Mimpi itu mainan tidur

Tidur malam tadi tak tau ape kena mama leh mimpi plak tentang ‘kawan2’ lama mama mase kat skolah menengah..senang citer, skandal zaman cinta monyet dulula. Yg kelakarnye, bukan setakat sorang, tp 2 org plak dtg dlm mimpi tuh..

Wlupon tau mimpi tu cume mainan tido, saje lah nak kongsi kat cni..skandal pertama tu si ‘K’ takdelah meninggalkan kesan sgt..dlm mimpi tu just berjumpe balik, then tanye2 khabar, nmpak die n family die (parents n siblings) + percubaan die nak ngurat sorang ppuan lain..dulu mase kat skolah si K ni antara budak lelaki yg suka ‘manja’kan mama..ingat lagi kat asrama putera dulu2 ade sebatang pokok bunga ros kt kawasan taman..diorang ckp, abeh gondol bunga ros kat situ sbb dipetik si K ni semata2 nak bagi kat mama..yep..mmg rase best sgt2 bile paling kurang once a week mama akan jumpe sekuntum bunga ros bwh meja..bukan stakat bunga tp siap coklat vochelle sekeping..sweet kan..hihi

Ok, back to the mimpi..tgh2 mimpi si K ni tetibe skandal kedua dtg..lets name him as ‘D’. kali ni perbualan mama ngan ‘D’ ada sket meninggalkan kesanlah..’D’ ni dulu mmg jenis pndai ‘berkata2’..that’s why mama leh terscandal ngan die sbb dok cair baca surat2 n ayat2 jiwang die..kekekeke..so dlm mimpi semalam, ada satu soalan terakhir yg buat mama terkejut sgt2 n menyentuh hati..surprisingly, after kuar soalan dari mulut ‘D’ ni mama tros terjaga..bangun2 tidur tros nmpak muka Zara..mama pon istighfar byk2..mmg gangguan syaitan ni nk porak perandakan psaan manusia..

Apepon, mimpi is mimpilah kan..bile bangun tidur, kita back to reality..hope papa tk marahlah mama tulis psl mimpi ni..although sedikit sbanyak buat mama teringat citer2 zaman dulu, but act takde papepon..diorang just kawan2 mama yg sibuk nk try cinta monyet zmn skolah menengah..klu nak tau, papa is the first n last special bf yg mama ade..sblum papa, mama mmg tk pernah declare ngan sesape pon even mase zaman uni..just kawan2 rpt that’s why mama gelar as ‘scandal’ kekekeke

Nway, klu ade mase mama rasenye nak gak msg si ‘K’ n ‘D’ ni kat fb..kitorng mmg still kawan pon smpai skang n adelah sekali dua tnye khabar kat fb tu kan..si ‘K’ dh pon berjaya lanjutkan pelajaran smpai master kat aussie..si ‘D’ plak dh kerja besar n dh bertunang pon..=)

Ni muka budak yg kejut mama bangun tdo subuh tadi..dok sengih2 nak mintak shushu..hehehe


P/s: org kate klu mimpi jumpe kwn2 lelaki, maksudnye kite tgh preknen anak ppuan..n sebaliknye klu jumpe kawan2 ppuan dlm mimpi, means kite tgh preknen anak lelaki..wallahualam..tp instinct mama mmg rase2 tgh preknenkan gegirl nih..hihi

P/s2: ni kalau kwn2 skolah mama bace ni kompem2lah diorang tau sape skandal ‘K’ n ‘D’ tuh..=p

17 comments:

[-suziey-] said...

hmmm..mmg btl mimpi mainan tido..hehe siap skandal2 bagai kan..ahaks:p

intanmaria said...

:D
wah..ada cara lain nak tahu kita dapat baby boy or gurl..

nak try mimpi la..
_______________________
http://mariaariffbaby.com

@>--ummi zahra--<@ said...

yeke..tu petua baru tu nak tahu jantina..merujuk pada kalendar cina..cewah, jadik tok nujum plak..lily macam pregnant gegurl lah..hehehe..just suke2 jer..

ninieZUERYANNIE said...

ngehngeh.. lily, dh 2nd ke skang? tahniah la lily.. waaaa bestnyer..

mama_umar_maryam said...

hik3,lily..sebenanye zt pon slalu gak mimpi skandal2 nih,tapii..peliknye,dlm byk2 skandal (hiks) asek termimpikan skandal yg dah meninggal dunia tu..arwah dah kwn tu..hehehehe..pastu klu bgn sedekah fatihah kt arwah =)

lily azliyana @ mama zara said...

suziey- hahaha..tula psl..tetibe muncul plak muka kawan2 lame dlm mimpi..

maria- hihi..kite pon dgr2 org ckp jek..tp awk dh leh scan jantina tros dah..tk pyh nak mimpi2 bagai..=p

ummiZahra- kannnn..rasenye mmg gegirl la ni..syokla Zara klu dpt adik gegirl nnti..ade geng..=D

ninie- awat ko tertinggal bas..aku dh announce dari last week lagi..haha

Zety- ohh yeker..dh meninggal kwn Zety tuh..tkpelah, mungkin mimpi tu mmg nk mengingatkan Zety agak sedekah fatihah kat die kan..=)

nza said...

kelakar lak mimpi lily....akak pn kalu kt FB jupe kwn2 lama mmg kelakar gilerr...mula la kluar kisah2 lama...mcm2 kisah rupanya...hi.hi.hi...

Yan said...

ermm kitepun kadang2 termimpi2 gak ex2 bf kite dedulu.. ade 2 orang jugak yg plg kerap masuk mimpi.. xbf time sekola & xbf ms lepas2 grad U.. pesal tah.. padahal dua2pun da kawin.. tp derang kawin lambatla.. rindu ke... atau mmg pasal yan time tu peknen... eh tp yan peknen bby boila... heheheh

AchiQue said...

k ialah seorang 'binatang'(haha). tapi siapa D ek.. gue sudah tidak ingat..

Ummi Eisya said...

gitu ke..tapi tak pernah mimpi sesiapa pun..hihii..

Dokter faRyn said...

hehehhe. suka entri ni!


sebab aku tau skandal-skandal mu itu. :P


tak sabarnye nak excited sama tengok bby baru :)

Sha@Mama Tina said...

hihihi...gitu eh..

wawa:mama faheem said...

pn lily,en. 'K' itu amik master ke dgree di aussie?mcm dgree je..:)

yeay,lily nk dpt ggirl! ninie bile lg..

Cinda... said...

kiki.. sampai mimpi2 dia..

Diamilikku said...

ada kaitan ehhkkk mimpi ngan pregnancy...hehehheheheehe....lawak tul lah boleh mimpi skandal pulak ehhhh...

YatieJay said...

Lily tak cuci kaki sebelum tido yeee....hehee...

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

lily rasa, lily peknen gegel lg ke?
norly rasa cam boboy, tp x sure lah.ekeke
kalo gegel lg pun norly xkesah, janji bb n mama sehat sentiasa...
betul x??
tp kan, salu jek time peknen ni norly mimpi skandal norly.nyampah tau.so, gegel gak ehh???hikhik

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016