Alhamdulillah..kami dilindungi..

Huhu..bahana sibuk gi jalan2 wlupon sedang berkuarantin chicken pox, kami hampir2 kemalangan malam tadi..lebih tepat, hmpir jadi mangsa kemalangan akibat kecuaian orang lain..

Alkisahnye, mama ajak nenek Zara kuar makan tadi sbb esok nenek dah nak balik kampung. sian nenek Zara dh jaga mama seminggu kan so naklah belanja makan best sket..so cam biasa, balik tadi lalu federal hway. mama drive, n Zara dipangku nenek. mama malam tadi drive kat lorong yg ketiga tuh (lorong paling kiri utk kenderaan slow). tetiba mase borak2 ngan nenek dgr bunyik berdentum kat sebelah. tk pasti ape yg sebenarnya berlaku, tp rupe2nye 2 kereta kat lorong 1 n 2 dah berlanggar..kereta kat lorong 1 laju sgt rasenye so after berlanggar kereta die melantun terbabas ke divider kat tgh2 hway. but yg lebih menyeramkan, after terbabas kat divider tgh tu, boleh plak kereta tu terslide merentang jalan smpai ke emergency lane. masa slide tuh kereta tu btol2 lalu kat depan keta mama..mama mmg brake emergency kuat giler smbil dh menjerit2 sbb mmg ingatkan akan berlanggar ngan keta tuh..alhamdulillah, Allah masih lindungi kami. sipi2 lagi kereta nak kena tp berjaya lepas..akhirnye, kereta tu terbabas kat divider emergency lane..mama plak cpt2 tekan minyak sbb trauma kot2 keta tu terlantun balik ke tgh jalan kan..mula2 ingat nak berhenti..tp nenek mcm dh lemah semangat n tros suruh balik..ala2 saksi larilah kitorng nih..huhu. nasib baik gak wktu brake emergency tu takde keta belakang yg sodok kan..=(

hmm..agak2 dpt bayangkan ker ape yg mama cube cerita nih..takpelah..yg penting kami selamat n dpt elakkan diri dr kemalangan tuh..ini sekadar entry berkongsi citer jek..mama pon dh ok nak banding mase baru smpai umah tadi..lemah semangat!!

19 comments:

YatieJay said...

Takutnya baca cerita Lily ni! Syukur takde jadik apa2 kat Lily, zara dan nenek.

Pemandu2 Msia memang suka pandu laju2, baik kat highway mahupun kat jalan biasa. Kekadang kita bawak ok.....org lain punya pasal, kita lak yg kena nanti.

Memang selalu nak kena alert masa bawak keta, kan?

mizzyN said...

wow
serius cemas

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Syukurlah Lily sekeluarga x der apa2..
Dpt bayangkan keadaan tu mcmana..
Nasiblah lily masih blh kontrol lg utk memandu yer..
Klu kita..mmg x leh memandu dh..
Kaki dh terketar2 dh tu.

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

Syukur tak pape.
nasib lily tak gabra kan, kalo norly sure dah gelabah.
benda camni dah biasa jadik, atas kecuaian org lain, org yg tak bersalah bleh terlibat.
mujurlah tak pape berlaku kan..Allah masih sygkan lily&family..

Ain said...

nasib baik takde pape kan....

pasal minyak bio-oil yang lily tanya hari tue, kat farmasi ada jual...

boleh jugak beli kat guardian atau watson....

so far, memang berkesan kalau kita guna kat parut muda....

~ Sall said...

Alhamdulillah xde apa2.

kakyong said...

kalo kakyong memang dah lemah kaki.. kira mama zara menten gak leh ctrl kereta, walau cemas..

Syahrul Iman said...

alhamdulillah semuanya slmat...

*baca entri nie pown dah rasa cemas..hihi

nieda said...

alhamdulillah selamat, dapat rasakan betapa cemasnya kalau benda ni berlaku depan mata..

nza said...

Alhamdulillah syukur semuanya slamat...amin...seram je bc n3 lily.

Sha@Mama Tina said...

cemasnya keadaan tu. sib baik Lily cepat bertindak..fuh!

Nana said...

yallah! seram plak baca kisah lily ni nasib baik la xde pape kan...

Diamilikku said...

uishhh baca tajuk dah suspen..ingatkan ada pencuri masuk umah lagi..rupanya kemalangan...alhamdulillah semuanya selamat..

Nieza Ishak said...

syukurla takde pape lily ..
adehhhhhhhh

[-suziey-] said...

OMG..dpt byaang lily..ish nasib baik la lily xpanic n trus tekan brek sekuat hati..ish takutnya..seb bek gk zara nenek dia pegang..kalu lepas je bahaya tu..huhu...alhamdulillah..syukur Allah masih lindungi lili n famili...

Sidratul Muntaha said...

astagfirullah.
syukur tak jdi ape2 lily.

AchiQue said...

isk, kalau aku mungkin dah lemah lutut and tak boleh drive lagi. kuat semangat jugak kau ni...

btw, syukur korang selamat...

@>--ummi zahra--<@ said...

sgt cemas..alhamdulillah sumer takde ape3..

Sue said...

ngerinye.... syukur takde pa pe.

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016