B.E.N.G.A.N.G

Semalam petang mama balik keja agak lewat..kol 7pm baru nak amik anak2..(bg mama dh consider lewat sgtlah tuh..hihi)..dari dalam keta lagi dh rasa penat sgt badan so mmg awal2 dh set malas nk masak..so time2 malas mcm nih, mmg laju jek kereta menghala ke KFC drive thru kemuning utama..huhu..time nk order jek dh start BENGANG..sebabnya? boleh plak tukang amik order tu tak dengar2 apa yg mama nk order..siap cakap " leh cakap kuat sikit tak..tak dengarlah"..hishhhh..klu request lembut2 takpelah jugak kan..ni request dgn nada bengang..so, mama lagilah BENGANG kan..dahlah tgh penat nih..huhu

Then seterusnya, pergilah kaunter utk amik order tu..dah total2kan, mama pon bayarlah sekian amount..yg penting lebih rm20..kereta mama plak mmg ada KFC VIP sticker so kalau ikutkan purchase lebih rm20 mmg akan dapat sumthing free lah kan..mama tgk die just bg apa yg mama order..takde bagi extra pon..so mamalah pulak yg kena tanye.."eh..saya ada VIP sticker ni mmg takde dpt ape2 ke beli lebih rm20..??" ok..time tulah baru die cakap lebih rm20 dpt air kotak soya percuma n baru terhegeh2 nk amik..haihhhhhh..

Lepas dh cek sume ada, mama pon meneruskan perjalanan balik..tetiba kakak Zara tanye.."Mama..mama mainan kakak..takde pon dalam nih"..for info, semalam mama belikan budak2 tu set chicky meals..dhlah first time beli chicky meal 2 set sekali..boleh plak dua2 kotak chicky meals tu takde toys..aduhhhh..BENGANG lagi!! wlupon mainan kecik tak seberapa kan, tp kite dah bayar..so kenalah tuntut..tak pasal2 mama kena pusing balik tau pi kat sana bgtau yg tak dapat toys..bile bgtau diorang, dok buat muka blur2.."ooo..toys takde yek..sori ek"..isk2x..mujur lom berapa jauh tau..klu dh jauh..mmg tmbah BENGANG la mama..

Kesimpulannye, semalam servis KFC drive thru mmg totally OUT!!..better beli kat Mc D drive thru Bdr Puteri tuh..servis superb..staff pon hormat sgt ngan customer..huhuhu



p/s: Dok sibuk2 BENGANG ngan orang..ape kate pas ni banned jek tak payah singgah terus kfc drive thru tuh..leh jugak kurangkan lemak dalam badan kan..hihihi






8 comments:

Tengku Fauziana said...

Salam perkenalan..

Dulu ada baca blog ni...pastu xsempat nk add...now dh jumpa blk..
so now i dh add jdi follower u..

Nad @ MamaZakwan said...

adoiyai..!!!
kalu kite pun bengang!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Betul2 benganglah klu mcm ni..
service McD drive thru jugaklah yg the best..

Fai Shaklee said...

dah la tgh lapar... buat hal bertubi2 pulak tu... aduyai!! fai pn bengang...

etiey.com said...

memang bengang!!!

lama tak singgah sini :p

Zana Nordin said...

aduhai lily
mmg leh bengang ler kalau camtu
kita dah ler penat2..
dpt lark layanan camtu....
ngan benda2 yg tertinggal2 lagi..

izla said...

baca cerita pon dah bengang..
saya pon suka mcd drive thru dari kfc. huhu

Sue said...

nak like p/s tu bole tak? hihihihihihi.... sue da lama x makan kfc sejak start herbalife ni. bukan semata2 jaga makan, tp now kalau makan kfc mesti rasa loya, pening nak muntah. maybe sbb minyak terlampau byk kot....

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016