Better late than never..=p

Actually hari ni dalam mode 'super bz' tp take break update blog jap..=p

Kisah ari Ahad arituh..masa nih Zara lom disahkan chicken pox lagi..yup..wlupon dh kuar bintik2 merah tp mase tu still anggap die ok sbb takde demam ke ape kan + bintik die tkde air pon, mcm ruam biasa jek..(hahaha..slamber wat ssumption sndiri). so pagi2 kejut Zara bangun sbb nak angkut die tgk wayang citer Toy Story 3..=p


Lama giler mengidam nak tgk citer ni before papa gi kursus lagi..n sbb citer ni dah smpai kat hujung2 tayangan, maka tak banyakla waktu tayangannye kan..mama cek utk ari ahad kat tgv bkt raja just ade tiket pagi n petang jek. so tu yg gigih 10.30am dh kuar gi jj bukit raja..ehehehe

Zara??sgt behave okeh kuar tgk wayang ngan mama. act mama yakin nk angkut Zara sorang2 gi tgk wayang sbb tau die sgt suke citer toy story ni (toy story 1&2 die selalu tgk kat disney channel)..time beratur beli tiket pon mulut tak habis2 sebut 'bobot..bobot'- bobot is refer to citer toy storylah pd Zara..mama beli 2 seat..1 harga adult n 1 harga kid..mmg die ok jek dok sorang2 kat seat tu smpailah citer habis..=D

Kesimpulannya, mama mmg puas hatilah ngan toy story 3 nih..sume pengisian ada..kelakar, aksi, sedih pon ye jugak. sedih mase diorang kat tmpat pelupusan sampah tu + wktu berpisah ngan Andy..hahaha..tgk kartun pon leh feeling kan mama nih..=p

Gmbar tk amik byk pon sbb susah nk handle Zara + kamera lagi..hihihi

Time tgk wayang bantal busuk mesti kena bwk..untuk extra keselesaan..
Ni dh lepas tgk wayang..tk round memaner pon tros jek balik umah..makan pon tapau jek..tk tau apsal badan rase penat sgt mase tuh

Dek kerana Zara, mama pon dh jadi peminat toy story. siap beli combo set ni bwk balik..hehehe



p/s: arini mama start kerja mcm biasa..alhamdulillah, nenek Zara aka mak mama sanggup jaga Zara utk minggu ni..harap Zara dh oklah dlm mase seminggu..=)

p/s2: sedang dalam mode rindu giler kat papa Zara..cptlah jumaat..huhuhu

10 comments:

Dilla Ady said...

sib baik nenek zara ade nk jaga kan..takde la risau sgt nk tinggal keje dalam keadaan skang nih kan lily..

hmm...musti lily skang tgh byk menimbun wat keje..huhu..jgn stress okeh!hihihi..

[-suziey-] said...

btl..mcm kt lgsung xtgk lg ni..camno..ekekek;D

waaa seb bek la ade org jg zara dh..hehe.

Me_Lina said...

uwaa... cute la baju zaraa... jeles2... ehhehe

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

mesti citer ni dah xde kt wayang kan??
cam tak sempat nk nonton jek.huhuhu
nampaknya, kena sambaw DVD jek la..huhu

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

zara punye chicken pox tu, teruk ke?cian kat zara....
cepat sembuh ye, sayang...

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

danish pun suka ngan kartun toy story..ct pun siap beli pistol & peralatan menulis kartun ni..hihi..:D

lily azliyana @ mama zara said...

Dilla- serba salah gak mintak tlg nenek die..tp nak wt cmner kan..nenek die kate snggup jagakan..minggu ni insyaAllah kena antar nenek balik kampung plaklah..=)

Suziey- haha..ape lagi..tunggu dvd kuar jekla gamaknye..=p

me_Lina- cute ker..baju alya lagi cumei2..ehehehe

Norly- ade kot tp tk byk tayangan..aritu ahad pon tinggal 2 showtime jek..=p

nway, psl Zara, ciken pox die tak berapa teruk..tk byk pon kuar..maybe sbb dh dpt vaksin dl so tk kronik mcm mama die..heheh

mamaDanish- nak tunggu dvd yg compile tiga2 sekuel sekali..mesti Zara suka dpt tgk bobot2 die puas2..hihi

:iBuAfiQah: said...

lily,nasib baik nenek zara tlg jagakan zara kan...
skrg mmg musim chicken pox la...
toy story tu dah tgk cd..mmg best..dah 3x layan tgk..fiqah pun suka tgk...

♥cutebabygirl♥ said...

da tgk jgk.
best3! :)

nza said...

best tu........
nasib baik zara ada nenek yg masih kuat n sihat...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016