Dah lame tak kena macam ni..

Hari ni macam yg mama bagitahu, mama MC lagi..siang tadi kuar jugak skjap sbb nak beli barang2 dapur sket..tgh hari, suapkan Zara makan..then ptg dlm kol 2pm mcm tu mulakan aktiviti membasuh baju..masa mama dok sidai baju, anak dara kesayangan tu pon ikut menyibuk sama..bukan sibuk nak tolong, tapi sibuk main jek kat bwh ampaian baju tuh..

Pas abeh sidai,mama masuk jap letak baldi sume..si Zara mama biar dulu main kat luar..tetibe.."HUWAAAAAAAAA"..menjerit minah tu sekuat2 ati..mama tgk kat luar die dh menangis sakan smbil pegang kepala..tak tau terhantuk ke, or terjatuh kat simen...dahi dah berbenjol dh..lame dh si Zara tk berbenjol mcm ni..masa kecik2 dl wktu baru nk pndai jalan mmg slalu terhantuk sana cni..time dh besar2 mcm ni terhantuk kurang, tp calar kat lutut n kaki slalulah sbb terjatuh..=p

Apepon, sian gak tgk die td..tp sket jek sakitnye kot..mama just sapukan minyak gamat n now die tgh tidur..ni pon saje jek mama masukkan gmbar Zara ni..tgh2 free ni lehla nk tulis blog..=)


Masa baru2 kna..air mata dok bersisa lagi..gmbar benjol kat dahi tu tak jelas sgt plak mama amik..

Smbil nangis smbil layan susu..die dh ngantuk sbnrnya tp sbb mama still kat bwh buat kerja, die pon ikut tahan mata. agaknye ngantuk sgt smpai terlanggar2 benda tuh..

Benjol lebih kurang syiling 20sen..teringat zmn Zara kecik2 dl slalu terbenjol sana sini mase kat umah bbysitter..huhu

Lastly, tros tdo..sayu plak tgk die tido ni..



Klaa...sementara Zara tdo ni nk kemas bilik skjap.pasni nak kena masak plak..time2 tak kerja ni lehla nak masak2 utk Zara..slalu kalau hari kerja ikut mood rajin ke tak..selalunye mmg tak rajinlah..=p

18 comments:

ninieZUERYANNIE said...

siannye zara.. lily, nampak la benjol tuh.. aduhhh terasa sakitnyer!

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

ala siannyer zara...besaq tol benjol tu....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Alahai..sian nyer tgk Zara..
Nampak sgt benjol kat dahi dia tu..
mesti kuat terhantuk td tue..

Me_Lina said...

alahai kesiannyer Zara...

Diana said...

laaaa..siannya zara..besar tu benjol tu..ish ish ish...takleh tengok, sian sangat!

p/s: eh, blum jumpa gambar vacation ke?hihihi

Ummi Eisya said...

kesiannya zara..tula,mungkin ngantuk sgt tu..besar jugak benjol tu..

Izan Ishak said...

nampak besar betul benjolnya~ sedih pulak izan tgk zara camtu~

@>--ummi zahra--<@ said...

alahai..cian nyer zahra..bulat benjol kay dahi tu..

nza said...

besar benjol tu lily...agaknya trhantuk kt dinding simen kot.....
kalu lps kena lily tuam dgn dgn tuala panaz kurang ckit bengkak tu...kesian....

Sue said...

alahai kesiannye zara... budak tengah lasak, camtu la. ehehe.. tuam tak? kalau baru kena n terus tuam, cepat la surut bengkak benjol tu. khalish pon da bape kali benjol kepala...

mummyseri said...

salam lily..
alala sian sgt pd zahra..
hrp cpt hilang bengkak tu..

canteklah lilinyer watermark tu :)

Yan said...

mak aih benjol...
ms baru2 benjol tu ader tuam x

kak mas said...

aduhai.. mesti sakit tu kan.. besar benjolnya tu..

YatieJay said...

Teringat masa mula2 komen kat blog lily last year. Masa tu zara kena 'telur' atas kepala mcm nilaaa...

Pernah dengar tak petua org tua2 kalau benjol mcm ni, kita tiup rambut sampai panas pastu tuam....cubalah. Akak tak pasti lak keberkesanannya.

Ain said...

sian zara....

besar jugak benjolnya tue....

Diamilikku said...

ishh jelas le benjolnya lily...terjatuh kot tu...kesiannya zara.....

[-suziey-] said...

umangaih...dasat btl..nmpk jelas benjol tu..lily tuam x? kena cpt2 tuam spya xlebam n bengkak..sambil tuam tekan

Ummi Dania Yasmine said...

Kesian dier.....

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016