Aksi birthday girl dan HFMD

Semalam kan genap umur Zara 4 tahun kan..plan asal hujung minggu ni baru nak bawak die potong kek dan makan2 kat luar sama2 ngan kazen dan anak2 babysitter..tp kebetulan mama cuti semalam sbb jaga Zareef yg demam..so kesian tgk die dok kat umah je..Maka sebelah petang, bawaklah die kuar gi makan2..kebetulan demam adik pon macam dh kebah time tuh so rase cam ok nak jalan2..gi makan pon kat Bangi Kopitiam yg dekat ngan umah tu jek..=)


Nilah die birthday girl...suka die sbb dapat gak kuar umah jalan2..

Posing istimewa sempena 4th bday..=p

Sekejap jek rasa anak dara dah besar..

Wlu kakak makin notti.tetap mama sayang kamu Zara!!

At Bangi Kopitiam..amik seat kat dalam tempat beraircond..

Mama n birthday girl..=)

Macam2 aksi birthday girl


Sorry ye Zara..takdan nak cari kek kecik utk celebration arinih..tunggu weken k kite potong kek besar..=)

Adik mood ok time nih..

SImple food yg diorder..chicken chop rice, fries, air suam n stroberi float

Sebelum balik umah, singgah GM sekejap cari skarf rmbut baru Zara + belon..pastu kakak Zara mintak singgah taman,.time kat taman ni mama terpaksa tunggu dalam keta jek sbb adik dah ketiduran..




Hmm..itu jekla aktiviti bday girl semalam..bosan je kan..hehehe..niat di hati klu leh mmg nk bawak die jalan2 tpt lagi best..tgk wayang ke ape..tp dah nama mama jek yg bawak..ngan adik lagi..takut tk terlayan..so pi makan je pon ok kan kakak kan..hehehehe

Klaaa..next nak citer kesinambungan demam si adik plak..act siang semalam mmg dh agak kebah dh demam die tuh..tp pas balik dari makan2 tu, mama baru perasan kat belah kaki n tangan die ada bintik2 merah..mulalah rase tak sedap hati kan..susu setakat tu mmg die minum cume agak slow berbnding time sihat, so nk dapatkan konfirmation, mama bawak di ke klinik sekali lagi..bile dokter cek, rupe2nye kat area tekak dah ada ulser satu biji..so kompem HFMD!!! huhuhu..sedeyyyy..tk sangka Zareef akan kena HFMD tuh..so dokter just bagi tambahan antibiotik n ubat sapu jekla..malam tadi time nak tido mmg agak cranky..cume syukurnya, die masih boleh minum susu dan makan cam biasa..cume slow sket berbanding time sihat lah kan..mama takut gak ulser die makin bertambah..kompem sakit nnti ye tak..huhu

Apepon, doakan Zareef cpt sihat yek acik2 sume..pagi ni demam die dh kembali kebah..tp bintik2 masih ada..mama plan nak EL smpai esok sbb dokter pon kata HFMD ni berjangkit..so ssebaiknye kena kuarantin..tp tulaa..dh nama dok serumah, so si kakak asyik nak dekat ngan adiknye je..risau gak klu terkena pada si kakak..abehla plan nk kuar potong kek ujung minggu ni karang..huuuuu


Niah die rupe budak sakit tuh..gmbar br bangun tido pagi td..cpt baik ek cyg!!

8 comments:

nieda said...

hfmd ni berjangkit, selalu kena kt budak2 5 tahun kebawah.. mmg musim skrg ni. take care yer moga zareef cepat sembuh. kt kwsan perumahan nieda pun ada satu taska kena tutup seminggu arahan dari kkm sbb dh ada 6 org kena hfmd

Sue said...

sian zareef... ari tu pun dpt sms dr teacher sekolah damia, ada 2 org budak kna hfmd ni.. tp mujur sekolah da amik tindakan segera utk hygien kan skolah tu... zara makin pandai beraksi.. happy birthday zara!!

Diamilikku said...

happy birthday zara..heheheh...feminin kan dia...suka pakai dress..alesha bertuah nak pakai dress..susah tul...btw for adik zhareef...get well soon yer sayang

littlehumblelynn said...

lily

kat mulut je kena?tangan kaki xde kuar blister lagi...mujur kalo x kuar,if not lagi cranky sbb gatal

get well soon zareef

Izan Ishak said...

harap2 sgt zareef cepat sembuh ye. risau sangat kalau anak2 kecik tgh tak sihat camtu kan...

Salina@IbuAqil said...

Happy belated birthday princess..
Get well soon prince..
TC mama.. ;)

Nad @ MamaZakwan said...

zara suke ek mekap2 ni..
kemain lagi die, hehe
hepi bday zara!

ksian zareef...
moga cepat sembuh!

lily pun kena kuat utk anak2 tau!

zailamohamad said...

amboi birthday make up macam princess!!

get well soon Zareef:)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016