Selesai sudah urusan mendobi..=p

Hee..bukan mendobi baju harian mama n Zara yek..ni mendobi baju2 n kelengkapan lain adek baby Zara ni haa..dari minggu bile ntah aritu ingat nk basuh sume baju2, kain2 bedung, lampin tu tp dok asyik bertangguh sebab keMALASan melanda..akhirnye, minggu lepas berjaya gak mama menyiapkan urusan basuh membasuh tu sume..itupon sbb papa tk balik..bosan nye pasal..doklah kemas brg2 utk adek baby kesayangan..=)


Nilah yg berjaya didobikan minggu lepas..selonggok set baju2, sluar, mitten booties, kain bedung, barut, selimut, towel n kain lampin

Bersidai cantek di ampaian..kali nih mmg no pinky2 dah..hehe

Bedung + lampin + selimut

Lama tak sidai baju kecik2 nih ..penat juga lah dok sidai satu2 kan..nnti adek baby dh kuar kenalah biasakan diri balik menyidai benda2 kecik n comel nih..=p

Siap berlipat!!

Okeh..akhirnya kemas masuk dalam baby box ni..ni box kakak Zara punye dulu (tgk..siap ade tempek gmbar Zara mase bby lagi..hihi)..nnti dh besar sket, baju adek pon dh byk baru beli almari baru k cyg..

Kelengkapan lain, baru seciput yg mama beli..main letak dulu kat bakul kecik nih..=p


Banyak ker, sedang2 aje kelengkapan adek baby tuh..mama rase sederhana jek..sbb ikut pesen papa, utk persediaan menyambut baby beli sket2 jek dulu..nanti baby dh kuar barulah beli yg lain2 kan..act dari selonggok baju2 kat atas, cume sket2 jek yg kami beli baru..antaranya..

- 3 pasang baju lengan panjang
- 3 pasang baju lengan pendek
- 5 pcs rompers (ni beli satu set online arituh)
- 2 pcs pants + 2 pcs baby tight
- Set mitten booties
- 1 pcs towel

yg lenlain sumeeeeee recycle Zara punye..tgk barut, bedung, selimut sume elok lagi...sayang nak beli baru..(bukan kedekut yek..=p). jadilah kan..mcm yg mama ckp tadi, persiapkan ape yg betul2 perlu dulu..lenlain tu leh beli kemudian..byk lagi duit nk pakai utk kelahiran baby nanti..=)

Oklaa..alang2 dh wat entry psl adek baby, nk tulis sket psl jawapan pada gambar2 scan mama arituh..rujuk entry INI yek..ade yg tros teka gmbar no 2 tu jek..ade yg mmg tk dpt teka langsung gmbar ape ..hehehe..mama mls nk tepek gmbar2 tu balik..klu ade yg rajin nk belek2 lagi, klik jekla entry lama tu k..

Act, gambar no 1 yg 2D scan tuh, gmbar muka baby sebenarnya..mama mintak dokter carikkan posisi plg cantek utk diprint sbb nk simpan buat kenangan kan..so dokter carikkan part muka tulah..klu dibelek btol2, act leh nmpak bahagian pipi, hidung n mulut baby..tp mmg tk jeles sbb scan 2D..

N, gmbar no.2 yg 4D scan tu pulak ialah gmbar 'bird' baby sebenarnya..yg ni ramai nmpak kot..hehe..

Ohh..n rupenye, mase mama gi check-up arituh, tersaing ngan sorang blogger lain..sape kenal ngan Zaila Mohamad..act mase tuh mama perasanlah nama die dipanggil sume tuh, tp sbb kat blog Zaila mmg jarang tepek gmbar die so mama tak cam. die pon ckp cam ingat2 lupe jek muka mama so takut nk tegur sbb takut salah org..Zaila tgh preknen anak no 3 n bakal bersalin kat SALAM jugak..pasni klu jumpe lagi time check up lehla kite bertegur sape kan Zaila..=p



p/s: Bile dh siap dobi n kemas barang2 ni sume, terasa cam lame lah lagi nak tunggu cukup bulan..arituh tk sabar2 nk membeli kan..skang mcm dh tak tau nk kemas ape..hihi..nk beli2 brg lain pon tinggal sket2 jek kot..tkdenya nk shopping besar2an..=)


12 comments:

mummy_ayu said...

ala..semuanya tomei2...harus la rasa tak sabar nak tgk baby plak kan...dah tgk pic scan tu..dua2 pun ayu tak leh tangkap pic apa...
best tu siap dpt gift lagi..

Diamilikku said...

yeayyyyyyyy...syiokkkknya nak sambut baby kan.....tak sabar rasanya nak tgk adik baby zara yang betul2...:) semoga semuanya selamat k lily

Dilla Ady said...

rindu tau nk wat cam lily jugak...basuh baju2 baby nih..hihih

ieda said...

wow .. banyak tuu sekali basuh jenuh dan menyidai dan melipat .. kalau akak lebih suke basuh baju yg besar2 .. kalau kecik2 nie sakit tangan leer huhuhhuu

kakyong said...

semakin dekat detik itu... lama dah takde baju baby bergantungan di rumah... ;)

NzA said...

dh semakin hampir...time nilh rasa brdebar2 n xsabar2...rindu bau baby...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Weee..syioknye lily..X lama lg dpt BB..Rindu Bau BB..Comel2 tgk baju2 tu semua.. :)

Sha@Mama Tina said...

:) suka sgt dgn rumah yg ada baby baru nih..best..bau jamu..bau ubat..bau baby la yg paling syok!

semoga selamat semuanya...doa yg terbaik utk lily & adek baby ye..

YatieJay said...

Caya tak kalau akak cakap, baju naufal masih dalam box mcm yg lily tunjuk tu. Dah nak masuk 3 tahun baju2 dia dalam tu (yg dah tak muat semua dah transfer masuk kotak).

Semuanya gara2 nak tunggu masuk rumah baru baru nak beli almari utk naufal...

littlehumblelynn said...

lily

bila dah siap sumer tuh macam dah x lama rasanya kan...seronok tgk siap2 kemas tuh!!

zailamohamad said...

zaila punya check up 8hb ni, rasanya macam xsama ngan Lily kan??

Zaila ni xde beli satu pon lagi barang2 baby, seminggu yg lepas xsihat, sekarang pon xdan nak beli apa2 lg, banyak juga yg kena beli baru memandangkan brg2 byk dah buang/bg org masa pindah rumah dulu

Apap2 pon, xsabar nak bersalin..moga dipermudahkan segalanya;)

Zaila pon masa scan hr tu baby xnak tunjuk muka, tapi xperlah..2 bulan lg akan bersua juga;)

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

wah...zana plak teruja tengok baju2 baby tu....alahai...tetiba rindu ngan bau baby..ntah bila ler nak merasa ada baby baru lg nie...

agaknyr kalau ada rezeki nanti...ada adik batrice..harus zana beli baru sumer...baju2 batrice sumer dah bagi kat sepupu2 dia...takde satu pun yang tinggal....

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016