Zara dalam pemantauan..

Huuu..bunyik cam serius jek kan..but really, mmg Zara perlu dipantau skang ni..dipantau dari serangan virus chicken poxla ape lagi..act malam tadi, nmpak ade bintik2 merah kat badan Zara..lom byk sgt, but macam mencurigakan jugakla..act klu tgk sekali imbas, cam ruam biasa..but since mama baru pas kena, so kemungkinanlah dh terjangkit kat Zara kan..


So, mlm tadi gak tros berdesup gi SALAM specialist hosp..act Zara dh pernah dapat imunisasi chicken pox waktu umur die 21 bulan (entry INI)..so dokter kate klu btol2 vaksin tu berkesan, supposedly Zara boleh immune..klu berjangkit pon mungkin sbb byk sgt cloce contact ngan mama kan...but dokter kate tk yah risau sgt..since dh dpt imunisasi tu, klu Zara kena pon mungkin kesannye tak seteruk mama. so setakat malam td dokter lom sahkan bintik2 tu as chicken pox..die kate ok jek if mama nk antar Zara ke nuseri arini..cume, utk sabtu ahad ni kena tros perhatikan keadaan Zaralah..klu lebih byk bintik kuar + ada air, maka komfirmlah Zara chicken pox..setakat ni Zara ada gak mengadu gatal2 kat bintik2 tu..demam takdelah plak..aktif cam biasa..


Hmm...ikutkan plan minggu ni penuh dah ngan aktiviti berdua ngan Zara..Sabtu ingat nk bwk die kuar outing jalan2 cm biasa..Ahad plak ingat nk bwk Zara tgk baby baru ex-bbysitter die..dh 2 bulan bersalin, lom smpat2 lagi kitorng menjenguk mama Ina tuh..tp disebabkan Zara dh suspect chicken pox ni, tk beranilah nk gi tgk bby kan..kenalah tunggu papa balik minggu depan baru smbung balik plan nak merayap ni..huuuu



p/s: Scrapping blogs punye background ade problem..image dah kena delete dr photobucket..so kenalah mama memulakan operasi cari background baru nanti..huhuhuh

12 comments:

Dilla Ady said...

patutla sume yg pakai background scrappingblog sume blank jek..jenuh jugak nih lily nk cari background baru..

dilla doakan zara tak kena chicken pox la hendaknye ye lily..sian kt budak tecit tu nnti..

Sidratul Muntaha said...

mudahn zara cepat sembuh
insyaa Allah.

mama_umar_maryam said...

hmm,wpon dah kene jab tp kene hati2 jugakkan..hrp2 x kene la kt zara

lily azliyana @ mama zara said...

dilla- tula pasal..harini kot baru kena delete..smalam ok jek..sementara dpt yg btol2 berkenan, cari yg sementara dl lah..tk bestlah blog putih jek kan..hehehe

nway, kite pon harap Zara bukan kena ciken pox..leh merambu esok hari..=p


ayu- tulah..harap2 klu kena pon tak teruk..

lily azliyana @ mama zara said...

Zety- tula..dr kate still ade kemungkinan kena wlupon dh dpt jab..cume komplikasinye kurang sketlah berbanding biasa..hope so lah kan..=)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Harap2 zara x kenalah chicken pox tu..sian klu terkena..

ita cutevirus said...

alahai...
bahaya tu... takut gak kan terjangkit.. ye la.. da berdua je kat umah tu... elok² la ye...

Ummi Eisya said...

moga-moga bukanlah ciken pox tu..tapi klu kena,sian gak kat zara..harap tak ade ape2 la..

@>--ummi zahra--<@ said...

harap-harap zahra sihat n tak berjangkit dari lily..

yeke lily..patutlah background kite dah hilang..

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

hmmm..jaga2 zara..

[-suziey-] said...

erkkkk..btl2 kena pantau ni..susah kalu bdk kena chiocken pox..hope zara xkena la...take care ok:)

kak mas said...

template yg ni pun cantik juge..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016