pon jawab btol gak..tp sbb mama pilih based on sape jawab betul + pantas, maka rezeki kat Suziey lah yek..lenkali klu wt giveaway, bolehlah bagi hadiah byk sket..kali ni mmg tk shopping sakan pon kat CH tuh..=p

So, untuk yg tak perasankan jawapan Suziey ni, act nama adek baby yang papa dah mula panggil2 skang ialah..


*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

ZAREEF..


Suziey teka as 'Zhariff'..Ejaan len sket tp takpela sbb kitorang pon lom finalize ejaan name 'die' lagi..yg penting, maksud tu sama..hehehe...Act, mama smpai skang still bahasakan baby dlm perut ni as 'baby' jek kalau bercakap2 ngan 'die' or bile borak2 ngan kakak Zara..tp papa mmg suka panggil baby dlm perut ngan name nih..Maybe eksited nak dpt geng kot sbb dokter asyik ckp baby ni baby boy..Klu ditakdirkan yg kuar nanti gegirl cmnerla kan..sian die dr dlm perut dh kena panggil name bby boy..hehehe..tros mama n papa tukar name jadik "Zarifah" plak gamaknye..=p (opssss..takdelah..maksud dh lain nanti..utk baby girl dh ade spare name yg lain dah..heee)



p/s1: Korang dulu dapat anak, mase bile start decide nama baby? Mase Zara dulu, dah preknen 7 bulan lebih gak baru mama rase betul2 konfirm nak nama ZARA tuh..tapi, nama penuh "Nur Riza Azzahra" still finalize after die lahir..hehehehe




8 comments:

[-suziey-] said...

OMG..tepat ke tekaan ku itu..hiks..xsangka plak..hehe..thanks lily..ouh tdk kesabaran nk dpt ole2 dr CH :) thanks so much ok..

kt post detail kt sini je la ek:D

433-0-1, jln 1/132,
gasing indah,
59200 Kuala Lumpur
012-3485280

Sue said...

aisey.. terlambat tekan enter je. hehe, tak pe la. lily, sue kan masa damia dulu maybe around 7mos jugak kot konfem nama 'damia'. tp ada 2 pilihan lagi either nur damia qaisara atau nur damia zafirah. once selamat lahirkan dia, n nurse letak kt sebelah utk disusukan, terus ckp dgn hubby 'ini nur damia qaisara' sbb muka dia yg boolat dan putih melepak. khalish pulak, smpai da bersalin pun tak finalize lg. masa dlm nicu dah masuk hari ke 4-5 bersalin baru konfem nama dia. kali ni, still tak konfem cuma ada satu nama yg mmg konfem la kot, cuma nama depan @ blkg je tak konfem. aiyaa pening wo0o0 nk pilih nama anak. hehe

Nana said...

wah terer arr suziey teka..
tahniah2
nak juga aada adik baby..... kekekke

Ummi Eisya said...

ibu aqeel ni memang selalu bertuah..jeles i..hihi..padahal tak masuk pun teka teki ni..tak sempat la..

lily,nak dpt boy ke..bestnye..leh dpt sepasang..tak sabar nak tgk adik zara..mesti cute mcm kakak dia..

lily azliyana @ mama zara said...

Suziey- hehehe..rezeki lah tuh..apepon, thanx 4 the details k..nnti pas bungkus kite tros poskan hadiahnye..=p

Sue- 3rd baby ni bakal boy ke girl sue..mesti dh leh nmpak jugak kan..lebeh kurang jek due kite ye tak..=)

Nana- hehehe..boleh jek nk adek baby..tahun ni proceedlah..kot2 dpt baby 111111 kan..=p

UmmiEisya- InsyaAllah Fara kalau jangkaan dokter tu tepat..apepon kate dokter, still jugak suspen nk tunggu baby ni kuar..hihi

nieda said...

congrates suziey...nice name ZAREEf

Yan said...

akak dulu... qistina mmg decide sblm bersalin.. tp tak sure name depan ape.. then nur anesya dpt 2 hari sblm bersalin kot..

yg adhwa plak.. akak ade gak wat contest teka name bby.. tp semuanya hubby tak kenan.. last2 dia ske ngan name 'adhwa'.. tu kire2 seminggu dua sblum bersalin gakla.. pas bersalin baru konfemkn letak muhammad adhwa haziq

Nad @ MamaZakwan said...

wa..baru tau result!congrats suziey! :) sedap nama zareef, sape pilih tu?

zakwan dulu tau2 jek preknen, trus papazakwan dah 'chup' nk letak nama zakwan kalu boy..hehe

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016