Hari pertama bekerja..

Di tahun baru!!hehehehe..sume org dah start kerja semalam kan, mama jek arini baru nak naik keja..feeling semangat di tahun baru same jek, takde beza..cume rase tk best sbb lom ade org nak ‘sedekah’ table calender utk 2011..skang mama dh takde deal ngan vendor so susahlah nak dpt kalendar free..ade sesape tak kwn2 kat luar sana nak bagi table calender utk mama..? klu ade, sepantas kilat mama akan send address utk korang pos..hihihi..

Nway, hari pertama bekerja di tahun baru mama dh bangun lewat dh..tmbah bersalah, siap terlepas subuh lagi..huhu..ni gara2 malam tadi Zara dok asyik kacau mama tidur..die tdo lewat, last mama tersedar kol 2.30am pon die masih sibuk kumbah majalah kat meja dlm bilik..isunye ptg semalam die tidur senyenyak mungkin dari 6pm smpailah kol 9.30pm..tu yg pas terbangun tu dah tak reti2 nak tido semula..kebetulan, nset mama pagi td terletak btol2 kat bwh badan Zara..mau nak dgr bunyi alarm jam (ye..mama set alarm guna nset jek selama nih..huhu)..tk pasal2 terbangun lewat..kol 7.40am tau baru mama tersedar..nasib smpat gak mama fingerprint before 8.30am tadi..

Itu citer mama..citer psl Zara lagilah haru..ingat die tdo lewat, pg tadi mmg die tk kan terjagalah kan..leh la kononnye nk angkut die tros masuk keta antar ke nuseri..tup2 leh terjaga plak kol 8am..bile dh terjaga tu, maka ade jekla ragamnye..nak makan lah, nak pi kedailah..haihhh..last2 mama just smpat bagi die sekeping roti jek + buatkan susu utk die..mane nk bwk gi kedai segala kan..maka, meraung lah sekuat2 hati si anak dara wktu mama tinggalkan die kat nuseri tadi..siap sebut “nak kedai…nak kedaiiii..”..mcm tu, mama nk daftarkan die pi tadika tahun ni? Huh..kompem FAILLLLLL…agak2 taun dpn umur 4 tahun die wat perangai lagi tk nak bangun pagi..klu ginilah gayanye smpai besar, cmner nk pi skolah..huhu

Klaa..saje nk membebel pendek di hari ini..alasan tipikal mama..takde mase nk wat scheduled entry bergmbar malam tadi + mood nk tulis blog pon tgh merundum..haha




P/s: Baru dptkan approval bos utk AL ari Jumaat ni..kena jugaklah sedas due bebelan sbb awal2 taun dh nak cuti kan..tp takpe, setakat bebel2 ‘manja’ bos mama tuh takdenye mama amik hati..yg penting..dpt cuti kan..hehehehe

p/s2: Korang surf internet guna Mozilla ke guna IE? kat umah mmg mama guna Mozilla so mmg nmpak cantek berseri2 jek blog baru mama nih..tup2 dtg opis guna IE nmpak tk fully loading plak template blog ni..trossss jadik kureng cun..=p




9 comments:

mekchu said...

hehe.. sama lah,, set alarm pakai nset je selama ni.. best ada gegar bwh bantal.. itu kalo tak bgun jugak mmg tido matik.. hehe

zara sebaya najmi.. zara nak dapat adik ye.. take care ok..

ninieZUERYANNIE said...

xpe lily, aku tgk cun je blog ko ni.. jgn riso..

lily azliyana @ mama zara said...

Mekchu- thanx Mekchu..Zara sejak nk dpt adek ni mmg makin byk ragam termasuklah ragam tk mau pi nuseri..huhu..hope nanti adek kuar die oklah balik kan..=)

Nong- haha..tkdelah risau..tk puas ati jek ingan internet opis nih..=p

ieda said...

heheheh same jer kes kita dikk .. heheheh lewat pagi nie .. akak lagi haru lewat nak hantar anak2 ke sek .. aduhhhh :))

ZanaNordin said...

nak jwb soalan bawah tu dulu erk : kat rumah and office dua2 pakai mozilla...coz' cantik sikit pemandangan nyer..dah terbiasa lagipun...

samalah lily..zana pun set alarm guna h/phone....alarm dah bunyi 4-5 kali pun asyin tekan button snooze jer...he hehe....

utk tahun 2011 nie, still tak masuk office lagi...esok baru masuk....

nieda said...

cantik blog..nieda guna mozilla.

nza said...

wah rumah br dithn baru......cantik.

Insyallah dh besar nnti oklh zara tu...dia masih kecik lg n biasanya si kakak nk dpt adik mmg suka wat hal.....

lily azliyana @ mama zara said...

kak Ieda- hehehe..tula pslnye..bile dh lewat mulalah kalut semacam padahal salah sndiri tk terbangun..huhu

Zana- ingat kite jek yg baru nk masuk kerja rupenye Zana lagi best still rehat2 kat umah yek..hehehe

Nieda- Mozilla better than IE kot kan..leh detect virus lagipon..mcm IE rasenye kurang sensitif part virus2 kat laman web nih..=p

lily azliyana @ mama zara said...

kak Nza- thanx kak nza..saje tukar umah bagi rase fresh sket..=p..nway, harap btolla ape yg kak nza ckp tuh..risau gak klu smpai umur 4 tahun die still wat perangai tknak bgn pagi + takut pi skolah..huhu

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016