Layan jekla ye..

Ohhhh..hari ni ialah hari last MC..setelah ber'gelumang' kat rumah selama seminggu lebih dgn cik Zara, diakui mood kerja mama semakin merundum..hehe..act sepatutnye kena gi cek dokter lagi harini..tp mama tk tau nak gi ke tak..kalau ikutkan, chicken pox mama tu sume dh nmpak kering..keruping2 itam pon dah takde, sume dh tertanggal sndiri dah..cume psl kuarantin lah, tk tau still kena ke tak..boss mama plak dh sibuk tanye bila leh dtg kerja..ada kerja penting katanye..n kebetulan sblum mama sakit aritu, mmg satu mesin yg mama handle ada mslh..tu yg rase kena jugak dtg kerja esok..mcm ade byk benda nak kena setel..huhu

Hmm..itu jkla benda penting nak update utk harini sebenarnya..but still, nak jugak masukkan gmbar Zara dlm entry ni.gigih mama korek2 pc tgk mane2 gmbar yg tk pernah publish dlm blog lagi..hihi..so korang layan jekla k story2 lain yg sume dh agak2 basi ni..=)


******************************************

Kat bwah ni, Zara wktu temankan mama shopping kat Giant 2 or 3 minggu yg lepas.. semenjak Zara dh besar sket ni, mama mmg suka sgt bwk Zara kuar jalan2..korang pon tau kan. n Zara ni kalau berdua ngan mama, die agak behave sket. dlm troli pon die dok diam. tapi kalau ade papa die, macam2 prangai die buat..nak mintak dukung, nak lari sana sini..sementara die lom ade adik ni lehla mama layan die sepuas hati dulu.jadik peneman setia mama kan sayang..=)


Zara dlm troli..dr tpt parking lagi mama dh sorong guna troli ni..=p



Mase nih, mmg Zara yg ajak mama mamam kat kfc..bukan stakat memilih baju n kasut, tpt makan pon dh pndai nak pilih sndiri..



Tgh makan pon smpat termenung..=)



Smbung teman mama beli barang..smpat upah Zara colouring book sebijik..



***********************************************

Yg ni pon gmbar lame..sebelum mama sakit lagi, n sebelum papa gi kursus jugak..mase ni kitorng berdua jek kat umah sbb papa lom balik dari kuantan. so spt biasa, ajak Zara gi tamanlah..skang Zara pon dh pndai..tiap kali balik nuseri klu die tau tak hujan, mesti die ajak mama gi taman dl..hehe


Zara mmg suka sgt kalau dpt pi taman..sume budak kecik pon macam tu kot kan



Gelungsur tinggi mane pon die dh berani pnjat mcm ni..mama yg seriau..huhu



Tgh syok main seesaw masa nih..



Anak dara kesayngan mama..



Budak tembam..=)



*********************************************

Salah satu aktiviti kegemaran Zara jugak, mandi buih..mama tetap suka guna besen ijau kecik ni sbb mudah nak bersihkan, plus terjamin selamat utk Zara..yekla, air leh isik pon sket jek kan..slalu mama soh die layan mandi kat toilet bwh, sementara mama nak siapkan makanan or nk basuh pinggan ker..selalunye bile tgn die dh kecut dia akan mintak bilas..Zara mmg takut ngan jari2 kecut tuh..=p


Syok jek minah ni main bubbles





Kantoi mama skodeng die..hehe





Klaa...sekian sj update arini..esok klu ade mase update kat opislah plak..huu..tension plak memikirkan kerja yg byk menanti tuuu..

14 comments:

Ain said...

rasa nak terjun sama dalam besen tue...

bestnyaaaa main air sabun....hehehe

Diamilikku said...

alesha pun suka mandi dalam besen jugak..hehehehehhehe..

Nieza Ishak said...

banyak buihhhhhhhhhhh ...

akak plak cepat tensen kalo anak2 masuk bilik air, sureeee semua berterabur dan masuk lam lubang air ... hahahah

LiLy @ MumMyQiStInA said...

klu Qis x suke mandi kat besen..
dia lebih suka mandi berdiri..main2 air paip.. ;)

[-suziey-] said...

waaa last day mc..hehe..dh sembuh sepenuhnya ke lily?

paling suka gbr mandi buih..ekkekek:D

kalu tgk gbr dari baby lg best..sbb nmpk perubahan ank kita dh beso:D

Nana said...

hehehe dah pandai pilih baju sendiri ek sama mcm damia nasb baik makan dia xpandai pilih2

lily azliyana @ mama zara said...

AIn- haha..klu aunty yg terjun kompemlah tk muat..Zara sket lagi karang dh tak muatlah tuh..kena tukar besen lagi besar..=p

Kak Su- tulaa..diorang suka main air..Zara klu time mandi tu air paip still kena bukak..tp kena bukak slow2la..klu tk sabunnya cpt ilang..hehe

kakNieza- hehe..Zara stakat ni ok lagi..terkawal dlm bilik air..tu yg leh curik2 wat kerja smentara tgu die puas mandi..=p

lily azliyana @ mama zara said...

Lily- dulu Zara pon mcmtu..skang die suka plak mandi buih..lagi puas main air kot..hehe

Suziey- aiseh..tk taulah dh ok betul ke nih..nk gi klinik malas btol..huhu

Nana- mmg memilih..kdg kalau nak sgt masuk tpt yg kitorng pilih, kenalah upah die sumthing baru die pon ikut masuk..

mama_umar_maryam said...

huhu..rase mls nk g keje rase mcm berjangkit2 smpi ke sinila lily,,heheh

azzul said...

ye la lily klu dh cuti lama mesti malas nk start keje kan sbb dok pikir keje melambak menunggu di opis heheh..ok la si zara behave dgn lily sy ni dh terblk, dgn sy naufal sgt nakal n takle dok diam klu dgn abah baik je...

ibu emy efy eqy said...

semoga mama zara cepat sembuh...

sememangnya zara cepat nampak dewasa, maklumlah dia yang sentiasa jaga mamanya.

Dokter faRyn said...

lily!

macam mana nak buat watermark tu?? ehehhhe ajar-ajar plss.

nza said...

selamat kembali bekerja..mesti cbukkn...best la zara cz mamanya rajin bw jejln...

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

macam makin tembam lah badan zara.
sedap jek nak peluk.hehe
zahra makin besar, makin kuwus cam papazahra.mamazahra jek makin mengembang dgn pesatnya.hikhik


selamat bekerja semula.mesti mood nak kerja lom dtg lg kan??

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016