Cerita semalam n pagi ini..

First of all, mama nak ucapkan thanx bebanyak pade yg comment kat entry mama semalam..terima kasih sbb kongsi kegembiraan ni ngan mama, n jugak sudi memberi kata2 tahniah n semangat buat mama..InsyaAllah, mama pon harapkan yg terbaik untuk kandungan mama kali ini..=)

Nway, mcm tajuk kat atas tu, arini nye entry macam rojak sket..bace jekla bebelan mama ni k..ehehehe..act pagi2 kol 3am tadi papa dah pon bertolak balik ke kuantan..plannye nak balik awal sket, tp tak menjadik sbb si Zara tk nak tidur2..act slalu ok jek bile papa nak balik..tp semalam Zara siap nangis2 tk mau lepaskan papa..tu yg papa kena tunggu Zara tdo baru balik..kebetulan anak dara ni pon punyela lewat nk tdo..macam tau2 jek papa die nak tinggalkan die kan..huhu..maybe sbb after 3 minggu tk jumpe papa, so Zara tak puaslah tu dpt jumpe 4 hari jek..

Pastu pagi tadi, satu hal lagi bile Zara mengaruk tak mau pi nursery..mula2 mama kejut tu die dah buat gaya malas nak bangun..dhlah tdo lewat kan..pastu awal pagi dh kena kejut..sblum ni seminggu lebih die dok kat umah, ikut sukati die nak bangun kol bp..so masuk2 keta je die dh menjerit2 menangis..siap soh mama bukak pintu keta nk masuk dlm umah..jenuh jugakla mama memujuk die smpaikan kena sms budak opis nak bgtau yg mama bakal terlewat sket ke opis..pas bagi Zara minum susu, dukung2 sket, pujuk2 sket, Zara pon diam..nasibla mase smpai nurseri die tk buat drama air mata sekali lagi..sian gak kat die..dh syok dok umah tetibe kena balik gi skolah kan..=p

Untuk mama plak, harini akhirnye mama skip pose ganti..konon nak tros habiskan balance 2 hari tu smpai esok kan tp arini tak larat plak..sebabnye malam td mase berbuka mama dh termakan over banyak..pastu mulalah perut rase kembung n sebu..siap kena sapu minyak angin lagi..then kol 3am tu mase papa balik kuantan ingat naklah bangun sahur sekali..tp nye perut still sebu smpai mama tk selera nak makan ape2. tu yg harini decide tk pose..sayang kan..hehehe

Mehla layan gmbar mlm tadi..papa bwk mama buka pose kat Restoren Pine 38 kat seksyen 9..kitorng pergi pon dh pas maghrib sbnrnya..mama buka ngan air soya n sup sayur sket mase kat umah..abeh diet papa gara2 nak temankan mama berbuka semalam..hehe



Inilah dinner yg buatkan mama sebu smpai pagi..chicken chop set..itupon fries tk abeh tu..

.

Layan air longan yg menyegarkan..nmpak tk kesan chicken pox kat dahi tuh..tu 'ibu' die kot sbb smpai skang kesan tk ilang2..dh jadik trade mark kekal..huhu.
Org diet minum air barley wth lemon jek..bagus utk menyerap kolestrol..hehe
.
Fish n chip utk papa..papa dok perabih fish n coleslaw tu jek..fries mmg die tk berapa minat so tapau utk Zara jek
.
Ohhh..di saat kitorng menikmati makanan, sbnrnya anak dara mama tgh sedap titun..hehehe..nasib restoren ni ade set sofa yg agak selesa utk baringkan Zara kan..=)


Nway, cakap psl restoren Pine 38 nih, mama sket tak puas hati ngan tempat ni sbb harga die mcm mahal sket..mmg restoren nye agak cntik n selesa, tp tkdelah ekslusif sgt smpai kena letak harga overprice kan..cthnye, air longan mama tu rm9.90..barley lemon papa rm5.50. pastu chicken chop n fish n chip tu rm23.90 each..then rase makanan die pon biase2 jek.rasenye klu nak makan western still Big Plate Subang jugak the best..=p. harga mahal pon tp extra2 sedap...hihihi. nway, still appreciate dinner semalam sbb mama n papa dpt makan2 n rehat2 smbil sembang dengan tenang. mklumlah, anak dara tgh tidur..slalu tu kena cepat2 jek tkt Zara meragam kan..hehehe

.

