Perjalanan pergi yang lancar..alhamdulillah..

Salam dari Kuantan..^_^..selamat smpai Kuantan ari sabtu kol 11am..saja nk mengabadikan kenangan pertaman kali DRIVE jauh sendiri with anak2 tanpa en papa..tapi mama bukanlah pergi bertiga semata2 yek..nenek Zara Zareef ada escort teman sekali..klu bertiga jek, rase lom dapat seru kot nak drive sendiri..entahlah..selalu rasa tak yakin nk handle anak2 sendiri dalam keta..kalau ada yg meragam (esp si kecik tu) time tgk drive mcam mane kan..takut gelabah..huuuuu

Btw, kami bertolak dlm kol 6.30am mcm tuh..1st time mama lalu DUKE utk ke tol Gombak tuh..slalu drive ngan papa mama pon tk perasan die lalu mane..ekekekeke..kali ni tawakal habis..mmg mata alert tgk signboard tkt tersalah belok simpang..rupe2 nye mmg senang aje lalu DUKE tu kan..hihi..

Citer pasal anak2, gamaknye diorang eksited nk jumpe papa kot masing2 kol 3.30am dah bangun!! sempatlah diorang temankan mama packing baju..then mama terus mandi n siap2 kan diorang..then masuk keta tk smpai 10minit dua2 tumbang..hehehe..tp Zareef tk tido lame pon..lom smpat smpai tol Gombak dh berjaga semula..=p


Anak bujang mama yg eksited awal2 berjaga dalam keta..wlupon ada nenek, Zareef tk berapa nk ikut nenek so still letak die kat seat depan jugak jadik co-pilot mama

Apelah yg suka sangat tuh kan


Sempat berhenti dua kali on the way..1st berhenti kat hentian sebelah Lanchang jek sbb si kecik dah  meragam nak susu..then pas smbung perjalanan, tak lama die mcm dah tak selesa dok diam kot smpat bertahan smpai ke hentian Temerloh..boringlah kot sbb kena dok diam tk gerak2 kan...huhu..kat hentian Temerloh, amik hati budak2 bwk diorang pi main kat playground dulu..pas diorang main, smbung sarapan n baru teruskan perjalanan..


Zareef sonok dpt main




Zara baru bangun tido..mula2 marah sbb kena kejut tp dh nampak playground terus segar..=p


Lebih 30 minit gak rasenya kitorng stop kat Temerloh..tk lama masuk keta balik Zareef tido..syukurrrrr..klu die tido mmg takde gangguanlah mama nak drive..hehehe..kakak Zara plak terus segar temankan mama drive smbil nyanyi2..nway, smpai Kuantan terus call papa..papa kena amik kat depan pintu gate sbb mama takde sticker Pangkalan Udara TUDM nun..mklumlah, tpt penting nih, mmg strict sket nk masuk..

Nway, disebabkan papa mmg kerja Sabtu smpai Isnin so mmg papa tk sewakan any bilik kat luar kawasan utk malam Sabtu dan Ahad..susah nk ulang alik katenye..maka kami stay kat bilik papa jek n utk nenek, papa sewakan bilik tetamu kat bawah block mes die..oklah..selesa jugak biliknye..ada katil dua, karpet, fridge, ekon..cume tv jek takde..nasib nenek tak kisah..time papa keja mama n anak2 pon dok lepak ngan nenek jekla kat bilik tuh..=p


Yeay..dh smpai..!! Zara n nenek aka mak kesayangan mama..sume kat bawah ni gmbar kat bilik tetamu yg papa sewakan utk nenek


Adik smpai2 jek terus berjaga n dok meng'ukur' bilik..huhu


Penat..layan vitagen dulu okeh..=p


Itulah die kisah perjalanan pertama mama ke Kuantan sorang2 w/o papa..harap perjalan balik ke Klang esok pon lancarlah..tp tk plan lagi nk balik kol berapa..haihhhhh..malasnye kalau ingat nk kena balik Klang n start keja balik hari rabu..huhuhuhu



5 comments:

mama tisya said...

wah sempat main kt playground dlu ye....


**yg lily stay tu tk sama yg kita citer tu cz yg ni ada private pool..mmg bole nmpk laut gk...yg bilik kita garden ..yg bilik atas air ada private pool lg mhl

Fai Shaklee said...

bape jam dari klang ke kuantan kak? fai memang surrender awal2, memang tak beraniii... hihi... ;)

Izan Ishak said...

hebatlah lily boleh drive samapi kuantan tu. nasib baiklah ada nenek boleh escort ye...

happy betul tgk zareef n zara tu dpt jumpa papa diaorg kan...

NzA said...

Tahniah n kagum dgn lily...!!! bukan calang2 org boleh drive dgn anak yg masih kecil.....

mama_umar_maryam said...

anak2 memahami mama kene drive jauhkan? nenek ade skali konfiden sketkan lily..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016