arghhhh..tak laratnye ariniiiii...

arini lmbat mengupdate blog gara2 broadbnd tertinggal kat umah..dok bace update kwn2 thru google reader jek, but tk leh nk komen cos blogspot totally banned kat opis..ingat nak stori mori psl akt weken aritu tp dh malam2 ni, sudah jadi malas..so entry membebel tnpa gmbar jekla ye..

act arini ala2 'lembik' jugakla..seharian kat opis mama diserang selsema yg agak teruk..kebetulan pose plak arini..so mane ngan bersinnya..hingus melelehnya..sakit kepalanye..rase nak tido berejam2 jek dlm surau..pastu balik td mcm dh flat dh..nk singgah amik ubat pon tak larat..bile smpai umah, badan plak mula rase tk sedap..adeh..mesti melarat ke demam plak kan..tgkla, klu esok tk ok lagi, mama gi lah klinik amik ubat..

nway, malam ni malam nisfu Syaaban kan..sebaiknye baca yassin 3 kali btol tak..tp mama cume larat bace 2 kali jek tadi..itupon byk kali berhenti gara2 badan tk sedap + Zara yg mintak perhatian..insyaAllah, klu sblum tdo ni larat, ingat nak smbung lagi sekali..tk taulah boleh ke tidak bace asing2 mcm ni kan..tp mama dh cube yg terbaik..yg penting, niat baca yassin tu ikhlas n untuk dpt rahmat dr Allah kan...

apepon, syukur mama dh habis mengganti sume pose..act, mcm dh serik gnti pose last2 minit mcm ni..dhlah kebetulan pose di awal preknen..kdg2 mmg siksa bile kena tahan mual tuh..yela, klu muntah kompemla batal pose..hopefully, mama gigihlah utk berpuasa penuh ramadhan kali ni..mcm mase preknenkan Zara dl..syok jek dpt pose sebulan penuh..hihi

klaa..dh takde benda penting pon nk stori..esok ade mase mama update entry bergmbar plak k..=D

8 comments:

nza said...

alahai kesiannya....mmg xthn la kalu selsema, nk2 hingus yg cair menitik2 tu.....

Alhamdulillah, kak nza biasanya gnti posa mcm bln syawal n skrg kalu rajin akak n 3 farah posa sunatlh....

shila ariff said...

wah..akhirnya dah berakhir puasa ganti ko..thumb up for u...mmm..dah tak lagi nak masuk ramadhan..aku doakan ko berjaya menghabiskan puasa sebulan ni..amin..

Diamilikku said...

jaga diri baik2 lily..dah le suami jauh...rajin2 minum susu...air kosong jgn lupa minum..jgn biar perut kosong tau..stand by biskut ke apa2 ke..kalau makan coklat pun bagus..untuk bagi tenaga...kak su doakan lily dapat puasa penuh insya allah....kak su masa alesha dan aisy pun puasa penuh..cuma aisy je terbersalin 5 hari sebelum raya..jadilah puasa tak penuh..hehehhe

Ummi Eisya said...

huhu...sabar ye lily..aku dah merasai semuanya tu..pening,muntah,semuanya la..tapi ko bagus gak leh update blog lagi..aku masa mcm tu,tgk laptop pun malas..nak baring je kejenya..now aku dah ok..ko sabar skit ye..tak lama lagi ok la tu..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Salam Lily..
camne hari ni??sihat?
Sabar yer..klu diawal peknen..
mmg cam tu..Dugaan semua tu.. :)

Diamilikku said...

anda di tag...visits blog akak ti k

lily azliyana @ mama zara said...

kak Nza- tula kak nza..bab hingus meleleh + bersin tak henti2 tu yg paling lemah..bile baring baru rase kurang sket..huhu

Shila- insyaAllah..azam nak pose penuh lah ni..berkobar2..hihi

Kak Su- thanx for the advise kak su..tulah..mmg doa sgt preknen kali ni dipermudahkan mcm mase Zara dl..mklumlah, tkde orang nak jaga kite hari2 kan..huhu..nway, thanx for the tag ye..=D

ummiEisya..hehe..stakat ni morning sickness tk teruk pon..lebih kurang mcm mase Zara dl..alhamdulillah..=)

Lily- thanx lily..=)

Yan said...

yan lak tahun ni mungkin tak dapat pose penuh pasal still dlm pantang.. insya Allah ujung2 posa baru dpt kot.. klu boleh takmo la sebulan penuh tak posa... jenuh nak ganti nanti..
org len sebok melantak.. kite sorang2 pose.. heheheheh

yanpun tak suke ganti pose last minit.. selalu wat awal time2 raya tula..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016