Nasi Arab @ Restoran Zam Zam Shah Alam

Jumaat lepas, mak n ayah mertua mama ada datang umah..saja melawat kebetulan bday Zara arituh kan + tengok si adik yg baru baik demam..so hari Sabtu diorang ajak gi umah pakcik hubby kat sek 7 plak..lama gak mama ikut lepak situ dari kol 4pm smpailah Mahgrib..sebelum balik, pakcik hubby tetiba offer nak belanja makan nasi arab..heee..rezeki jangan ditolak kan..so after Maghrib sama2 lah gerak ke restoren Zam Zam kat sek 9 shah alam..mama memang tak pernah lagi jejak restoren nih..nasi arab pon tk pernah makan tau..jakun kan..=p

Nway, bab mengorder arituh sume serah kat pakcik hubbylah..kitorng tolong makan jek..pakcik hubby order satu tray nasi arab + chicken mandy n satu tray lagi ambik lamb mandy..air amik jus epal n oren jek..pastu ada sekali die bagi side dish n dessert..alhamdulillah..kenyang perut..=)

 
Gmbar restoren ni mama amik dari Google jek..arituh tk banyak bergmbar pon sbb seganlah ada PIL n pakcik2 hubby..=p

Ayah mertua mama..sebalah tu mak mertua n makcik hubby

 
Yg pakai spec tu tuan tanah yg belanja kitorng..=p..pakcik yg pakai kopiah putih plak pakcik hubby lagi sorang yg baru smpai dari BP petang tuh

Muka masam tahan lapar ke ape mama nih..hehehe

Adik Zareef yg happy..bab dpt keluar berjalan mmg si kecik ni suka

Si comel mama..^__^

Okeh..makanan dh smpai...

Ni nasi+ chicken mandy..mama makan yg ni jek sbb mmg tk pndai makan kambing..=p..nasi ni datangs kali ngan sup utk kuahnya

2 jug besar air..

Side dish mama tak tau nama..tp sedapppp sgt daging n ayam tuh..ala2 kebab ke ni eh

Zara pon selera makan nasi arab malam tuh..=)

Adik yg comot momot..sume benda nak masuk mulut..=p

Pas kenyang..layan adik main playground mini ni plak

Desert yg manis dan sedapppp..satu tu dapat puding karamel satu lagi tk tau nama ape..=p



Kesimpulannya..oklah makanan kat cni..cume sbb org yg order..so memang mama takde belek2 menu..tu yg serba serbi tak tau nama tuh...hehehehe..takpelah..next time ada rezeki leh datang lagi..try menu arabic lain plak kan..=)



p/s: Korang macam mane plak..pernah n suka makan ke masakan2 arab ni? lehlah share kat mama menu ape lagi yg sedap2 n patut dicuba..hihi

8 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

selalu yg glamer saba la kan
tp tak penah try pun ;)

kite slalu pi yg kat putrajaya presint 15
famili kite kalu dtg dr teluk intan mmg prefer pi makan2 kat sana
sedap, harga ok, service pun ok ;)

zailamohamad said...

zaila memang suka nasi arab..makan sikit memangs edap tapi kalau makan banyak macam muak..heehe

selalunya yang femes adalah saba' then zaila suka tarbush tapi zam-zam ni pon femes juga, lagi d'arab cafe, banyaklah lagi! cuma tak pernah lagi cuba semua..hehehe

mama_umar_maryam said...

oh,xblhnk kasik cadangan,hehehe,actually cafe kt uni college zt mmg serve style2 arab ni sbb rmi student arab kan,hehehe

Raja Radiah said...

owhh akak pun dah pernah makan kat sini tahun lepas balik dari family day belah asben...singgah sini makan dulu sebelum gerak balik ke Tanjong Malim....makanan memang best...

Mrs. Hilmy said...

saba pon ok, tp yg paling best i pnh pegi kt hadramawt..portion pon byk..

Syima ~Mama Kyra~ said...

Terliur plak tgk nasi arab nie..dahla time dkt nk lunch ni :D =)

penah mkn nasi arab kat Rest Saba,cyberjaya..nx time nk try sek 9,SA la..tq for sharing info :)

Fai Shaklee said...

mama, telan air liur fai tgk gambar2 ni semuaaaa... adehhh... tgk pn dh tau sgt2 sedappp. mama, mahal x hrganya? tetiba teringin sgt la nk mkn nasi arab tu...

Che Rosliza Che mat said...

Nasi arab sedap hihihi

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016