Terliur cheese cake gara2...

Tgk gmbar cheese cake hasil air tangan AYU!!!!..hehehee

Ni alkisah ari sabtu lah ni..seharian tk kuar umah sbb dilanda kemalasan nak bergerak..so mase blogwalking tu nmpaklah gmbar cheese cake kat blog Ayu ni..Ayu dh jadik tokey cheese skang..=). Mmg nmpak menggiurkan sungguh ok blueberry cheese cake tuh..dan2 tu gak rase nak makan..so mama yg mmg tak reti buat kek + oven pon tarak kat umah ni, dh tentulah tuju satu tmpat jek kan nk carik kek idaman hati..hehehe..mane lagi klu bukan secret recipe..=p


See..menggiurkan tak..rasenye bukan mama sorang jek dok terliur gara2 cheese cake ayu nih..hehe (opss..gmbar 'pinjam' dr blog Ayu yek..).

So, malam tu merajinkan diri jugakla ajak papa kuar semata2 nk gi SR..smpai SR tros rembat 2 slices..amik Choc Cheeze satu, then blueberry cheese satu..puas hati..hihi..choc cheese tu dlm keta mama teros baham separuh slice..then yg lebihnye tu simpan dlm peti ais abeh lah dlm mase 2 hari..papa usik sket jek sbb die mmg tak berapa minat cheese cake.. 2 beranak tu lagi suke choc moist cake..=)


Puas hati dpt makan cheese cake yg yummy ni..nxt time harap dpt raselah cheese cake air tgn ayu plak..=p


Gmbar sampingan..shopping brg @ Giant malam tu..mama teringin makan kek, Zara plak dok sibuk nak makan fries..baru nmpak restoren McD dah jerit2 nak kentang, nak kentang..hihi

Ni plak kat tesco..smbung merayap sbb carik stok susu Zara..leh plak susu die abeh kat sume kedai area umah mama..haru btol..nway, mase ni saja letakkan Zara utk timbang berat kat mesin nih..=p

Nilaa berat terbaru cik Zara..=D


p/s1: arini meneruskan usaha mengganti pose..ni dh sibuk pikir nak makan ape utk berbuka nanti gamaknye..hihi

p/s2: Zara ok dah pagi ni..dh boleh bangun awal macam biasa..gi nuseri pon nmpak rela hati jek tadi..=)

16 comments:

[-suziey-] said...

waaa awal lg dh mengidam ni..hehee..mmg lazat nmpk ciskek tu..hiks:p

lily azliyana @ mama zara said...

suziey- opsss..ni bukan mengidam kot.ni ngada2 nak makan namenye..ehehehe..klu mengidam kena benda yg susah2 sket nk carik..boleh gitu???=p

Diamilikku said...

uishh berat alesha ngan zara lebih kurang jerk..alesha 12.8kg..hehehhehehe

Ain said...

tak buleh tahan kalau tengok kek SR....

nak jugakkkkkk.....

Nana said...

hehehe xpe...ibu2 mengandung mmg mcm gini xeh tgk makanan sure terlior...pastu harus cepat kena dapatkan juga apa yg nk dimakan tu kan baru puas ati hehehe

nadnye said...

cheese cake my feveret,kalau tak mengandung pun terliur jugak :P kalau takde oven pun boleh buat juga.. lagi puas makan..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bukan org ngidam jer yg terliur ni..lily tgk sekali imbas jer pon dh terliur..hehehe..Mmg nampak sedaplah.. ;)

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

rase cm nak meleleh dah air liur ni..huhu..

lily azliyana @ mama zara said...

AIn- hehe..kek SR sume mengancam jiwa kan..=p

Nana- ni lom kira ngidam lagi kot..ni mmg ngada2 nak terliur..heheh

kak nadyne- ooo..ye ker..sy mmg fail bab buat cake nih..dulu pernah skali buat kek itupon kek coklat biaselah..hehe

Lily- tulaa..nmpak best kan blueberry ciskek ayu tuh..cantik jer warna n tektur die..huuu

UmmiAisyah- pasni bwk aisyah cari kek kat SR lah plak..=p

lily azliyana @ mama zara said...

kak SU- hehe..tercicir plak nk reply komen kak su..ooo..alesha berat 12.8kg ek..mmg lebih kurang jekla..=p

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

cheese cake..nmpk sedappp tp ct bkn pengemar kek..sektk rs sikit2 jer blh lah.. danish skrg ni mkn aktif so berat tak brp nak naik..dlm 11kg jer dia..

azzul said...

tahniah lily..hari ni br sempat blogwalking..n tgk ade tickers baru..rupanya preggy ye..bestnye..semoga awak n baby sentiasa sihat ye

kakyong said...

baru perasan ticker pregnancy.. tahniah...
heheh, teringat masa zaman kakyong pregnant... 3-3 pregnancy kerap sungguh ke SR.. kalo tak cari lasagna, mesti cheese kek...

mrs.ecam said...

salam knal...

aku pong pose nih...pastu ko dh cite psl ciskek ni haruslah aku rs nk mkn...uhuhuuuuu

nza said...

xthn tgk....mmg feveret akak tu....hu...mintak ckit.

Sidratul Muntaha said...

camno boleh tak perasan entry nih?!
thanks anyway.
terharu!!

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016