Menumpang kasih pada yg sudi..

Hehe..tajuk poyo..=p

Act nk stori psl aktiviti ari Sabtu lepas..mama ade jemputan kawen sorang sedara kat Dewan MBSA Seksyen 19..disebabkan pakcik ni agak rapat ngan keluarga kitorng, maka kakak, abg ipar n few cousins mama pon pakat2 nak pergi sekali ke majlis kawen tuh..lebih kurang 2.30pm kakak n abg ipar mama dtg fetch mama n Zara kat umah..then after bersiap2 n refresh lebih kurang troslah kitorng bergerak ke dewan berjumpe ngan cousin2 yg lain tuh..kat majlis kawen tu tk amik2 gmbar pon padahal leh tahan meriah sbb ade 2 pasang pengantin..ntah, malas kot mase tuh..



Sebelum bertolak ke majlis kawen..smpat soh Zara pose skjap..

Nak tunjuk die pakai liptik..konon cun lah tuh..hehehehe

Gmbar pas majlis..smbung borak ngan kazen2 kat depan pintu dewan

Tuan rumah majlis ialah pakcik berbaju merah nih..die ni driver teksi kat area shah alam..selalu gak mintak tlg die antar ke lcct ke, klia ker..sbb nk dpt tmbang murah sket..ehehehee

Zara dpt bunga telur pengantin...

Time nak balik tuh, tetibe abg ipar n kazen2 mama yg lelaki dok usul cadangan nak pi main boling..dok tanye mane ade tpt boling kat shah alam ni..mama dhlah lame giler tk masuk boling..so yg mama tau Plaza Ole-ole seksyen 18 jek yg ade tpt boling neh..so tros lah menuju beramai2 ke plaza ole2 tu..ni first timelah kirenye mama masuk tpt boling kat Ole-ole..leh tahan besar tempatnye..

Dlm ramai2 tu, yg register main cume 5 org..abg ipar mama, cousin lelaki 2 orang + anak2 sedara perempuan 2 orang..Mama? jadik penyokong jekla..mau nk angkat bola boling berat2 tu..tak sesuai ok..yg kelakarnye, kitorng masuk sume ngan berbaju kurung..mklumlah baru balik kenduri..nasiblah kan..pakaian tk melambangkan skill bermain..hahahaha

.

Inilah die pemain boling utk ari itu..
Aksi2 berboling dari cousin n abg ipar mama..

Ni kakak mama..sibuk gak nak menyelit baling 2,3 kali..muka penuh eksited plak tuh..haha

Cousin mama + anak sedara yg baru lepas UPSR
Mama n Zara jadik penyokong jekla..

Kakak mama n anak bungsunye

Keluarga bahagia..=D

Cinta hati mama ..=D


Candid time..macam2 aksi ade

Zara pon ikut nyibuk kat lantai boling tuh

Anak mama yg bermood saaaangggtttttttt baik..syoklah tu kazen2 die sume ada..

Gadis bola boling???hihi

Smpat mama turun belikan kek utk budak2 makan

3 anak dara..=)


Mama n Zara lagi..nak balik dah mase nih



After main 2 frame, masing2 pon bergerak balik..dh nak kol 6pm mase tuh..kazen n anak2 sedara mama smpat singgah semayang n plan nk lepak kopitiam pastuh..tp mama, kakak n abg ipar tros gerak balik n semayang kat umah mama jek..after maghrib, baru kakak mama gerak balik ke KL..

Apepon, mama rase heppy sgt haritu..tak terasa sgt sedih papa tak balik bile dpt habiskan mase ngan kaum keluarga ni kan..nasib baikla kakak mama, sepupu sepapat ramai dok area KL nih..at least time2 mcm ni dptlah mama menumpang kasih pade mereka kan..=)

5 comments:

ita cutevirus said...

alahai... comelnyer la zara skang ni... gamaknye die tau nak dapat adik.. tu la sebabnyer moodnyer semakin baik...
budak pompuan memang cepat matang...

kakyong said...

bestnya beramai2 berxtvt mcm tu...
ade la juga penawar, adik-beradik dok dekat2... kalo tak sian zara...

lily azliyana @ mama zara said...

Ita- alhamdulillah..3 bulan pertama aritu jek die cranky lebih2..now mmg nmpak mood die dh semakin baik..lega hati tgk die skang..dh jadik gud girl dah..=)

Kak Yong- btol tu kak yong..nasib baik ade gak sedara mara dok dekat2 ni kan..tkdelah rase kesepian sgt..hehe

Diamilikku said...

okaylah tu lily...masih bertuah..cuma sesekali je kan tak dapat balik...cuba bayangkan isteri yang kematian suami di saat tgh sarat hamil...dengan anak2 yang sedia ada...lagi susah kan hidup dia...so kita kena bersyukur dengan nikmat yang allah kurniakan kat kita..doa2 lah selalu moga kebahagiaan ini berkekalan

nza said...

group pemain boling yg paling sopan....

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016