.

p/s: opsss..harga mahal tu bagi poket mama n papa jekla..utk korang yg selalu makan mahal2 mungkin tk kisah kot.. kalau tempat tu dh letak harga teh tarik pon smpai rm5.50, kompem mama cop mahal..ehehehe

14 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Patutlah Zara lewat tidokan lily..Dia dh nyenyak tido time kat restoren tu..sedap jer tgk dia tido.. ;)

Samalah lily..Kita pon cam tu gak..klu harga mknan lebih dari RM10 & minuman lebih RM5 tu dh cukup mahal..kena Pk 2 3 kali nk masuk lg..budget2..hehehe.. :D

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

kalo mahal tp sedap, berbaloi gak.
tp, kalo kureng, rasanya cam membazir jek.
tp, teringin tul nak mkn kat big plate subang tu...ntah bile dpt gi agaknye :P

lily azliyana @ mama zara said...

lily- hehe..tau takpe..die klu awal2 dh tertido skjap pon kompem mlm tu akan tdo lewat punyer..jenuh gak melayan..=p

psl restoren, kitorng skalu makan jugakla..tp pas tuh mmg akan pikir byk kali klu nk jejak lagi. except klu mahal tp sedap, kire oklah sekali skala nk pegi kan..hehe

lily azliyana @ mama zara said...

norly- btol tuh..klu mahal n sedap sekali skala akan diterjah jugak..cm big plate tulah..harga utk kedai mcm tu kire mahal gak tp makanannye jauh lebih sedap dr pine 38 nih..hehe

[-suziey-] said...

wohooo bestnye mkn fish n chip.hmm mmg mahal gk ek rege dia..skali skala bole la kot..

armouris said...

info tentang perut kembung di SIHAT SELALU - Masalah Perut Kembung

Ummi Eisya said...

siankan klu nak tinggalkan anak nangis..eisya skrg pun sma gak..dah pandai nak ikut balik semula klu kita hantar..bab panggil nama ummi-ummi yang tak tahan tu..kena kuatkan hati skit..hihiii

sedapnya makan..

@>--ummi zahra--<@ said...

cian nyer zara..dah seronok kat umah lah tu..

mmg mahal lah lily..mahal sgt tu..hehehe..

Dilla Ady said...

sedih lak kt zara..sian die lily..mungkin rindu giler kt papa die..

eeee....nmpk kurus btul la papa zara skang nih..huhuhu

alahai comel jek muke lily mase posing ngan air longan tuh..takpe la ade parut kt dahi tu..pemanis tuh..hihihi

lily azliyana @ mama zara said...

suziey- btol2..skali skala oklah kan..cari kelainan sket..hehe

armouris- thanx byk2 for the info yek..me dah baca dh pon..=)

ummiEisya- nasib baik arini Zara dh ok..harap2 ok teruslah..mmg tk senang hati klu wkt kite tinggalkan tu die tgh melalak2..hehe

ummiZahra-tula psl..dh beraoa minggu dok kat umah tu yg berat jek nak gi skolah..=p

Dilla- banggalah papa Zara klu bace komen Dilla ni..hihihih

Izan Ishak said...

rasanya zara dah dapat rasa mama dia peknen. tu yg dia pun jadi lebih2 manja. kena banyak2 sabar dgn kerenah dia lepas nih.
nampak papa zara dah kurus sket.
hmmm...kalau bagi izan, mahallah tu~~yelah kalau poket tebal sentiasa, mmg xde hal lah kan...

Ain said...

boleh tahan jugak mahalnya makanan kat situ kan....

kalau bawak family yang besor, kopak jugak tue...huhuhu

Nana said...

wlpon kita baru je makan ni tp lapo blk tenguk menu tu heheheh

kakyong said...

mak aiii 1 plate fish n chip tu sama mcm kami anak-beranak makan 1 keluarga utk 2 kali kat kedai makan suamiku..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016