Century Pines Resort, Tanah Rata

Disebabkan banyak gmbar kat resort yg kitorang stay tuh, maka buat satu entry khas psl resort tu troslah..=p

So, mcm tertulis kat tajuk entry, sepanjang 3D2N kat Cameron Highland, kami stay di Century Pines Resort, Tanah Rata..saje carik penginapan kat Tanah Rata sbb nk tmpat yg tk berapa sesak n tenang kan..ohhh..bajet jgn dilupe k..hehehehe..so pas survey2 bebrapa hotel n resort, mama decide nak booking Century Pines nih..mcm biasa, mama suka booking online sbb leh dpt harga lebih murah..kali nih booking thru Agoda..dptlah rate rm150 per nite termasuk bfast utk 2 hari..Bilik just amik bilik Superior tp dah cukup puas hati..bilik luas n facilities sume cukup..ohhh..bilik ni jangan kate air-cond yek..kipas pon takde..cume ade tingkap yg berjaring jek utk pengudaraan waktu malam..tapiiiiiiii..wlu takde kipas, waktu malam kat Cameron dh cukup sejuk ok..siap menggigil2 lagi dok dlm bilik..kekekekeke



Century Pines Resort kat Tanah Rata..yg ni gmbar dr Google..act bilik Superior ada kat blok lain, bukan yg dlm gmbar nih..

Inilah bilik kami..katil besar leh muat tido 3 org..=p. Zara nmpak katil besh mulalah eksited..die yg rasmi dulu nmpaknye..haha

Kat sofa ni pon leh landing2 gak..

Lantai bilik ni dia psg cm papan tuh, so jadik extra sejuk nk memijaknye..dhlah masing2 tk bwk stokin..nk beli baru tak dan..=p

Toilet pon besar..ade bath tub lagi..tpt mem'buang' plak ade ruang berpintu yg lain..=)

Kali nih, mmg hajat mama nak ber'relaxing' holiday kire tercapailah..kitorang mmg takde rush nak gi sana sini pon..lebih byk habiskan masa rehat2 n beraktiviti dlm bilik jek..kebetulan kat resort ni ada kolam ikan ngan ikan2 koi yg besar gabak, maka sukalah Zara..dok asyik nak pi kolam ikan sbb nk bagi ikan makan..hehehehe..selain dr tuh, just lepak dpn tv n online cm biasa..=p


Zara bergmbar kat balkoni bilik..sesuai ngan name resort, mmg byk sgt pokok pines kat cni..=)

Ni Zara dpn kolam ikan..syok btol die layan tgk pish kat cni..

Aktiviti berendam jgn dilupa..sejuk2 dpt berendam ngan air hangat mmg bestla kan..tp nk kuar toilet tu mmg kompem menggigil2..ehehehehe

Aktiviti Zara yg lain..konker sofa ngan bantal, buku2 n mainan die..=p

Okehla...layan lagi gmbar kami posing2 sekitar resort yek..hehehehhe


Ni breakfast hari Sabtu..not badla..byk gak variety

Mama pagi2 dh sibuk nk posing..=)

Hari Sabtu tuh, Zara join bfast..ni tgh melayan die mamamlah ni..

Pas bfast, sibuk nak pi tgk pish kat kolam ikan..hehe..dhlah muka serebeh br bgn tido..

Ni before kuar pi jalan2 ke ladang teh BOH..muka memula masam sbb kena paksa pakai legging n cardigan..sejuk sgt mase tuh budak ni leh nk pakai gaun takde lengan..huhu

Mama lagi..=D..nmpak tak blok kat belakang mama yg ada pagar putih tuh..situlah bilik Superior punye tpt..

Mama n papa..(^_^)

Mama n Zara plak..=p

Ni bfast hari Ahad..lagi best..macam2 ada..hehehehe

Pinggan round kedua mama..=p

Mase nih dh nak checkout dah..huhu..sbelah atas tu bilik kitorang stay..

Budak Zara berbaju pink..arini cuaca kurang sejuk sket..so tk kisahlah minah nih tk mau pakai suar kan..=p

Smentara tunggu papa loading barang, ronda2 lagi area lobi hotel..cantek kan lobi hotel nih..

