Jalan-jalan hilangkan bosan

Citer weken yg baru lepas…
.
Ari sabtu just lepak dok kat umah..mama ‘paksa’ papa bersihkan rumput2 yg dh menyemak nyamun tu smbil curah racun rumput skali..tgh hari kakak mama yg dok MINDEF call kata nk dtg..dhlah peti ais tkde stok lauk pon. Maka jamu diorang ngan goreng nugget + buat air koktel jek..hehehehe..sblh ptg plak pi kuar carik nasi kukus ayam berempah..seee..mmg dasar pemalas kan. Leh jek kuar beli lauk mentah..tp, ni kuar pi beli nasik siap..tkpe..kakakku sgt memahami keadaan adikkye yg pemalas ini..=p
.
Ahad plak, dari pagi dh start hujan..rase lemau jek nk pi mane2..tp tgh hari kuar gakla sbb mama kena cek tekanan darah kat SALAM. After cek BP, papa ajak pi jalan2 tros..seriously takde idea nak gi mana..pastu ckp kat papa ikut dielah nk bwk ke mana2 pon..yg klakarnye dlm papa pusing2 cari destinasi nak diterjah tu, mama n Zara leh tertido kat kusi belakang. Sedar2 papa dh slamat parking kat Sunway Pyramid..hehehehe
.
So, ni jekla sket2 gmbar kat Sunway Pyramid..nk amik gmbar pon rase malas jek skang..kitorng just jalan2 cuci mata semalam. Cume time kat Anakku jek mama menyinggah beli few keperluan tambahan utk mama n adek baby. Then, tak lupe layan Zara main kat tpt game tuh..skang klu pi mana2, wajib singgah sbb Zara dh pndai demand nk main game..=p
.
Zara n papa..


With papa lagi..


Ade merry-go-round plak dlm nih..Zara just usha jek tak ajak naik pon


Ni kat tpt game. Mula2 main game tembak ikan


Pastu main game ketuk gendang plak


Haaaa..ni paling best. Ada game fevret Zara plak..BOWLING!!!


Papa ajar anak dara baling ball..


Muka heppy jek dpt main ‘boling’..2 round tau die main nih..



Gaya ‘boling’ tipu utk kanak2 main..lehla kan..nk bwk main boling btol, mane larat budak2 nk baling bola boling tu nanti..=p


Sebelum beransur, smpat gak main kereta2 nih..sonok sgt die sbb kereta ni ada skrin die skali..mcm betul2 bersiar2 gitu..



Dh puas jalan2 cuci mata, perut pon dh lapar..konpius gak nak makan kat mane. Tp last2 mama ajak papa try makan kat Fullhouse..tak pernah lagi makan kat sana..lagipon, jarang2 gi Sunway Pyramid nih so harus makan kat restoren yg jarang2 jumpe kat tpt lain..=p. Fullhouse ni uniknye sbb deco dalam die tu kan..macam dalam rumah btol. Ada ruang tamu, ada dapur, bilik sume..foods pon affordable n sedap..=D


Menu yg sgt unik. ala2 gaya megazine mcm tuh..


Zara @ Fullhouse..


Antara suasana dlm Fullhouse


Dessert choc almond brownies + ice cream..wlu namenya dessert tp kami mintak awal sbb nk suap kat Zara..=p


Air mama..vanilla + dragon fruit ice blended..nyummy giler..die nye pearl tu bile gigit kuar jus..hehehe


Lime juice for papa..pon sedap..sgt fresh n tak berapa masam


Mama nye chicken chop..nmpak simple tp sgt kenyang. Ada sayur + mash potatoes di sebalik ayam tuh..=p


Papa nye breaded chicken cutlet..ok gak..sos sedap n fries byk giler. Kongsi makan 3 beranak baru habis..haha


Heee..baru ade gmbar mama..


Anak dara lagi..=)


Dah siap makan, Zara posing2 skjap..


Sibuk nk pegang patung anjing tuh..huhu..


Papa kat bahagian depan restoren..muka masam nmpak sgt tk ikhlas nk bergmbar..=p



After makan, layan Zara berlarian2 kejap n trosssss balik..n macam biasa, kol 11pm papa dh bergerak semula ke Kuantan naik bas kat Sek 17..jumpe lagi ye papa cuti raya cina nantii..=) (InsyaAllah cuti raya cina kami akan balik kampung di Batu Pahat)




10 comments:

mamyharraz said...

berjalan sakan zara :)

budak2 memang suka bah. game..anak sy pun mcmtu..

mariaariffbaby.com said...

dear..
fullhouse ni kat sunway pyramid ek..
cantik la deco dalam..i like!!

harus p sana if p kl..(bila la nak p kl ni)..

lily azliyana @ mama zara said...

@mamyharraz

hee..btol tuh..pntang nmpak mesti nk ajak..=)

lily azliyana @ mama zara said...

@mariaariffbaby.com

yup..yg nih kat sunway pyramid..ade lagi 2 cawangan tp tk sure kat mane..deco die mmg cantek..lain dari yg lain..=D

Nana said...

korang selalu g sunway kan
mmg dekat ngan umah ek
tgk zara main boling tu
tingat kat damia main boling tu
tp kita tak tgk pon
amrul bawa dia jalan2 time kita keje

Cinda... said...

nape loading gmbo lambat ek .. sbb berukban ke ek?

hihihi.. tingin nak tgk kecantekkan fullhouse nie ..

lily azliyana @ mama zara said...

@Nana

hehe..klu ikutkan mmg dekat..tp takdelah slalu sgt pegi sbb susahlah carik parking kat sana..lagi slalu terjah jaya jusco jek..=p

lily azliyana @ mama zara said...

@Cinda...

Huuu..lambat sgt ke..klu dari lappy kite cam biasa jek..ni kena pi timbang blog nih..byk sgt widget kat sidebar kot..=(

mama_umar_maryam said...

kt sunway ye..wahh blhla try fullhouse nih,dekat je dgn opis zt ;)..slmt cuti & blk kg lily!

shila ariff said...

wah...zara pun pandai main game ye..mcm haim gak le..nak naik keta polis je kalo pi East coast mall...huhu..

p/s: menarik le suasana makan kat fullhouse tuh...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016