Kakak Zara n adik babynya..

Opsssss..sorry..silap tulis kot..act words yg sepatutnya ialah 'kakak Zara n adik bebearnya'..hahahaha..jgn suspen2 dulu k..mama lom lagi mempreknenkan adik baby utk Zara..=p

Mcm biasa, nak story psl aksi anak dara mama ni lah..minggu ni kan byk spent mase ngan die so byk gakla amik gmbar gelagat2 Zara..nk update blog jek tak terdaya buat 2,3 hari ni sbb mama diserang sakit gigi geraham..leh plak time2 kena cikenpox ni tetibe gigi ni pon ikut nak sakit...so cam biasa, klu dh nama sakit gigi tu, ngan kepala2 sekali effect..asyik rase nak tdo jek sbb nk kurangkan rase sakit tuh..huhu

K..berbalik pd kisah Zara, act mase ni Zara tgh main baby2 ngan bebear die..dok panggil bebear2 die as adik baby..comel jek..kekekeke. then pangiil diri sndiri as kakak Zara plak..terhibur tgk die ala2 berlakon ngan anak2 patung tu sume..=)


Zara n adik2 baby or bebearnya..



"Ni adik baby..."



"Cayan (sayang) adik baby.."









"Adik baby..tido.."



Hehe..klu nak tau, gaya tdo Zara sama sebijik cm die buat kat bebear die nih..mesti ade 2 bijik bntal besar tuh..satu alas kepala, satu kena tindih kat badan..=p



"Kakak Zagha..!!"



Ok..masih pelakon2 n tempat yg sama, cume kat bawah ni gmbar2 hari esoknye..tmbah sekor jek bebear yg lain. act bear Zara mmg byk giler tp yg lain2 tu takde dlm gmbar2 kat bwh ni..rase nak buat garage sale jek jual bebear Zara tuh..haha


Layan jekla minah ni posing ngan adik baby die yek..bagi can die jadik kakak jap. nak jadik kakak btol lom ade rezki lagi..hihi







Sibuk nak bedakkan 'adik2' die plak..=p




Hmmm..menghabiskan mase ngan melayan gelagat anak kat umah mmg menghiburkan..tp kdg2 time sakit then die buat perangai geramlah jugak..hehe

17 comments:

kak mas said...

dia da kepingin sangat nak adik ler tu.. :)

ita cutevirus said...

lily,
sian zara maen sensorg.. kasi la die partner...

Diamilikku said...

wow...banyaknya bebear zara..alesha tak berapa nak minat bebear sangat...so tak banyakla koleksi dia..sebab ummi memang tak nak membazirkan duit beli..hahhahahaha...

lily..akak jeles tgk kepandaian zara berposing...sangat sweettt..alesha belum mahu lagi layan kerenah ummi dia posing2 nih...huhuhu

Nana said...

besarnya adik zara..kekekek
adik2 damia kecik2 je heheh ritu damia bg nenen kt bear..hahah dia tiru mcm mana kita dok bfeed dia.

Sidratul Muntaha said...

untung anak pmpaun lily
tak byk sgt kerenah dan tak lasak sgt
aku ni..
adeii..
pening
bgn tido semak,dah mandi pun selebet,tghari mmg dah hancur
sehari mandi smpai 3 4 kali
lasak sgt main
guling2 lantai
meompatlah
memanjatlah
gesel2 bdn ker dindinglah
tu belum lagi time mkn
bersepah - sepah..
aduii
ampun!
kurusnya pun tak jugak aku.
ahahahhahha.
tpi siyes,daku tingin nak tgk zahraa' main adik bebear mcm si zara ni.
kih kih kih

nza said...

dh boleh bg adik la tu kt kakak zara.....hi....

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

suka tengok zara...sayang bear2 ek...tomey je...

mama_umar_maryam said...

cute, 'ramai'nye adek bebear zara

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Zara mmg dh bersedia utk jd kakak..mesti jd seorg kakak yg penyayang nih.. ;)

Ummi Eisya said...

penyayang kakak zara ni nanti..kena bg zara cecepat adik ni..hihii

Dilla Ady said...

zara da tak sabar la nih nk ade adik lily...sian die..hihihi

azzul said...

hehhe memang zara dah nk ade adik nih..boleh jadi kawan bermain..byknye bear zara..

YatieJay said...

Bagus la kakak zagha ni....otomen momos boleh, bebear pun boleh! ; )

Ain said...

berbakat dah jadik kakak....

nak adik buley....hahaha....

chumell jer dia layan adik bebear....

sama macam aksi kita wat kat dia...

kakyong said...

zara dah ready nak jad kakak tu... hint utk mama nya..

[-suziey-] said...

hahhahahah suspeng je tau..ingtr nk dpt adik dh..hiks:p
waaa byknya bear,..bole la kasi aQeel pinjam satu..ekkekek:D

@>--ummi zahra--<@ said...

bestnyer bebear byk..
my zahra tak suke sgt bebear ni..
dicampak2 ajer..

p/s :lily, dier nak adik kot..??

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016