Zara mamam roti..smbil mamam, smbil cmpak utk pish..hehe

Ada spa jugak kat cni..papa mula2 nk pergi tp ntah kenapa tak jadik..padahal bukan mama kisah pon klu die nk pi berurut kat sane kan..=p

Haha..bunga ros dlm washroom pon nk amik gmbar..tp serius suke tgk munga nih..bau segar jekkkkk...huuu

Mama n Zara lagik..

Last but not least, gmbar kami sefamily sebelum bergerak kuar dr kawasan resort..

Huuu....part nk checkout paling tak best..tk puas tido 2 malam jek kat Cameron..hehehe..klu ada bajet lebih, n cuti pon byk..lehla stay kat Cameron smpai puas kan..huhu..klaaa..cukuplah smpai cni dulu citer psl resort..pas kuar dari sini just layan Zara main kat taman then gi pasar Brinchang utk beli sket brg2 sebelum gerak balik ke shah alam..gmbar2 tu sume next entry k..=)



13 comments:

Nana said...

wah ccantik nye otel ni
luas gile bilik dia

nza said...

murah ttp selesa.....

Izan Ishak said...

bestlah resort ni lily...murah n selesa je rasanya.

**bilalah nak jejak kaki ke CH ye. dah berzaman tak ke sana...huhu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

cantiklah resort nih..berpatutan ngan harga..syok tgk zara berendam.. :)

ieda said...

wah memang cantik resort kat tanah rata nie kan dik .. akak x pernah sampai layie .. memang teringin nak pergi .. masa ke CH balik terus .. x singgah2 punn ..
bilik dan facilities punn not bad :)

Sue said...

cantikkk hotelnya. harga pun berbaloi2. tu la kalo nk p bercuti ni kena elak time cuti sekolah. lily naik ke CH tu ikut Tapah ek? pening tak jalannya? Tahun ni rasanya nk kena repeat lg la holiday kat CH. hehe tak puass..

Arzalila Razali @ Ilarazali @ tshirtmuslimahtrendy said...

wahhh bestnya....affordable

kak ila lama tak jenguk blog zara...sebab dh lama tak main blog2 ni....ingatkan bby dh kuar....:))

mama zara cantik sekarang.... preggy buat mama zara tambah ayu rasanya....bby apa tu ?? boy ke girl??

Dilla Ady said...

btul tu..rase cam lily berseri-seri btul mase preggy nih..

eh, papa zara suda buncit sket la..tak selim mase yg die wat program diet tu dulu la..

nieda said...

cantik resort ni...mmg kalau pergi holiday 2 hari rasa cepat je..

Diamilikku said...

not bad...harga murah tapi facilities, design menariks...mengkagumkan...thanx lily..harap2 menjadi plan kami nak cuti bulan dua nih

lily azliyana @ mama zara said...

Nana- mmg luas btol..baru superior room tuh..klu deluxe lagi besarlah gamaknye kan..=p

Kak Nza- betul tuh..hehe

Izan- bagi kite mmg puas hatilah dok cni..harga berbaloi ngan bilik n facilities sume..=)

Lily- dpt main air mmg syok..tp kuar dr bathtub tuh mmg menggigil2 kesejukanla..=p

kakIeda- takpe..next time pergi akak overnitelah kat Cameron..dpt cuti lame sket kan..hehe

lily azliyana @ mama zara said...

Sue- ye..betul tuh..slagi anak tk skolah baik pi wktu bukan cuti skolah..leh dpt hotel cantik ngan harga berbaloi2..hehehe..nway, kite naik lalu simpang pulai arituh..balik pon same gak..=)

kak Ila- hehehe..yeker makin ayu..=p. insyaAllah, klu ikut scan kali ni boy..due date tgh bulan Mac nanti kak..=p

Dilla- laaa..br perasan ker..klu tgk kat header atas tu pon dh nmpak perut die buncit..smangat nk diet awal2 jek..pastu, kembali ke tabiat lame..huhu

Nieda- tulah kan..holiday 3d2n mmg rase tk puas plak..

kak Su- kena pndai pilih timing, n kena rajin survey online punye website utk booking hotel br leh dpt harga berbaloi2 mcm nih..hihi

kakyong said...

cantiknya hotel ni... buleh masuk dlm wishlist... ;)

suka betui zara layan pish..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016