Kembali berdua..

Hari ni mama bersiaran dari umah lagi..dpt smbung mc lagi 3 hari..dokter kate chicken pox mama lom cukup kering..sat lg kalau dtg opis, sure kena bebel sbb bakal menyebarkan virus kat org lain kan..so kenalah smbung kuarantin dl..

Btw..mama sudah kembali berdua2an ngan cik Zara jek nih..petang semalam gi antar nenek kat bus stand bukit jalil. sian nenek dh lame sgt kat kl ni..aritu kat umah kakak mama kat kl dah 2 minggu. pastu smbung seminggu kat shah alam plak..tak senang duduk die..lagipon mama dh sihat n kuat nak buat kerja2 sndiri so tak kisahla..itupon selagi nenek ada kat umah ni, ade jek kerja yg die nk buat selain masak. sibuk nak mop lantailah..bersihkan habuk sana sinilah..padahal boleh jek mama buat kemudian2 kan tp dh peel nenek mcm tu..ade jek kerja nk buat n tak suka bertangguh2..(berbeza skali ngan mama..tunggu mood rajin baru nak kemas..hehe..)

Kembali ckp psl kuarantin, act mama mengaku tk berkuarantin bebetul pon..dhlah mama gi checkup kat klinik private kan..so mc mmg die bagi sikit2..masuk hari semalam, 4 kalilah mama dok ulang alik ke klinik tu amik ubat n amik mc. pastu antar mak mama ke bus stand lg..ari ni plak mungkin nak kena kuar gi kedai sbb supplies yg papa beli last week dh abeh dh..kena cr supply baru utk masak berdua kat umah ni haaa..bak kate mak mama, tawakkal jekla wkt kuar tuh..smoga tkde org berdekatan yg terkena virus mama..=p

Kat bwh ni nak masukkan gmbar2 'org sakit' ngelat kuarantin..gmbar malam sabtu lepas sebelum KEJADIAN INI..mama terasa nak belanja nenek makan steamboat..so gi jj bkt raja carik Johnny's. pas makan, singgah jj beli brg jap tros balik..nanti dh bebetul sihatlah baru pulun jenjalan semula..


Zara @ Johnny's..suka bebetul die berdiri kat kerusi tu smbil usha org lain..=p



Nenek Zara..1st time bwk die mkn kat cni



Amik set B utk 2 org..but seafoodnye mama tk berani makan..jamah udang sekor jek..bukan ape, tkt chicken pox kembali gatal kan..



Org sakit yg tak sedar diri nk kuar jalan..ampun lah pd org ramai kat situ..harap2 tkde yg terjangkit..



Ngan Zara cayang..



Pas makan nasik n ayam, Zara smbung kunyah famous amos cookies plak..=p



Sebelum balik, smpat pow mama cd ultraman lagi satu..hehe



Zara n nenek..nenek belikan menan ABC nih..die soh Zara mula belajar kenal huruf ikut stail die..=)




Ohh..dgn rasminya juga kat atas nilah wajah terbaru mama selepas chicken pox..nmpak tak teruk sgt sbb kamera takde flash..so nmpak cerah jekla..hihi..lagipon, menurut sorang kwn blogger, mama ni kena chicken pox 'kecik'. .means size chicken pox tu lebih kurang besar2 jerawat batu jek..mungkin sbb tu gak bekas die tak berapa nampak..still, ada scar sket2 mcm jerawat itam2 kat muka..buat masa ni, mama mmg sabu ubat dokter bagi..pasni ingat nak try Bio-Oil utk mane2 scar yg masih meninggalkan kesan kat muka n badan..=)

15 comments:

mama tisya said...

best la dpt sambung mc..aik chicken pox pn leh p mkn2 johnny ye...hehehe..smoga cpt baik ye

Diamilikku said...

takde la ketara sangat lily..okaylah tu..masih maintain cun lagi..hehehhehe..masa kak su kena dulu..umur 22 tahun...nasib baik tak naik kat muka...hehehhe...sebab kat satu badan semua naik tahap2 campak besar syiling 5 sen....huhuhu..ngeri oooo..kalau naik kat muka..habislah wajah ayu ku ini...mesti tak dapat kawin ngan mizan...hahahahahhahaha

Izan Ishak said...

hi lily...
harap2lah cepat sembuh ye. nanti kalau dah pulih boleh jalan puas2 ye. yelah, nak kuarantin 100% pun susah jg kan..

lily azliyana @ mama zara said...

mamaTisya- hehe..tula psl..patut berkurung kat umah ni ada hati nk kuar makan..=p

kak su- tulaa..org kate chicken pox 'besar' leh smpai saiz suit syiling kan..nasib kak su dulu tk naik kat muke ek..klu tak jenuh gak tu nak ilangkan..sy nye yg parut cam jerawat ni pon dh risau dh cmner nk bg licin semula..hihi

Izan- mmg susah nk kuarantin btol2..en hubby dhlah jauh..so ape2 pon kena kuar sndiri jugaklah..=)

Nana said...

arini btol2 menduga lah...dah la puasa sana sin dok tepek gambo makan hahahah saba...saba

lily azliyana @ mama zara said...

Nana- haha..biaselah..ari isnin ramai org citer skt ujung minggu..skalu mesti ade akt makan2 luar kan..sabar k..tgu berbuka nnti leh makan puas2x..=p

[-suziey-] said...

oooooo ngelat ek..kena kuarantin tp curi2 kaur..ekekekke:D

okla xnmpk sgt chicken pox nya..hehe..

nza said...

mak oiiiiii, byknya mknan tu utk 2 org..abis ke lily???moga cpt smbuh....

Ain said...

walaupun sakit menten cun melecun....hehehe

sempat lagi keluar jenjalan walaupun kena kuarantin yer....

lily, minyak bio-oil tu boleh guna bila luka dah kering....

insyaallah, parut hilang nanti...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

X nmpk sgt gak kan..
btw..moga cepat sembuh yer..!!

E.L.I.Z.A said...

aiyaa..xtau pun lily kena ciken pox..best la dpt sambung mc heheh siap p jalan² lg ekkekek

zara dh penah kena ke belum? kalu belum, turn zara la hehhe

nieda said...

sedapnya gambar steaboat tu

YatieJay said...

Lily...itu bukan kuarantin namanya...heheeee...

p/s : sib baik lily tak kena chicken pox yg besar2 tu. Kalau tak jenuh nak tenyeh bio oil utk hilangkan scar tu...

@>--ummi zahra--<@ said...

seronok nyer cuti panjang..
takdelah nampak ketara pun kat muka tu..
oklah tu..masih cantik lagi..

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

wah, bestnya zara gi mkn johny's dgn nenek...
baru last week norly mkn johny's ngn opismet.time loya2 ni terbuka selera lak mkn steambot.mmg best!!!

bile kite nk gather2 mkn steambot?

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016