Update si budak Zara

Yeay!!!ari ni dah jumaat dah..lamenye rase nak tunggu hari ni tibe..hehehe..bukan ape, arini papa Zara balik dari kursus survival kat Ipoh nun..tk sabar nk tgk ape 'hasil' papa..berkesan ke kursus tuh..kempis ke perut2 yg ala2 boroi2 tuh..or muscle dh bertambah ke dek hari2 kena paksa workout..paling penting, tercapai tak target BMI papa utk naik pangkat..hehe

Nway, sebelum tgk ape update papa tuh, kite layan dulu update si anak dara mama nih..baru malam tadi teringat nk amik gmbar die yg kena chicken pox..overall, alhamdulillah mmg smpai sudah Zara tk demam. bintik2 merah pon nmpaknye tk bertmbah..n mane yg ade tu dah start kering n berkeruping..lagi few days baiklah tuh rasenye..


Budak cheeky..mmg suka sgtlah bile mama soh bukak baju..mama suruh bukak baju semata2 nak amik gmbar sbnrnya..=p
Leh nmpak ke bintik2 kat badan die tuh..tk berapa nmpak sbb mama dh tepek celamine lotion..mmg bergantung pade lotion ni untuk kurangkan rase gatal

Kat muka pon ada sket2 bintik merah tu kuar

Ni bintik2 kat belakang badan plak. tak berapa banyak yg kuar kan


Kat kaki pon ade sikit2..


Nway, nest week papa akan smbung cuti 2 hari utk monitor keadaan Zara..pastu rase dh boleh antar Zara balik ke nuseri.. nenek Zara plak, hari ni balik kampung. kebetulan kakak mama yg dok KL tu pon plan nak balik, so malam ni die akan amik nenek Zara kt umah mama lah..banyak tol nenek tolong family mama bulan ni..pas jaga mama sakit, smbung jaga Zara plak..insyaAllah, ade rezki lebih nanti mama takkan lupe nak bagi ape yg patut pada nenek..=)

Klaa..sekian update anak dara mama yek..nxt time smbung update psl papa n psl mama plak (ehh..pasal mama pon ade update ek..hihihi)

11 comments:

M@L@ said...

ala sian nyer kena chicken pox..mesti x selesa badan rasa gatai..

M@L@ said...

moga zara cepat sembuh

Diamilikku said...

hurmmm tak berapa banyak sangat tu...zara pun walaupun demam campak nampak semangat sungguh badan dia...bulattttttttt

lily azliyana @ mama zara said...

Mala- hehe..mmg pon..asyik mengadu gatal jek..itu yg tepek celamine lotion bebanyak tuh..=p

Kak Su- hee..semangat ek..makan die boleh tahan..minum susu pon kuat jugak..=)

mama_umar_maryam said...

haa..dah ok dah zara ye..xbyk pon bintik2 zara,pasni blhla kuar ..mama zara tu tgh heppy gler boifren nk balik dgn new body,hiks ;p

@>--ummi zahra--<@ said...

nasib baik tak kuar banyak kan..

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

alhamdllh..dah nak baik pon..tapi kena pantang lagi mkan tu takut tinggal parut lak..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

ALHAMDULILLAH..ZARA DH SEMAKIN OK..
SEMANGAT JER NMPK BDN ZARA.. :)
JGN BG MKN MKNAN BERKICAP..NNT TINGGAL PARUT PLAK..

YatieJay said...

Dah lama tak ke sini...rupanya Zara kena CP ye? Terjangkit kat lily la tuuu....nasib baik mcm tak nampak sgt (ataupun kerana kena tepek dgn lotion tu?)

Semoga Zara cepat sembuh...

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

nasib xbyk parut zara kan...
mebi sbb da amik injection tuk chicken pox tu...
merengek tak zara lily?siannya...
zahra tak kena lagik, harap xkena dlm masa terdekatlah, norly skang ni pun xbape sihat lg kan..takut tak terlayan plak..huhu

nza said...

alhamdulillah nmpknya cpox zara xmelarat sgt...kak nza risau gak cz semua anak2 belum kena cp nie..risau gak kalu kena masa exam...hu...haru....

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016