Aksi ganas atas buai

Kat umah kami ada sebiji buai comel yg dibeli time kakak zara kecik2 dulu. Tp dah name bdk ppuan, time kecik2 dulu jarang sgt zara wat aksi2 merbahaya bile naik buai ni. Berbeza dgn si adik, br umur setahun dh mcm2 stunt die buat atas buai tu. now buai ni pon dah pindah masuk dlm bilik biar sng mama nk monitor die main. Kdg2 tu smpai menjerit2 mama tgk die main buai tau..sbb seriauuu..tkt tergolek ke bwh je..huhuhu

So kat bwh ni antara aksi zareef yg smpat mama rakamkan..sambil amik gmbr sambil monitor jugak..tk blh ralit ngn bdk ni. Kalau x memang bertambhlah benjol kt dahi tu karang..:-P


Mcm biase sblum nk main ape2 suka umpan mama ngn senyum manis dulu

Mula2 main ngn sopan lg

Lama2 mulalah mcm2 aksi die buat. Berbuai smbil mencangkung, berdiri sume ada..time die wat aksi menonggeng atas buai je mama x smpat snap..heheh






sempat sengih2 lg tu..gerammm..




Zareef oh zareef..makin besar makin bertambh keletah n ragam die..dh mula rase mencabar jaga dua anak yg tgah membesar ni sorang2..:-P

7 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

aduss!
seriau nye!
zakwan tak berani buat aksi2 gini, hehe

zareef,zareef..
hati2
nnt benjol lagi! =p

izla said...

comelnye buai..
zareef kene pakai tali pinggang tu nak masuk buai

ieda said...

alah2 .. buai dah lah comel ..
ekekek berani tuu berdiri tuu ;))

mama_umar_maryam said...

kt umh ni xkire boy ke gal same je ganehnye,huhu..apepon senyuman zareef ttp encem!

IDAZS said...

aduss, seriaunya tgk aksi2 ni. budak2 laki mmg gitu, samalah cam hero saya tu.. btw, nak tanya beli kat mana buai ni, berkenanlah,

salam kenal :)

Izan Ishak said...

dah nama pun anak lelaki kan lily... aksinya pun macam2 tu! tapi izan yg tgk ni pun mmg takut! takut zareef tergolek je.

ellynadyra said...

gini la gaya anak lelaki

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016