Lunch treat @ Manhattan Fish Market

Ok..masih berkisar ttg celebrate bday papa ..selain dari kek sempoi special untuk papa tuh, mama dah plan nk belanja papa makan kat luar jugak..mula2 ingat nk ‘paw’ papa jek..tp klu ikutkan, tiap2 tahun pon macam tu..ehh..bukan stakat time bday, tp hari2 biasa pon kalau makan luar kebiasaannya papa yg kompem jadik tukang bayar..ekekeke..so sian kan..kali ni biar mama belanja pulak..

Cume mula tuh, mama ingat nak belanja papa makan kat Fullhouse Sunway Piramid..teringin sgt nak makan kat sane sbb setakat ni baru pernah sekali jek pegi makan di Fullhouse which is time peknenkan Zareef dulu..tp isunya, ari Ahad tu papa dah kemalasan..sebab ari Sabtu sebelumnya pack aktiviti seharian ke Putrajaya attend wedding + petang tu ke Lenggeng N.S utk attend bday party..so papa ajak gi port terdekat jek lah aka Aeon Bukit Tinggi..huhu..smpai sane, dh takde idea makan kat mane last2 mama ajak gi Manhattan Fish Market jek..tk payah pening2 pikir sbb kat situ dh selalu pegi kan..heheh..tak special langsung ye tak..=p

 
Sebelum kuar paksa papa n anak2 posing dulu..hihi

Mama n anak2 pon nak posing jugak

Sesampainye kat jusco..nmpak tk betapa hapynye dua beradik tuh..senyum lebar dapat jalan2 yek..=)

Owhhhhhh..anak sapelah ni kan.due2 buat Jusco tu macam umah sendiri..huhu..si Zareef lagilah..bukan main ligat berlari sana sini..takut jek tersembam lagi karang tmbah benjol kat dahi..T__T



Lepas layan budak2 berlari2an sekejap kat luar tuh, baru masuk MFM..Kitorang oder biasa2 jek..amik set Giant Fried Platter dapat sekali ngan air + soup..then order dessert  Mud Pie. Makan lah 4 beranak sehingga kekenyangan terlampau..hehehehe..


Zara @ Manhattan Fish Market..sajian utama lom smpai lagi time nih

Suap adik ngan mushroom soup dulu..

Ok..sajian utama dah smpai..Giant Fried Platter..first time cube..slalu order yg Flaming tuh..portion mmg banyak gile tp sume berjaya dihabiskan kecuali fries..tak larat dah nk kunyah kentang bebanyak..heheheh

Birthday man yg dipaksa posing..=p


Mama n Zareef..adik mamam kentang kot time neh

Org tamak.sume jenis pencicah nak amik kan.hihi

Ohhhh...desert yg sangat SEDAPPPPPP..Mud Pie..sesuai utk pencinta coklat..sbb dalam ni ada ice cream coklat + brownies coklat + choc syrup..nikmat!!

Dua beradik sibuk berebut air..haihhhhh..

Adeh adik..tangan kat mane tuh..celup2 air mama plak yek..

Ok..ni dah saki baki makan dah..tak larat nk habiskan so adik plak buat main masak2...

Sukelah die dapat buat macam ni yek..dh nmpak cam org kelaparan pon ada gak ni sbb menghadap pinggan besar tu kan..=p


Pas makan, Zara sibuk dah nak main kat Playland depan MFM tuh..so macam biasa papa yg volunteer jaga budak2 kat dlm ..abeh rm16 utk 2 budak bertuah tu main tau. sementara tu, mama plak naik Jusco tingkat atas sbb konon2 nak tukar Jcard pada Aeon member card kan..kebetulan Jcard pon dh expired ujung Mac arituh..apepon, sangat HAMPA sbb leh plak Aeon member card tu abeh stok..huwaaaaaa!!!!

Si kecik yg HAPPY


Pose manja dari Zara..^__^

Mama n anak2..Zara wat muka merajuk sbb mula2 tu mama nk pose ngan adik jek..=p

Last but not least..adik yg tekun menghadap popcorn..ada org sedekah sbb Zareef dok asyik usha abg yg tgh makan popcorn tuh..huhuhu..suka plak die makan popcorn nih


Ok..tu jekla kisah di hari Ahad..sebenarnya mama ada plan gak nak belanja papa n anak2 tgk wayang, tp malangnye movie yg kami nak tgk tuh dah kehabisan tiket plak utk showtimes sblh petang..nak gi malam kompem tak sempat sbb malam tu papa dah nak balik Kuantan..so kite KIV dulu plan tgk wayang ye papa n anak2..=)

1 comment:

zailamohamad said...

kitorang hari ahad lepas lepak duduk rumah je..memang tak keluar duit langsung:P

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016